lovac luka
Član
E moj Mirosti sve je to "žvaka od'ranila" nije to tuklo čekićem po prstima već po tastaturi
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Hvala Momo, da još nešto naučim..Sjekira se ne ostri kad smo kod toga . bolje da je tupa osim ako se koristi za sjeckanje. tanjih grana
Svaka tebi čast ali ne mogu da verujem da su ovi ameri toliko zatucani da baš niko od njih ne zna da pročita uputstvo i da vidi slikeSa napravom dobijes uputstvo i imas u stripu da se montira sa cela tocila.
Pitaj tamo u firmi kako se pravilno upotrebljava tocilo , odnosno da li se ostri sa strane ili sa cela.
A jos bolje , kako sa ti tvojim bagerom kopas uglje , isto kao i tocilo kako treba da radi, moze i sa strane , moze i drveni sporet ali jednokratnu upotrebu
Dalje ne bih vise pisao o tome.
U pravu si. Tocila su napravljena da se korisre čeono a ne sa strane. Sa tim spravama prkazanim gore vrlo brzu će se napraviti udubljenje ne mestu gde brugija dodiruje kamen i neće više oštriti kako treba.Sa napravom dobijes uputstvo i imas u stripu da se montira sa cela tocila.
Pitaj tamo u firmi kako se pravilno upotrebljava tocilo , odnosno da li se ostri sa strane ili sa cela.
A jos bolje , kako sa ti tvojim bagerom kopas uglje , isto kao i tocilo kako treba da radi, moze i sa strane , moze i drveni sporet ali jednokratnu upotrebu
Dalje ne bih vise pisao o tome.
Da, šta više poprilično sam siguran u to. Ne znam da li je 8000, ali je tu negde. 3000 nije sigurno, a ne bih reko ni 5000.Čekaj ti pretpostavljaš da je to kod tebe 8000? A ne 3000 ili 5000?
Ja to nigde nisam rekao. Rekao sam da je razlika izmedju oštrenja 1000-2000 sa poliranjem nakon toga nije toliko velika te nije vredno truda osim ako ne želiš nekog da imprsioniraš ili jednostavno uživaš u oštenju i imaš viška vremena.A 1000 bolje oštri?
Ne, ali 400 je savim dovoljno. Finoća nije toliko bitna kod sekire (osima ako ne sečeš pršutu sa njome ). Mnogo bitnije kod sekire je okaliti je i napraviti knfeksni profil.Po toj logici 200 oštri sekiru vrhunski..
Čekaj mirosti jel si me sad uzeo na zub zbog onog šublera i u buduće ćeš se truditi da me pokopaš bez obzira šta kažem čak i ako se možda slažeš? Dešava se to po forumima, nema veze nije mi prvi put.Luka, ove nove generacije koje dolaze će nas pokopati guglovskim znanjem i inovacijama.
E moj Mirosti sve je to "žvaka od'ranila" nije to tuklo čekićem po prstima već po tastaturi
Naravno da hoće. Nikad u istorij znanje nije bilo tako lako i u toj meri dostupno. Svakako da će neko ko ih prhvata i ume da primen pokopati nekog ko neželi ništa novo da prihvati, smatra da sve zna najbolje i da je jedini ispravan način onaj koji je on naučio pre 50 godina. Ne govorim ovde o tebi i meni već uopšteno.Luka, ove nove generacije koje dolaze će nas pokopati guglovskim znanjem i inovacijama.
Pa u tome je stvar. Ne bih baš da platim. Ima drugar strug al ode zatvor (saobraćaj). E sad verovatno bi mi i njegov ćale uradio to, ali pre bi čuvao to za nešto bitnije pošto nije fora svaki čas da idem kod njega nešto da tražim. E sad kad bih platio nekome to bi bilo minimum 1000 din milim? Za nešo više od 2 može se naći lošija bruilica tako da...U ovom sličaju, jedino što će dati neki rezultat je navarivanje na taj zupčanik, i kasnije obrada na strugu na potrebnu meru. Moraš čuvati gnezdo jer bez njega nemožeš precizno obraditi. Žleb za klin može da se ubaci za segmentni, on se najlakše napravi.
Dakle strug mora ako želiš da valja.. Ne sekiraj se što cimaš strugara, jer on to radi za pare i ne uzbuđuje se šta god da izvoljevaš-satnica kuca.
Sad sam ocistio glavu benzinom i pise da je b16 ali cu sigurno morati traziti po buvljacima takvu glavu jer sumljam da ove nase prodavnice imaju takve sa konusom. Izgleda da ta glava zna cesto spast jer je cijela izudarana cekicem kako je stavljana, u svakom slucaju Hvala.Verovatno je na konus ,kupi glavu sa konusom.