Alati i radionice

Kolege jel ima ko iskustva sa ovakvim kompresorskim glavama,nudi mi covek za 170e

Kupio sam polovan moment ključ, po oznakama ruski iz sovjetskog doba. Nisam se susretao sa takvim mehanizmom pa ne znam kakvi su, ali kod mene neće imati profesionalnu ulogu (npr. stezanje glave ću prepustiti majstoru i njegovom moment ključu).

Људи покуповали свакакве дуваче за продувавање комбајна, кабина и чега већ све не. Видим да у "Лидлу" нуде повољно електрични дувач лишћа коме се засебно поставља цев за дување или цев за усисавање, да је довољно компактан за ове наше аграрне послове, па ако некоме устреба.

Tražio sam colovne nasadne ključeve za udarni odvijač .U gomili nađem adapter sa cola na 3/4.Imam dosta nasadnih od 3/4 pa mi se ovo učinilo kao razumno rešenje .Da li će adapter moći da izdrži udare ????????

Sve zavisi jel namijenjen za to. Obični prelaz (koji npr. dobiješ uz neke komplete nasadnih ključeva) nisu za to, posebno jer je taj tvoj odvijač baš jak. Ja sam za moj Narex 3/4" na EBay kupio polovan Hazet prelaz 3/4 na 1/2 i 1/2 na 1/4 ali namjenski za udarne odvijače.

EDIT

Ako je taj tvoj prelaz od nekog dobrog brenda može da posluži ako nećeš baš mnogo raditi i teška odvijanja/zavrtanja. Kineski no-name nemaju šanse jer često nisu uopšte kovani već liveni (isto važi i za nasadne ključeve).

Poslednja izmena:
Људи покуповали свакакве дуваче за продувавање комбајна, кабина и чега већ све не. Видим да у "Лидлу" нуде повољно електрични дувач лишћа коме се засебно поставља цев за дување или цев за усисавање, да је довољно компактан за ове наше аграрне послове, па ако некоме устреба.

Po meni dolazi u obzir samo benzinski ili na baterije... Ovo na kabl ne znači ništa, svakako je lakše kući na kompresor... A na njivi nema struje...

Tražio sam colovne nasadne ključeve za udarni odvijač .U gomili nađem adapter sa cola na 3/4.Imam dosta nasadnih od 3/4 pa mi se ovo učinilo kao razumno rešenje .Da li će adapter moći da izdrži udare ????????

Zavisi od posla. Radio sam sa USAG ovakvim adapterima koji su ful profi alat, izdržljivi, jaki, pouzdani. Ali ipak sam u fioci našao jedan njihov koji se pokidao a bio je u pitanju od 1"x3/4", kasnije saznam da je korišćen ručno, tačnije neki mazgonja stavio adapter na T komad gedore i na to cijev od 2 m dužine kao polugu, pa pokidao bi i trostruko jači. To je ono kad fali u glavi...

Edit:
Koristan video za gedore

Poslednja izmena:
A na njivi nema struje...
Ма ко каже!? Ја знам за неке који су ломили крила прскалице на бандере по њивама. ;)

Ма ради посао ово "на кабл" када си кући - развучеш мало кабла и цепаш, а оним бензинским стално загледаш у резервоар, акумулаторским је празна она батерија баш на оном алату кога си узео у руке... К'о нека лоша карма.

Koje ulje, koliko i koliko često treba sipati u pneumatski pištolj? U uputstvu ne piše praktično ništa.

Koje ulje, koliko i koliko često treba sipati u pneumatski pištolj? U uputstvu ne piše praktično ništa.

Profi alati USAG i UNITOR koje koristim imaju nalepnicu koja kaže "Oil daily" iliti podmazivati svakodnevno, postoje ulja koja se baš tako i zovu "Ulja za podmazivanje pneumatskog alata" a mogu i kompresorska ulja, ne preveliku količinu sipati kroz konekciju za vazduh, čim se zavrti pištolj on rasporedi i to je to. Ako se baš žestoko koristi nije zgoreg povremeno dodati još malo ulja. Čak sam gledao preporuke na svakih sat rada par kapi ulja ubaciti. U svakom slučaju ne valja da bude suvo. A posebno paziti da komprimirani vazduh nije pun vlage ni vode, drenirati bocu redovno.
Edit: Evo i video

Poslednja izmena:
Da probamo hocel’ bit’ prakticnije od velike...

539ba0c0c75750a4241683233d0be67a.jpg

310c56873d27423e9e4d8565d9bf7a92.jpg

09d083c94138ac74999dcc6c4f63adde.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh