Alati i radionice

Dusanboss
Evo ja treba da radim neke kapije 5x12m krila koliki zavarivački sto treba

Sent from my moto e5 using Tapatalk

A kolika tek radionice treba za tolike kapije I kako ce te da ih nosite

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Luka on gleda iz svog ugla, nema mozda potrebu za kapijama
Ja nemam nikakav, nemam ni radionicu, radim u garazi na fosnama ili metalnom buretu ili u krajnjem slucaju na zemlji, tj betonu!
Juce sam vario nesto bas dugo saget, kad sam krenuo da ustanem, prc Milojka, ukocila se kicma, ispravljao sam se u etapama

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Dusanboss
Evo ja treba da radim neke kapije 5x12m krila koliki zavarivački sto treba
4x10 bi mogao da prodje. :)

Šta hoćeš da kažeš? Koliko često variš nešto dužine 12 m? Ako variš često napravi nešto da ti olakša posao.

Meni će sto pomoći mnogo za ovo malo što varim. (trentno mi se redovno upali radni sto :)). E sad ako neko smatar da nema potrebe za stolom i da mu je beton bolja opcija ... koliko toliko slobodna smo zemlja.

I ja ne bih pravio sto za varenje da mi nije trebao držač za brusilicu tako da sam shvatio da je najbolja varijanta da spojim ta dva.

Poslednja izmena:
То му је уметничка композиција.

Са пар кликова, може да изгледа интереснија.

ws.png

;)

A kolika tek radionice treba za tolike kapije I kako ce te da ih nosite

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока
Pravim iz delova dva puta po 6x3m i 6x2m pa na licu mesta sastavljamo nedeljom kad pilana ne radi
Odnesemo šlep službom onom što sam letos pravio
Nije teška bez limova i klizna je pa je dosta slaba konstrukcija

Ja sam u potrazi za dobrim nakovnjem, ali da je veći 80_120kg i da nije jako skup
Ovi traže 250_350e to mi baš puno
Još kad bi našao onaj što je dole stepenasti kao kod pok. kovača gde smo odrasli u radnji
Nakovanj postoji mit da nakovanj kuje devet kovača u noći punog meseca dok aždaja bljuje vatru za zagrevanje!!!!!!!!!!!!!
To smo kao deca slušali dosta puta

Vidi Luka, nakovanj koliko god platiš, prodaćeš ga verovatno u (dalekoj) budućnosti samo skuplje.
Dakle, to ti dođe kao da si ga iznajmio na revers.
Zar nisi mogao od onog tvog kovača da otkupiš njegov srećni nakovanj?

Tesko ce se to u buducnosti prodati, ove novopecene generacije ni ne znaju sta je kovac i kovanje a kamoli da nekoga zainteresuje taj zanat.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Au ljudi,pa zar za sve mora da se gleda na preprodaju ?,dobro sto neki i na cokolade ne gledaju kao mogucnost preprodaje kasnije ako slucajno ne pojedu istu :osmeh: :ppozdrav:.

Јутос скочио до "Лидла" и пазарио нешто што ми ретко устреба, ал' кад устреба, тачно знам да ми само та ствар помаже у том конкретном случају.

Јес' да није лепог дизајна као "Хитачи Меџинк Ванд", ал' дрмуса за све новце.

И да неко не помисли свашта: кад ми устреба, не устреба ми због потреба које задовољава вишепоменути "Хитачи".

Ja sam u potrazi za dobrim nakovnjem, ali da je veći 80_120kg i da nije jako skup
Ovi traže 250_350e to mi baš puno
Još kad bi našao onaj što je dole stepenasti kao kod pok. kovača gde smo odrasli u radnji
Nakovanj postoji mit da nakovanj kuje devet kovača u noći punog meseca dok aždaja bljuje vatru za zagrevanje!!!!!!!!!!!!!
To smo kao deca slušali dosta puta

Ја дао 4 стара акумулатора (2 ком. 12/140аh, и 2 ком. 12/97аh) +6000 дин. за овај наковањ.
5b0bf4ace126e70ffe61e8c2560fe4e7.jpg

Nazad
Vrh