Alati i radionice

ja u suštini ne znam da definišem koliko mi treba tona po cm 2,možda je i prečnik bureta veliki .Radman soka je 50-55% i sok je idealan ali čitajući po forumim radman bi trebao biti između 70-75 % zavisi od sorte.Ovde je očigledno da ima još dosta soka u prpi.

Imao sam ranije neku petoletkinu pumpu ali je bila rashodovana verovatno što je loša.Sumnjao sam da je ona loša pa sam letos kupio http://www.polilasshop.com/index.php?route=product/product&path=2_67_536&product_id=10245
jednu od ovih ali sam pazio da mi se uklapaju prirunbice nisam obraćao paćnju na zapreminu.Plaćena je oko 7000-8000 din.
Dobio sam otprilike 20 bara.Ranije je radila normalno na 80 bata a zakucavala a sa novom radila normalano na 100bara a zakucavala na 120 kao na snimku.

Pa ako je prečnik klipa 60-63mm, onda izlazi da imaš oko 3-3.5 tona.
To je kao na mojoj cediljci sa navojnim vretenom. Ja sa njom cedim divlje jabuke.
S tim što je kod mene manje bure, i ja iscedim skoro do kraja.

036323b9f54268a7a85e2af13cba2114.jpg

Ja sam napravio verziju koju mogu rasklopiti i držim je u ženinoj ostavi.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Pričnik bureta takodje ima uticaja jer istu silu rasporedjuješ po većoj površini ako je bure šire. Dubina ne bi trebala da ima uticaja pogotovo jer je ovaj tvoj klip dugačak. :)
Nego nešto mi nedeluje po zvuku sa snimka da se taj motor zaustvi. Jel ti vidiš da on ne okreće više ili...?

Jutros mi se toliko pio sok od svežih jabuka. Hteo da tražim na netu kako da ga napravim i evo sad ovde pričamo o tome. :) Dodje mi i ja da sklepetam neku cediljku.

@talianu
Što se tiče mog predloga za tu presu, zadržavam preporuku za pumpu od 4 ili eventualno 5 cm3, i podešen da radi do 200-250 bara.
Cilindar bi trebao biti fi100(spolja oko 120), a klip fi 50 sa hodom oko 400mm.
Ova kombinacija bi davala oko 20 tona, po meni dovoljno za ceđenje.
Ja bih dodao i regulator pritiska, da se može podešavati sila..
Pojačati malo i konstrukciju..

Ja sam baš iz tog razloga i napravio mehanički pogon, da nebih imao rizik zagađenja uljem.
Pošto cedim divlju jabuku i pravim zdravstveni napitak, trudim se da maksimalno isključim uticaj bilo čega.

Da li je neko mozda pravio radni sto za radionicu od cetvrtastih metalnih cev kao dole na slici. Pravio bi duzine 5m i dubine 625mm bez police ispod radnog stola, zanima me koja debljina cevi treba. Na slici bi rekao da je 30x30 ili 40x40 cev.
i want to marry you poems

Treba sebi da pravim tako nesto, koristio bih cevi od skele, gore vinkla i u nju ubacivao bagrenove talpine ostrugane pa preko toga za jednu polovinu ili bar jednu trecinu plocevinu metalnu zbog varenja i ostalo. Dimenzije jos nisam utvrdio, razmisljao sam o improvizovanoj radionici ali i ovako smo u manjku sa zgradama, videcemo, nije hitno.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Da li je neko mozda pravio radni sto za radionicu od cetvrtastih metalnih cev kao dole na slici. Pravio bi duzine 5m i dubine 625mm bez police ispod radnog stola, zanima me koja debljina cevi treba. Na slici bi rekao da je 30x30 ili 40x40 cev.
i want to marry you poems
Ja sam pravio. Izmeriću posle i slikaću ti. Ako nećeš policu trebao bi bar sa zadnje strana da ga ojačaš negde u toj visini police. Možeš da se provučeš sa 3x3 cevi ako ga dovoljno ojačaš da ne bude klimav. Maj je izusetno stabilan ali sam ga utiplovao u pod i mislim čak u zid. Ako ne planiraš da ga premeštaš i imaš tu opciju nije loše da ga pričvrstiš.
Sad treba da pravim manji, sto za varenje. I ja se razmišljma sa koliko minimalno tankim cevima da mogu da prodjem. Ne bi da bude težak pošto će na točkiće da ide.

Ja sam ljetos počeo praviti i nikako naći vremana da završim. :)
Uglavnom, išao sam sa cijevima 40x40 debljine 3 mm i L profil 40 mm i djeluje mi sasvim dovoljno za sve normalne poslove. Meni će biti za sitne poslove (elektroniku i slično), ali ne mrda ni kad sam probao sa skačem po njemu. :)

Za neke teške poslove poput onih u Lukinoj radionici bi vjerovatno bile poželjnije 60x60 (ili čak i jače), ali za 90% prilika je 40x40 taman.

Edit: Nađoh jednu sličicu, negdje na pola posla. Ostalo još sa strana uklopiti daske, police i stijenku za kačenje alata.
eebf1ec5a9566e2b811338f989570aad.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh