Alati i radionice

Za 3 crvene koliko je nova mislim da se ne isplati igrati se, opiljci, posledice idr
Nekad davno sam na electronic 90 imao takav problem pa smo pravili strugali redukciju, ali te glave su bile retke na tržištu

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Декс, може и "хеликоил"/"тајм-серт" ако на глави има "меса" око отвора за свећицу (проблема може да буде првенствено на 4Т моторима, 2Т начелно нису проблем), а може и нова глава. Ал' за који год метод се одлучиш, осим инсталације тог улошка у главу, осим ако до сада ниси радио са "хеликојлом", не ти треба механичар, да се натежеш са њим и да му дајеш пар црвених.

Onaj milvoki odvijac sam gledao na youtubu kako odvijaju neke ogromne zapkele matice na nekoj ulti valjda sila.
Brat kupio od 1300nm CP ali pneumatski.

@ Luka

Pogledaj na kp ima jedan masivan elektricni 100e Kraljevo, po boji mislim da je fein.Ako imas nekog iz Kraljeva da posljes da ga testira.

Tako sam i mislio, znam da ce opiljaka biti kako god...
Uzimam novu

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

И кад је добијеш, пре него је намонтираш, обавезно да јој лепујеш сицеве вентила.

Jutros pricam sa bratom, imamo neki skuter, proklizala svecica u glavi, tako bilo kad smo kupili, bila labava, on uzeo da strgne kad ono kitic...
Jel postoji neki nacin nesto da se izvede a da se ne skida glava, na licinom mestu, ako bi se skidala,nova je 3000din tako da se ne isplati zezati se oko nje.

I moja preporuka je naravno nova glava, ali ako neko iz nekog razloga ne želi ili ne može da je skida postoji mogućnost da se privremno zakrpi tako što se na svećicu namotaju niti od fine čelične vune. Kažem ne ovaj metod može ali i ne mora da radi i ne bih ga preporučio baš...

Nego šta ćemo sa odvrtačem???????
Kidišem na polovan
BOSCH GDS 24 prihvat 3/4"600NM sila
Valjda će bit dovoljan za toćkove

Nego šta ćemo sa odvrtačem???????
Kidišem na polovan
BOSCH GDS 24 prihvat 3/4"600NM sila
Valjda će bit dovoljan za toćkove

Luka ako mozes gledaj pre nesto na baterije.
Cp ili Milwaukee, mnogo prakticniji za rad.
Hilti mozes naci polovan komplet za 300e ali je samo 400 nm, hoce da mu zafali snage.

Jedva nadjoh ovaj moj HOME MADE SPECIAL TOOLS
bio je u avanturi po selu
Uglavnom velika muka je skinuti ove šolje
orginal alat je samo gnječio šolje pa sam ovaj budžio
Uglavnom nabiješ alat na šolju, jedan nategne polugom 1m drugi udari čekićem po ovoj pločici da krene, a kad krene gedora 36 i cepaj
cc5bd2102611c8ea6b34d0c8cc30bbbe.jpg
3ad55feb42b198b11c0a1787b4767808.jpg

Luka dodaj malo para i uzmi polovan milwaukee, imam 2 komada od1/2 zimus sam kupio drugi bio je 96 000din. Novi su bas skupi. 600nm ti je malo za kamione
Gledam sad od cola bez baterija, baterija imam 8 kom

Koliko je to malo 60_70 crvenih????
Moment stezanja točka brezon M22x1,5u kvalitetu 10.9 je oko 360nm
Sad ima budala pa mislim da bi 600nm bio na granici

Poslednja izmena:
Kakav je onaj parkside aku odvijac? Nesto gledam uzeo bih jedan za kucne potrebe. Dal da uzmem njega ili da gledam nesto drugo? Koliko nm treba da ima za neki normalan rad po kuci, recimo da skine blinde sa kombajna, odvije neki manji tocak i to...

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Po meni AKU jeste mobilniji, ali ko radi u radionici njemu je skoro svejedno
A i NEMERE TO BEZ KABLA!!!!!

Kažem ne ovaj metod može ali i ne mora da radi i ne bih ga preporučio baš...
Па сад, може човек да покуша и да разбуши постојећи отвор за свећицу (за коју верујем да је нека М10) и нареже навој за стандардну свећицу М14х1,25 кратког навоја. Некада успе таква операција и проширени отвор не докачи сицеве вентила.

У ствари, Декс, ако си већ намерио да купиш главу, покушај и ту варијанту коју сам помињао. Заиста може и да успе.

I ja sam razmisljao da uradim to, ali gubicu vreme oko toga, druga svecica itd pa kad upalim a on zakuje zbog opiljaka, onda sam seo na ono sto ne valja

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh