Alati i radionice

Radio je na 135v 200 herca 950 w i 600 obrtaja .Kakav bi motor na 220 v trebao ?

Je l' baš crko motor ili zbog napona i frekvencije ne možete da ga probate? Da li bi tu možda mogao da pomogne frekventni regulator. Ja sam se samo jednom susreo sa frekventnim regulatorom, i ako se dobro sećam tamo je mogla da se podesi i frekvencija i napon.

Inverter po mom iskustvu vuče manje od trafoa..

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka
Nekako teško potera elektrodu
E sad jel bio full ispravan generator nzm
Isti aparat sam redovno koristio na onaj vojni prikolica generator končar 40+kw
Torpedo 6 cilindara motor
Na velikom je mnogo lepše radio
I koristio sam isti aparat na kardanskom generatoru 18kw mnogo lepše je radio nego na toj Osiječkoj hondi

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Jel neko ima ELEKTRIČNI UDARNI ODVRTAČ prihvata 3/4 ili 1"
Sad mi je stvarno preko potreban zbog kamiona, posmatram oglase
BOSCH 1" 1000NM oko 250_300e
sad koliko jak meni treba??
Ovi vulkanizeri pritegnu sa onom njihovom trofaznom šklopocijom skoro sam brenerom grejao da otpustim, ruskim ključem nije bilo šanse!!
A uzeo bih elektro da mogu i van radionice koristit, to je mala snaga 1000w tako da može generator da ga potera,
I moram uzeti jedan generator za teren, neki što može da napaja inverter 160A
I možda još koji let reflektor

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Luka ja imam Narex 3/4" od 750W, bez problema odvrće točkove na fergi, prikolici, felge na kolima da ne spominjem no ne znam kako bi se tako nešto ponašalo na kamionima, nemam nikakvog kontakta niti iskustva sa njima. Inače - mnogo dobra i korisna stvar. Prije neki dan došao komšija da mu ugradim duboko korito (onal veliki pufer nazad što se kuka pomjera gore-dole) na Zetor 7045, on kupio nekakvo ali nešto prepravljano pa ne paše. Sa ovim Narexom odvrnem sve vijke koji su držali staru kuku i poteznicu za par minuta (ima dosta vijaka, sve M16), posle sječenja i zavarivanja novu poteznicu montirali za par minuta, život bi mi se smučio da sam ključem ili gedorama radio, mnogo vijaka a svi dugački. Mana ovih velikih odvijača (3/4" a tek 1") je što su stvarno teške mašine, znači zaboravi rad sa jednom rukom . Pošto ti radiš većinom sa kamionima i onim šumskim čudima, preporučujem ti da ipak ideš na 1". Da imaš jak mobilni kompresor (štaviše, ti bi mogao to i da napraviš) pneumatski odvijač 1" možeš nabaviti polovan za sitne pare na Zapadu (veliki pneumatski alat može baaaaš jeftino da se nađe).

Ono visokofrekventno čudo od 1" koje Kiraj ima bi za tebe bilo svetinja ali mu treba frekventni regulator (a oni ne vole baš da rade na agregatu) jer radi na 200 ili 300Hz trofaznoj struji. Vidjao sam na njemačkom Ebay trofazne odvijače od 1" koji rade na normalnoj 50/60Hz struji ali se rijetko pojave.

EDIT

Sad sam vidio onaj oglas što si zvao, to je taj tip trofaznih koji rade na normalnoj struji od 380V i 50/60Hz. Mnogo dobra stvar, pride je ovo bio Fein, znači kvalitet je vrh. Ovako nešto ganjaj za sebe.

Je l' baš crko motor ili zbog napona i frekvencije ne možete da ga probate? Da li bi tu možda mogao da pomogne frekventni regulator. Ja sam se samo jednom susreo sa frekventnim regulatorom, i ako se dobro sećam tamo je mogla da se podesi i frekvencija i napon.
Crkao ,nema namotaje .

Ovo parče papira sam našao u njemu.

Frekventni regulatori menjaju frekvenciju, ali nisu predviđeni za promenu napona.
Eventualno imaju promenu struje radi održavanja konstantne snage.
Dalje, frekventni regulatori na izlazu daju tri faze, i to 3x220 ili 3x380, tako da nema opcije za rad faze i nule..
Kirajeva mašina bi se mogla pustiti u rad sa donor motorom od standardne 220/50Hz mašine..

Koliko kontam i Kirajeva mašina je trofazna (piše na papiru namotaji u zvezdu).

Ako je jak prenos, ta snaga ne mora biti mala, posebno ako je to pravih 450W.
Ja imam Makita bušilicu koja buši u drvetu do fi40, pri 150 obrtaja, mislim da je svega 350W.

cc5bd2102611c8ea6b34d0c8cc30bbbe.jpg
3ad55feb42b198b11c0a1787b4767808.jpg
Jel ima negde da se kupe te solje na nabijanje limene, one aluminijumske ne mogu da stoje cvrsto

Ako je jak prenos, ta snaga ne mora biti mala, posebno ako je to pravih 450W.
Ja imam Makita bušilicu koja buši u drvetu do fi40, pri 150 obrtaja, mislim da je svega 350W.

Našao sam sliku ,imaju isti br zuba na rotoru .Da li će biti dovoljno snage ???

Ja sam pitao za bijaks koji je radio na 200Hz, i rekli su da fizicki ne moze da stane toliko zice na rotor....

Kakav je onaj parkside aku odvijac? Nesto gledam uzeo bih jedan za kucne potrebe. Dal da uzmem njega ili da gledam nesto drugo? Koliko nm treba da ima za neki normalan rad po kuci, recimo da skine blinde sa kombajna, odvije neki manji tocak i to...

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
Komentarisao sam na predhodnoj strani.. Ja lično sam prezadovoljan, za blinde je čak i prejak, al ima štelovanje snage... Nikad brže nismo odradili adaptaciju.. Ma milina...

Nazad
Vrh