Alati i radionice

Ma da mali možda prečnik na naj debljem delu stvrdla 80_100mm
Koriste i ovi moji u šumi te na kardan, obično vrte mali vladimirec-i, tu kad se topola osuši je smrt
Dok je sirova ide kao metak!!

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Jeste. To je indukcioni motor. Ne znam dal ćeš moći da iskoristiš njegov prekidač za promenu smera na ovaj monofazni sa četkicama.
Zbog toga i ne smem da probam.Verovatno da može da se iskoristi ali moram raditi prepravke .Ovo je šema ako je motor sa četkicama.

Moram pogledati oznake na postojećem prekidaču.

Ja je ni jednom punio sa patronom,nego umocim u kantu i povucem polugu i ona puna
Ja kupio danas za 26 km to mu dodje nekih 1600 din medjutim prodavac i je rekao da nije siguran mozel bez patrona rece mi da ne propusti krajem one gume sto je na sipki pa sam uzeo uz dogovor da vratim ali da je ne upotrebljavam dok ne saznam da li moze bez patrona. Znaci Milovane mazalica normalno se puni kao sto sam dosad punio i Fadipovu ako je tako onda da je isprobam?

Ako nekoga od forumasa interesuje imam da prodam pumpu,cilindar, motor i elevator od mog fabrickog cepaca. Pumpa je dupla ali kako su mi rekli kod nas 'specijalna' jer ima jedan usis i dva izlaza. Pumpa za cepac je 12 kubika a manja je od 5 kubika i pogoni elevator. Klip ima hod od 55 cm i fabricki je sa ovom pumpom davao 10 tona. Prodao bi i ovaj motor lifan 188f koji je isao sa ovim kompletom fabricki. Elevator je fantazija! Nekih 3-4 metra na preklapanje, bas dobro uradjen.
Razlog prodaje je eventualna nabavka jaceg motora za ovu moju novu kombinaciju pumpa-cilindar

Ma da mali možda prečnik na naj debljem delu stvrdla 80_100mm
Koriste i ovi moji u šumi te na kardan, obično vrte mali vladimirec-i, tu kad se topola osuši je smrt
Dok je sirova ide kao metak!!

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
Zna biti cipavo, bukva, cer, grab, svejedno, pa nekad drzim testeru pored i ne gasim je, vise ode benzina nego dizela sto traktor pogori
Zavisi na kakvom je mestu raslo drvo itd..

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ako nekoga od forumasa interesuje imam da prodam pumpu,cilindar, motor i elevator od mog fabrickog cepaca. Pumpa je dupla ali kako su mi rekli kod nas 'specijalna' jer ima jedan usis i dva izlaza. Pumpa za cepac je 12 kubika a manja je od 5 kubika i pogoni elevator. Klip ima hod od 55 cm i fabricki je sa ovom pumpom davao 10 tona. Prodao bi i ovaj motor lifan 188f koji je isao sa ovim kompletom fabricki. Elevator je fantazija! Nekih 3-4 metra na preklapanje, bas dobro uradjen.
Razlog prodaje je eventualna nabavka jaceg motora za ovu moju novu kombinaciju pumpa-cilindar
Daj slike.

Zbog toga i ne smem da probam.Verovatno da može da se iskoristi ali moram raditi prepravke .Ovo je šema ako je motor sa četkicama.

Moram pogledati oznake na postojećem prekidaču.
Aj slikaj ga ako te ne mrzi. Sad gledam šemu tog prekidača sa one slike sa delovim koju si okačio. U suštini i on ima istu funkciju kao prekidač za smer za motore sa četkicama. Kod tog trofaznog jedna faza ide sa prkidača (ovog glavnog) direktno na motor a druge dve idu na prekidač za smer i sa njega ima dav izlaza koja onda idu na motor. Prekdač menja mesta za te dve faze.
U tvom sučaju treba da dovedeš žice sa namotaja to gde su ulazile te dve faze a na izlaz idu četkice. Barem tako bi trebalu na osnovu šeme. Videću kad slikaš prekidač

Uklopio sam motor od ove mašine ,ručka je originalna sa prekidačem za promenu smera .

Ne znam kako da povežem prekidač za promenu smera ?

Na statoru monofaznog motora sa četkicama imate:
A) dve žice koje idu na napajanje preko glavnog prekidača
B) dve žice koje iz namotaja idu na četkice.

A) Dve žice sa statora koje idu na napajanje ćete povezati na dve sekcije originalnog trofaznog prekidača, dok će treća sekcija ostati neiskorištena. Naravno, sad na te dve sekcije glavnog prekidača dovodite fazu i nulu (dok su u originalu išle tri faze).

B) Dve žice sa namotaja koje idu na četkice ćete morati odvojiti od četkica, i na četkice ćete sad morati namontirati nove dve žice, tako da sad ukupno imate 4 žice - dve koje su ranije su išle na četkice, i nove dve koje ste vezali na četkice. Te 4 žice vodite na prekidač za promenu smera: nove sa četkica na srednje kontakte prekidača smera, a stare sa namotaja na krajnje kontakte sa jedne strane prekidača smera (sa jedne strane prekidača su žice lemljene, a sa druge su na šrafove, pa ih onda dovedite na te šrafove).

Dve ukrštene žice na prekidaču smera koje povezuju krajnje kontakte sa obe strane prekidača smera ostaju tako kako jesu.
Više ne postoji veza između prekidača smera i glavnog prekidača.
Uzemljenje ne ide preko glavnog prekidača već se direktno sa kabla za napajanje vezuje na masu (metalni deo).

Dukej,svaka čast za objašnjenje :ppozdrav: .Sve sam isto zamislio ali nism znao gde idu dve srednje, postojeće žice .Zbog toga sam hteo da vidim brojeve na prekidaču za promenu smera.

Evo malo lepše obeleženo:

Danas nismo kosili suncukret ,zanimao sam se sa strujom.Mnogo žica a malo prostora.

Probao sam je .Maticu 27 na zadnjem točku od maseja lako odvrne .Ima problem u stezanju.Predpostavljam da motor koji je sada ukomponovan ,nije namenjen za dva smera ,hoće da varniči kada ga prebacim na drugi smer.Na kratko ne bi trebao da je problem ali ne znam kako bi se ponašao na duže.

Ja mislim da bi tu nove četkice rešile problem jer su te pojedene pod jednu stranu jer je uvek motor radio u jednom smeru i zato varniči

Mislim da ne bi rešile problem ali ......probaćemo . :ppozdrav:
Ne bi. Već smo prčali oko toga kad si namšto onaj Fein mislim. Motori sa četkicama nisu napravljen i da rade na 100% u oba smera. Barem se ja nisam sreo sa tkavim. Kod svih tih alata sa promenom smera uvek ima jedan "glavni smer" gde motor radi punom snagom, i kontra smer gde je snaga na neki način ograničena. Ispravite me ako grešim.
Kod indukcionog motora (koji je bio u tom odvijaču) to nije problem.

Nazad
Vrh