Alati i radionice

Sklapao sam pumpu i cilindar prema jednom diplomskom radu koji je obradjivao bas izradu cepaca ... E sada samo da vidim da li ke kod njih motor od 420cc, mislim da je isti ovakav ali bas cu da proverim

Za cjepače. pogonjene malim motorima. Koriste su duple pumpe sa hi-low ventilom. Jedna za brzinu druga za snagu. Ventil automatski prebacuje. Tako mali motori mogu da imaju u brzinu i snagu.
Kod cjepača pogonjenim traktorom koristi sesano jedna veća puma s multiplikatorom jer traktor ima dovoljno snage da je goni

Ne znam, možda i jeste, al' sam nešto zapeo da pravim hidraulični, sa benzinskim motorom.
Ovako nešto. Ne baš od 50 tona.
f1d2fcd743b11b70907f3028b23cf2e3.jpg

Jedino nisam našao, kod nas, dvostepene pumpe. Ali ima ih na ebay-u, nisu mnogo skuplje od običnih što se ovde prodaju.

Zar nema kod vas kakva firma što se bavi prodajom hidraulični komponenti. Kod nas posluje slovenska firma imaju sve živo. Pumpe raznih vrsta, razvodnici, filteri, klipovi. Imaju gotove setove za cjepače po cijeni od 600 do 1000 €. Dobijete sve samo vam preostaje bravarski posao.

Potrazite na yt Alamunjine cepace. Prekopirajte taj rad i imacete odlican cepac po povoljnoj ceni. Zasto izmisljati toplu vodu kad je vec sve izmisljeno i sto je jos bitnije isprobano u radu.

Ja sam pravio onaj na stvrdlo
Prodavao je stvrdla neki ZMAJ OGNJENI VUK
Motor mi je bio 5kw jer takav sam imao
Kad sam prešao na grejanje na bale prodao sam ga za 120e bez motora
A iscepao je sigurno 300_500 m3

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ovaj tip cepača je sigurno "isprobaniji" jer ga koristi pola planete. Milioni takvih su prodati, za razliku od alamunje. U svakom slučaju hvala na savetu.

Luka to si kupio svrdlo od kolege sa foruma. Barem je bio clan foruma, a vec duze vreme ne primecujem ga na forumu.

Dobro Kole ako ti tako kazes. Pravi sta ti volja i kako ti volja.

Ja za te cepace na svrdlo znam od kad sam rodjen, kod nas to skoro svaka kuca ima i svaki strugar ti napravi cepac za 200€ sa materijalom!!
Luka verovatno prica za mali koji cepa kladice, mi imamo traktorski za meterice, kad cepas za sebe, iscepas sitno i posle seckas na cirkular!
Po 40m³ za dan moze da se spici njime.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh