Alati i radionice

Ima li ko iskustva sa DAEWOO alatima
Navodno su profi
Prodaje ih AGROVOJVODINA BAČKA PALANKA
jutros sam bio kod njih po teh gasove i uvaljuju mi neke alate cene smešne ali lepo izgledaju

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
Koliko sam skontao, to je isti fazon onaj sa Hitachi. U realnbosti prave vrhunske stvari a kod nas su najobicniji kinezi...

Odnio makitu aku busilicu na servis, kupio prije 15 dana , ispraznila dvije baterije od 3Ah i izgorila na 3 punjenju ali od 5Ah , baterije su 18V.
Busio 13mm rupe u 12mm plocevini zaglavilo se svrdlo 5-6 puta zbog loseg svrdla , buseno prvo 12mm i prosirivana na 13mm. Busilica ima onu veliku rucku sa strane , inace bi mi polomila ruku. Kad se zapusilo iz nje , zagrijala je posteno i bateriju dok baterija nije iskljucila , znaci dim je sukljao iz nje, kao da je unutra generator dima :) pretpostavljam da je elektronika krepala a i kolektor (nije bldc) se istopio i ostao u kratkom spoju.

Ako bude trazio da se plati puno ide u smece , ocito je da nije izgorila u normalnom koriscenju, cekam sta ce reci serviser.
ovakva

Do koje debljine je moguće bušiti metal pomoću kruna za bušenje? Treba da bušim 30-tak rupa 14mm ili 16mm u profilima debljine zida 10mm, pa razmatram koja je opcija najbolja. Nemam magnetnu bušilicu, a i ručna mi nije bog zna šta. Možda bi moglo burgijom ali sa bušilicom na kojoj je moguće mehanički smanjiti brzinu na 300-500 obrtaja.

Može,ja sam bušio hiltijem sa onim dodatkom da može običan futer da se stavi jer nije bilo moguće da se priđe stubnom bušilicom i ide to, sad ne znam na koju krunu misliš ja sam radio onom jelkicom ili kako se već zove

Ja sam gledao neki klip to busi bez problema ali bila je na stubnoj i ona sapunica za hladjenje ide fino je busilo.

Bolje ti je burgija nego kruna. Ima da se kupe Bosch-ove burgije do 20mm sa vratom 13mm. Ja bušio Metabo bušilicom od 750 vati. Doduše ova moja ima dve brzine i potenciometar. Ako imaš bušilicu koja je mnogo brza onda neće ići ni burgijom ni krunom.

Prenosni kompresor za kontinualni rad, bez ulja. Boca je jako mala, samo 3 litra pa služi samo kao amortizer. Protok je 125 litara u minuti na radnom pritisku, vjerovatno standardnih 6 bar za pogon pneumatskih alata. Gude je nekad bio njemački bend, sada je to tzv. zombi-brend, samo ime. Sve se naravno radi u Kini. Računaj da može da zadovolji potrošače do nekih 100 litara u minuti, dakle pneumatski odvijači, pištolj za farbanje, manje ravne brusilice i slično - kompresor tokom rada mora stalno da radi, slično kao oni veliki građevinski kompresori na prikolici što ih koriste za štemanje asfalta ili betona.

Do koje debljine je moguće bušiti metal pomoću kruna za bušenje? Treba da bušim 30-tak rupa 14mm ili 16mm u profilima debljine zida 10mm, pa razmatram koja je opcija najbolja. Nemam magnetnu bušilicu, a i ručna mi nije bog zna šta. Možda bi moglo burgijom ali sa bušilicom na kojoj je moguće mehanički smanjiti brzinu na 300-500 obrtaja.
Zavisi od krune. Ja imam dve makita krune, jednu 24mm i jednu 29mm. Busio sam sa njima plocevine do 20mm debljine. Jedino je bitno da je busilica spora, a moja kad je redukujem ima oko 300 obrtaja i bitno je hladjenje. Koristim ih i za busenje na stubnoj i za busenje iz ruke, ali iz ruke treba dobro da se drzi.

Dali neko zna šta je problem sa presostatom na malom kompresoru (25 l ) klipni kada nagura pritisak na 8 bara on isključi i odma ispusti pritisak na 6 i onda se odmah uključuje tako da nonstop raadi.:sta:::sramota:::sta:::pomoc:;

Majstori evo mene opet sa pitanjima iz primenjenih znanja hidraulike. Pisao sam o mojoj zelji da ubacim jacu pumpu kako bi dobio vecu efikasnost kod secenja drva hidraulicnom motorkom. Kao sto je jedan kolega i odgovorio dobio sam brzinu lanca sasvim dovoljnu za lep rad. Promenio sam i klip koji je na cepacu (poluautomatski masina i sece i cepa a sve pogoni hidraulika) i dosao sam do solidnih 5 metara bagrema za 1,5 sati. E sada me muci to sto u ovoj kombinaciji klip,pumpa, motor mislim da mi je snaga motora mala (deklarisana na 13 ks ali sumnjam) i da zbog toga nemam potrebnih makar 2000 obrtaja/min na pumpi a samim tim jos vecu brzinu lanca za secenje i brzinu kretanja klipa cepaca. Imam u planu jedan dvoklipac od 18 ks ali me interesuje vase misljenje da li ce to biti onda dobra kombinacija tj. da li bi trebao imati neki vidljiv napredak u radu same masine. Pisao sam da mi sada motor radi na nekih 1500 obrtaja i to na skoro punom gasu...

Mozda da optimizujes protoke i da vidis spram tvoje kolicine ulja koliko treba pumpi precnik usisa da bude a tako isto i potis kao i precnike cevovoda/creva do krajnjeg potrosaca. Da izvuces maksimalno pa tek onda da procenis da li sklop odgovara tvojim potrebama.

Ova kombinacija koja je sada na masini je bila kod profi hidraulicara koji je imao zamerku na snagu motora i na jedan razvodnik koji nije bas duplo vece propusne moci od pumpe. Ostalo je ok

Zahtevana brzina vršenja rada je u stvari snaga. Kada tu dodamo gubitke dobijamo potrebnu pogonsku snagu.
Dakle, ukoliko smo odredili šta želimo, uz nešto matematike jako lako dolazimo do potrebne pogonske snage.
Svaka pumpa ima definisan optimalan broj obrtaja i treba joj ga obezbediti.
Ukoliko se koristi SUS motor, on takođe ima svoj najekonomičniji broj obrtaja na kom je obično i najveći obrtni moment.
Znači, tok proračuna kreće od zahtevanih parametara sistema, pa se tome prilagođavaju elementi pogona i prenosa.

Mnogi, u eksperimentisanju očekuju perpetummobile, ali to se u praksi ne događa.

Nazad
Vrh