Alati i radionice

Ovaj gore kompresor sigurno nemože raditi na bućku, morala bi se rešiti pumpica za podmazivanje, a to je, složićeš se, prilično cimanje..
Takođe, mora ići i hlađenje, ali to neki stručnjaci pustaju kroz njega vodu sa česme, crevom za polivanje bašte..:ROFLMAO:

Kupite Fiac kompresorsku glavu sa dva cilindra i namontirate je na postojecu bocu koju imate i eto dobrog kompresora.

Te budžotine i krpeže od kompresora samdavno pravio
Pa kompresor od torpeda, pa od fapa 2 glave, pa buši klipnjače na velikoj pesnici i ostruži kanalić za ulje, pa stavi prsen na radilicu da podiže ulje, pa čuda i muda i okrp i patnja, boce od auto gasa, i od kamiona i hidropaka,
Pa daj trofaznu motorčinu, pa šajbetine pa čuda pa 2 kaiša pa opet prokližu
Tek kad sam kupio pre 13 god fabrički kompresor 100l 2 glave direktno na motoru monofazni 2,2kw i za 13g menjao ulje godišnje i jednom tlačnu sklopku
Lepo ima bimetal na motoru, ventil rasterećenja za lak start, sigurnosni ventil za visok pritisak

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Evo jednog od 335l/min,uskoro ce biti namontiran,mislim da mu se cena krece oko 150 eura.Davno smo ga uzeli,pa sam vec i zaboravio.
25fe8bf13615d5c9f289b307400c05fd.jpg

I šrafilica i odvijač su se pokazali sasvim ok za sad... Pogotovo odvijač-zavijač ili kako se već vika... Kakav spas... Blinde i šine na dobu poskidao za tri minuta... Zmajevki kad sam menjao točak morao sam ručno da propustim brezone, ali kad sam ih stezao, samo sam ručno isproveravao, i tek koji stepen sam morao da ih stegnem... Nije profi al nisam ni ja...

Sa šrafilicom sam stukao tri kutije samorezaca za sad.. Oko šupe postavljao trapezni lim... Jednom sam morao da je dopunim... Ma milina za imati za nas obične korisnike... Dve godine je garancija, samo ih rokam...

Ja sam razmišljao da uzmem neku jeftinu stariju polovnu šrafilicu NiCd 18v, pa da je prepakujem na Li-ion. Kod tih starijih NiCd su uglavnom krepale baterije od stajanja, ali kad bolje razmislim ne bi to mnogo jeftinije izašlo nego ove nove Lidlove Parkside.
Parkside je čist Kinez, i to Lidl uceni Kineze da im ne plati sav alat koji se vrati zbog nezadovoljstva kupaca. Zato Lidl ne mari ako im vratiš alat i uzmeš novce nazad jer oni tu ništa ne gube.

To je jedan od razloga po nešto uzmem u tom lidlu, mada nešto ni ne volim lidl ni tamo da kupujem, više volim "komšijski" dragstor... Al za te novce nek radi dve godine, pa me gabri.... Svakako polovne alate ne kupujem jer nisam stručan da ocenim šta valja a šta ne, lakše mi kupiti nov Kinez..

Lično mi se jako sviđa pneumatski alat, korismo nešto, ali nemam dobar kompresor za to... Ipak tu treba nešto ozbiljnije... Al cenim da je dugotrajni od električno i aku alata... Aku alat ipak daje mogućnost popravki na licu mesta na njivi recimo... Lane na među odkinemo korito od poža povratne mase na zmaju... Sa šrafilicom, parčetom lima, i pop nitnama rešen problem za par minuta i teraj dalje...

Dobar dobar i taj, tom struju podesavas grebenastim prekidacem pa ne bruji dok zavarujes. Varex kad se rasteluje i deformise kutija bruji da se cuje u devetom selu.

Ja sam razmišljao da uzmem neku jeftinu stariju polovnu šrafilicu NiCd 18v, pa da je prepakujem na Li-ion. Kod tih starijih NiCd su uglavnom krepale baterije od stajanja, ali kad bolje razmislim ne bi to mnogo jeftinije izašlo nego ove nove Lidlove Parkside.
Parkside je čist Kinez, i to Lidl uceni Kineze da im ne plati sav alat koji se vrati zbog nezadovoljstva kupaca. Zato Lidl ne mari ako im vratiš alat i uzmeš novce nazad jer oni tu ništa ne gube.
Jel imas neke informacije kako se krece to prepakivanje?

Pitanje nije meni upućeno ali imam info koliko odprilike košta...
Između 4 i 6 'iljada...
Zavisi od vrste i tipa baterija...
Kao i voltaže, 14.4 ili 18 volti ili neki drugi itd.
Kucaj u google "reparacija baterija" ima dosta radnji koji se time bave...

Nazad
Vrh