Alati i radionice

Jedan moj drugar hoće da kupi malu brusilicu i ja mu preporučim onu crvenu Makitu koju je Lovac Luka hvalio ( https://www.gama-alati.rs/ugaona-brusilica-mala-makita-mt-m9503.html) . Nađe je preko neta na akciji (5090 din.), ali kad je nazvao oni kažu nema. Je l' zna neko gde ima te brusilice po 5000 din, ili neku drugu da preporučite da je negde u toj klasi cena?
Ako živi u Beogradu ima za 5990 rsd Bosch u Okovu

Ova Hikoki jos povoljnija

Pored ovako pristupačnih cena(nose zvučna imena) po vašarima se i dalje kupuju male brusilice po 20-30 e .Da ne spominjem KP gde se za male brusilice traži 5-6000 dinara .

Da li ima negde da se kupe ovakve ,valjda se zovu stezne čaure ,za bijaks.
Ova je od hitašijevog bijaksa a trebao bi mi ovakav tip ali malo manja za B&D.
Trebala mi ravna brusilica/biax pa sam neki dan sam kupio polovnu bosh ravna brusilica ili biax 600 ili 650W ,28000 o/min sa regulacijom od 8000 do 28000o/min , nova mi je bila skupa , a ovaj sa oglasa povoljno i u jako dobrom stanju.
Ta stezna glava ti je rezervni dio ,postoje 4mm,6mm i 8mm prihvata, standardno ide sa alatom 6mm prihvat , taj prihvat kosta 10% nove brusilice ili biaxa , ili za bosh oko 28-30E sa PDV-om , radi se o profi alatu , s tim da ide sa maticom u kompletu , odnosno ne moze se ni razdvojiti osim ako se raspadne.
Inace kod tih biaxa je motor od klasicne kutne brusilice za 125mm.

Uzeo sam ovakav kao sa videa ali ggs27 , stariji model malo jaci i ima aluminijumski vrat, za takav ti je taj prihvat oko 28-30E ovdje , mozda na ebayu je jeftinije, nadjes za svoj model uputstvo ako ima i imas kataloski broj po kome to trazis , ali tesko da je to isplativo kupovati , dodas jos malo novca pa kupis ispravan polovni.

Poslednja izmena:
Imao sam jednu papučicu za kabl od 50 mm2, i stari kabel iz rusa za koji mislim da je isto 50 mm2, pa sam probao kako rade krimp klešta za velike papučice.
E sad, tu postoji jedan problem, na kleštima ne postoji opcija 50 mm2, već su najbliže mogućnosti 42 mm2 i 60 mm2. Ne znam da li su to američki standardni preseci, ja takve kablove kod nas nisam viđao.

Elem, prvo sam probao položaj za 60 mm2 na već staru upresovanu papučicu i mislim da tu nije dovoljan stisak (moram kupiti novu papučicu pa isprobati). Onda sam tu jednu novu papučicu za 50 mm2 isprobao na položaju za 42 mm2. Meni se nešto ne sviđa taj stisak, vidi se da ima "viška" materijala koji je iskočio van čeljusti klešta. Ne znam da li je uopšte postojao kao opcija za ova klešta izmenljivi deo čeljusti koji paše za naše kablove, nisam mogao da izguglam...

Pored ovako pristupačnih cena(nose zvučna imena) po vašarima se i dalje kupuju male brusilice po 20-30 e .Da ne spominjem KP gde se za male brusilice traži 5-6000 dinara .

Danas videh na pijaci polovnu malu crvenu Makitu, prodavac traži za nju 50e.

A onaj moj drugar je ipak naručio Metabo brusilicu, 850W 125 disk. Ne znam tačno koji je model i koliko košta. Kad stigne videću... Hvala svima na preporukama i pomoći!

Poručim novu malu Hilti brusilicu 115 kod lokalnog dilera za 100 e kada sam rešio neka košta koliko košta.Sve u redu doneće je za par dana i ništa od toga, zeznuo me.Odem u lokalnu prodavnicu i uzmem DeWalt 850w 125 disk za ondašnjih 9.000 rsd i evo funkcioniše od 2015 bez problema, jedino hoće da se popusti matica koja steže reznu ploču, to mi se nije nikada dešavalo ni na jednoj brusilici a zašto se ovde dešava nije mi jasno.

Ja sam uzeo pre mesec dana DeWalt dwe4217 1200w na akciji 11800din. Ne svidja mi se samo sto nema na osovini ispod ploce zarez za kljuc, vec sve ide preko kocnice... ustinu mi slucajano L profil plocu, jedva odvih :)

Da li ovaj trafo vredi išta? Ispravan je ali se nije koristio par godina.
5b561f64df68508ded801204bae9191b.jpg
c8e5c9cb584487329b5279821b94fde7.jpg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Upokojio mi se pre par dana skroz na skroz Co2 Varstroj 1600 nakon 15-godina službe.Da li je neko uzimao nešto od ovih pirindžarskih kosookih P.R.C proizvođača do 200 ampera u skorije vreme ili da tražim neki polovan zvučnog imena?

Nisam do sada video kako se šteluje zazor konusno tanjirastog na brusilici ?Da li važi pravilo kao kod diferencijala ,traktora ,kamiona ....?
Probao sam na jednoj sa papirom i dobio sam ovakav otisak.

Brusilica radi ,bez nekih čudnih zvukova ,malo se grejala pa sam izvadio malo masti .Sada se greje ali ,normalno.

Upokojio mi se pre par dana skroz na skroz Co2 Varstroj 1600 nakon 15-godina službe.Da li je neko uzimao nešto od ovih pirindžarskih kosookih P.R.C proizvođača do 200 ampera u skorije vreme ili da tražim neki polovan zvučnog imena?
Valjda bese Spajki skoro kupio HUGONG. Meni se licno onaj aparat svidja, a ne znam da li ga je on isprobao i kakvi su utisci.

Otisla grebenasta sklopka? , ne daje nikakve znakove zivota osim ventilatora?

Hugong je ozbiljna firma, i po recima komsije koji poznaje materiju mnoga zvucna imena koriste njihovu elektroniku pakuju pod svoj ''brend" i naplacuju ime.

Danas uplatio ma allexpresu za ovaj kineski udarni kineski odvijac , kopiju makite , imam 18V baterije i punjac od makite, jer prodaju samo alat , kosta 29,5E sa postarinom.

Nazad
Vrh