mirosti
Član
'Si siguran? Proveri ti to malo bolje.Pinceva je uradjeno ukupno valjda oko 18000 , jugoslavija je kupila oko 4000kom , cijene su navedene oko 100 000 usd po kom .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
'Si siguran? Proveri ti to malo bolje.Pinceva je uradjeno ukupno valjda oko 18000 , jugoslavija je kupila oko 4000kom , cijene su navedene oko 100 000 usd po kom .
"Швунгмасе", инерцијални стартер. Ево га, ал' на "Кониг Тигеру".Meni se na Tigru najviše sviđalo rešenje pomoćnog startera kada ostane bez struje u akumulatoru.
КрАЗ-ови, барем оно што се сећам да сам виђао код нас, 255-це имају ЈаМЗ 238 дизел моторе, а и претхдни модел, 214-ца је радила на дизел, али са двотакташем. Ако си видео бензинце, то су вероватно ЗиЛ-ови камиони.Samo sto Kraz nece na naftu da ide
Jos jedan mit ,da su sovjeti kopirali tenk kao i mit kad nepismeni ameri po YT pricaju da su sovjeti(kalasnjikov) sa AK47 kopirali njemacku jurisnu pusku (glavni argument ,ne moze polupismeni rus kalasnjikov da bude pametniji od njemackih injzinjera) , a nemaju pojma da je srce AK47 zatvarac a ne vanjski oblik puske , a nemaju pojma da americke automatske puske imaju prakticno kopiju principa tog zatvaraca na njemackoj jurisnoj pusci.Što je najčudnije tehnička rešenja T34 su gotovo u potpunosti preuzeta od zapadnih tenkova, ali su genijalno upakovana/integrisana pa je na kraju to ipak neverovatno efektan ruski proizvod.
T34 je blickrig zaustavio isključivo brojnošću, jer je kvalitetom i efektivnošću bio mnogo inferiorniji od švapskih tenkova.
Odnos je bio 30000 ruskih tenkova prema manje od 3000 nemačkih.
Američko testiranje se u stvari svodilo na kvalitet proizvedenih sastavnih delova. Nisam nailazio na njihov izveštaj kvaliteta odlivka kupole koju su ruskinje odlivale u rupu u nabijenoj zemlji na Uralskom Vagonozavodu.
A i Zukov sto je pisao u memoarima vecinu mozes kroz prozor da bacis, to su dokumentovali vecina ruskih istoricara sa dokazima. Jos jedan apartcik koji se kitio tudjim perjem.Pročitaj memoare od Žukova(oko 900 strana), pa ćeš dobiti sve brojke o ruskoj ratnoj tehnici..
Naravno da nisam siguran , negdje sam procitao to . Sumnjas u cijenu ili u kolicinu peoizvedenih ?'Si siguran? Proveri ti to malo bolje.
Да, укр'о син од ћаће - "Пинца" је конструисао Ерих Ледвинка, син Ханса Ледвинке, који је радио у "Татри" и "Штајеру".Inače, rešenje transmisije je ukradeno od čeha/Tatre.
Ko je video tatra kamione sve će mu biti jasno.
Ma odakle bre tebi sve ove strogo poverljive informacije?У мају '42-ге, када су на абердинском полигону тестирали ране Т-34-ке (модел 1940/1941) и КВ-1? Ја мислим да су тада Јенкији више бринули да ипак са Русима није готова прича.
Овај.... током '40-те и читаве '41. године, посебно појачано после 22. јуна, произведено је око 3200 Т-34-ки.... тако да ми се чини да је заустављање "блицкрига", ако је већ пало на тенкове, ипак падало на Т-26, БТ-5, БТ-7, КВ-1 и којекаву ситнарију.
Мека и пластична, тако је оценише Амери '42-ге, али у седам фабрика у којима су се производиле Т-34-ке и где је свака фабрика нешто мењала, нису биле само ливене. већ и варене куполе.
...што је до зла бога непоуздан јер је био претежак (56 тона) и као такав често му се ломило све што је било могуће да се поломи. Руси су заробили једног од првих"Тигрова" послатих на фронт већ у јануару '43 под Лењинградом. Просто су га пичнули у борбама, па видели да је то неки нови тип и уз лукавство, одвукли га са линије фронта на испитивања.
