Alati i radionice

Bio sam u prolazu kroz Utrine i skrenem u Adut, pitam ih za nalepnice da kupim...
Pitali me jel posedujem njihovu tanjiracu ili hocu da krstim drugu, rekao sam da posedujem i poklonili su mi dve

Osvovni prajmer body992
Dvokomponentna boja kamionski program
Ili još bolje umesto prajmera epoxi osnovna
Dobiješ DUBOKU boju, veoma postojanu, evo posle 10g možeš se ogledati na tako uradjenim traktorima koji rade!!

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
Ta Epoxy osnovna je extra stvar. Mi smo sa njom farbali sasiju od kamiona posle peskarenja. Ko god radi remont takvog tipa, najbolja opcija. Ima ih raznih proizvodjaca u pribliznom cenovnom rangu.

Drugari gde uzimate nalepnice za mašine
Treba mi za rotkos135 termometal
ddfe3208437a45787634ada650123551.jpg

video sam na kp da pravi lik nalepnice za poljoprivredne masine. Kupovao nisam, tako da ne znam za kvalitet i cenu...
ako ne sme link neka admini obrisu:

Da li ima negde da se kupe ovakve ,valjda se zovu stezne čaure ,za bijaks.
Ova je od hitašijevog bijaksa a trebao bi mi ovakav tip ali malo manja za B&D.

@kiraj

Najbolje ti je da daš da ti neko napravi, teško da možeš to kod nas naći, eventualno na najlonu da tražiš ili kod nekoga ko dovozi pokvarene mašine za dijelove.

Ako se odlučiš da praviš, traži da koriste čelik Č.4830 tj. 50CrV4, od njega su mi radili tanjiraste opruge za alat za pobijanje i prosijecanje koji sam prošle godine radio, izdržale su 45.000 udaraca bez oštećenja.

Da li ima negde da se kupe ovakve ,valjda se zovu stezne čaure ,za bijaks.
Ova je od hitašijevog bijaksa a trebao bi mi ovakav tip ali malo manja za B&D.
Nadjes distributera za b&d. Kazes model i oznaku i verovatno ce ti pomoci a nece ni biti skupo (pitas odmah za cenu). To nisu delovi koje stalno menjaju odnosno da menjaju dimenzije na svakom sledecem modelu
Primera radi, kad sam ja iskopao za bosch star 40god istu takvu steznu cauru preko dobavljaca delova onda ne vidim razlog da ne mozes i ti za b&d. Mozda nema od tog modela tvog al od nekog novijeg odgovara

Osvovni prajmer body992
Dvokomponentna boja kamionski program
Ili još bolje umesto prajmera epoxi osnovna
Dobiješ DUBOKU boju, veoma postojanu, evo posle 10g možeš se ogledati na tako uradjenim traktorima koji rade!!

Koji je kamionski program boja?
Ja sam skoro koristio body992, bas pravi dobru podlogu, a preko isao akrilnom, samo što je on skup za poljo mašine.

Kako čistite alat od korozije? Samo mehanički (žičana roto četka na brusilici) ili je neko probao i druge metode?

Kupio sam neka jako zarđala krimp klešta pa se razmišljam da li bi bilo pametno da ih rasklopim i potopim u razblaženu sonu kiselinu ( HCl 16-18% se prodaje za ribanje sanitarija), a da ih potom isperem i neutrališem npr. rastvorom sode bikarbone?

Kako čistite alat od korozije? Samo mehanički (žičana roto četka na brusilici) ili je neko probao i druge metode?

Kupio sam neka jako zarđala krimp klešta pa se razmišljam da li bi bilo pametno da ih rasklopim i potopim u razblaženu sonu kiselinu ( HCl 16-18% se prodaje za ribanje sanitarija), a da ih potom isperem i neutrališem npr. rastvorom sode bikarbone?

coca colu probaj

Ja sam reparirao neku masinu za papirne kese,strasno zapustenu. Svasta sam probao i najbolje mi se pokazala elektroliza. Soda bikarbona, i punjac za auto. Posle tog malo zicana cetka i gotovo.
A stariji ljudi kazu u kom od rakije da prenoci.
Eto preduhitri me za kom

Nazad
Vrh