34-ки и није пос'о био "Тигар", већ све што су Швабе довукле до класе Pz IV, док је каснији Т-34-85 знао да се крви и са Pz V, илити "Пантером". За немачке "крупне зверке", осим класичне артиљерије, која је узела меру баш мноштву тенкова, намањени су били самоходни топови од СУ-85, СУ-100, СУ-152, ИСУ-152
Мењач 34-ке је до негде '43 буквално ручно упасиван турпијањем зубаца на зупчаницима, док нису успели да од Амера искамче недостајуће им одвалне глодалице потребних карактеристика.
Па сад... је више волим да верујем да оно што Немцима није дало да победи било, са једне стране масовни хероизам Совјета и сазнање да "или ћемо ми њих, или ће они нас" и са друге стране технички ресурси Амера и мотивација да са Немци треба да се заврши док је време.
Од 'Мерканаца, систем ослањана од Ј. Волтера Кристија.ne znaci britanski ovjes koji su licencirali sovjeti od britanaca
Da , moja greska zbog toga jer su taj sistem koristili britanci najvise, osim sovjeta.Од 'Мерканаца, систем ослањана од Ј. Волтера Кристија.
Sa ovim se slažem, ali sam naveo cifru koja je ukupno proizvedena da kraja rata.Овај.... током '40-те и читаве '41. године, посебно појачано после 22. јуна, произведено је око 3200 Т-34-ки.... тако да ми се чини да је заустављање "блицкрига", ако је већ пало на тенкове, ипак падало на Т-26, БТ-5, БТ-7, КВ-1 и којекаву ситнарију.
Prvi Tigar je bio od 55-60 tona a Kraljevski Tigar je dostizao i 65 tona. Ipak je mehanički bio daleko pouzdaniji od T34. Bilo je zarobljenih Tigrova i pre 43....што је до зла бога непоуздан јер је био претежак (56 тона) и као такав често му се ломило све што је било могуће да се поломи. Руси су заробили једног од првих"Тигрова" послатих на фронт већ у јануару '43 под Лењинградом. Просто су га пичнули у борбама, па видели да је то неки нови тип и уз лукавство, одвукли га са линије фронта на испитивања.
Na poljima kod Kurska se Tigrovima nije imalo suprotstaviti ništa drugo do tih 34-vorki. jednostavno ništa drugo nije bilo mobilno.34-ки и није пос'о био "Тигар", већ све што су Швабе довукле до класе Pz IV, док је каснији Т-34-85 знао да се крви и са Pz V, илити "Пантером". За немачке "крупне зверке", осим класичне артиљерије, која је узела меру баш мноштву тенкова, намањени су били самоходни топови од СУ-85, СУ-100, СУ-152, ИСУ-152
Pa dobro, to je sad malo preterivanje. Naravno da su rusi zupčanike pravili odvalnim glodalicama, a ono što nisu stizali snalazili se na univerzalnim mašinama. Problem je što nisu imali dovoljno mašina za brušenje zupčanika posle termičke obrade pa su te deformacije otklanjali šmirglanjem/negde stoji turpijanjem.Мењач 34-ке је до негде '43 буквално ручно упасиван турпијањем зубаца на зупчаницима, док нису успели да од Амера искамче недостајуће им одвалне глодалице потребних карактеристика.
Па сад... је више волим да верујем да оно што Немцима није дало да победи било, са једне стране масовни хероизам Совјета и сазнање да "или ћемо ми њих, или ће они нас" и са друге стране технички ресурси Амера и мотивација да са Немци треба да се заврши док је време.
Koliko se ja secam Krazovi i Urali su dizeli a Zilovi v6 benzinici.Samo sto Kraz nece na naftu da ide,plavci iz Kragujevackog garnizona imali one mrcine Kraz,pa par dana pred bombardovanje izmestanje tehnike,a oni ostanu do samog bombardovanja,pokret im bio sat pred prve sirene.I krenu oni tako sa aredroma Ladjevci i nakon 300m stanu i ni makac,a vazdušna opasnost uveliko,rezervisti se razbeze i tek ujutru se resavalo,a epilog svega neki mozak nije znao da su benzinci,pa nasuo naftu do cepa
Аха... у "Непријатељ пред вратима".Jel onaj kad su zapovednici pucali na njih ako krenu nazat?