Alati i radionice

Cini mi se da jeste, mada sta danas nije iz Kine? I Stihl pravi u Kini sada, De Walt isto...

Pa i evropski proizvodjaci komponenti za rucne alate imaju pogone u Kini, vazna je tehnologija izrade.

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Kolko košta ta zaje#ancija?
Појма немам, ал' осим самог концепта са четири мотора, сваки са два клипа - укупно осам, што нисам никада видео, за компресор за боцом од стотинак литара, има декларисани проток да се укакиш - 760 литара у минути. Капирам да је то када раде сва четири мотора и да вероватно може истовремено да ради од један до сва четири мотора, ал' бре то тера к'о мећава. А ја нешто меркам један аматерски, са балоном од 100 литара, са оним V2 компресором кога мотор тера на каиш и гура око 200 литара минути, што му дође к'о играчка у односу на овај.

Ja sam nedavno kolegi kupio u Metrou kompresor na 12V za duvanje guma, i to je izgledalo isto kao ova jedna 'glava' -motor u sredini sa dva kompresora sa strane. Koštalo 3600 din.
Ako je ovo kineskih 700 litara u minuti, možeš očekivati realnih manje od 200.
Dalje, ovo je monofaznih 1350W, što je za bilo kakvu kompresorsku glavu smešno, a pogotovu duplu.
Još dalje, kada bi uljučio sve četiri glave to bi bilo preko 5kW snage na jednu fazu,što u nekoj prosečnoj kući sa osiguračima od 16A, dvostruko premašuje dozvoljenu snagu.
Itd, itd, opet dolazimo do one njihove marketinške specifikacije aparata za varenje od 400-500A na jednu fazu..
Ako ovako nastave i zabrane deci ići u školu, zavladaće opšte neznanje, ima kinezi da prave magarcima celu planetu i da prodaju šta god im padne na pamet. Samo još da počnemo njakati..

BTW, pri dimenzionisanju kompesorske boce, obično je veličina jednaka minutnom kapacitetu kompresora..

Koliko bi za neko hobi,manje peskarenje bilo potrebno imati protok na kompresoru ?,L u min.Npr ponekad kad se neka masina remontuje,pa ispeskariti,tanjiraca,sasija prikolice i slicno.

1000 l/min najmanje za normalan rad. Boca netreba.
Ako je baš hobi, onda i sa 200-300 litara uz neku poveću bocu može, ali to je već vrlo spor rad.
Čisto da imaš orijentaciju, dizne kroz koje ide vazduh su od 3-10mm, pa onda zamisli koliko vazduha treba..

Можеш да пескираш "на мокро" на ситно и са оним адаптерима за пуромате, па барем немаш прашине да лети на све стране и опасности од силикозе.

А и капацитет компресора потребног за суво пескирање је релативно - имаш малешних апарата за пескирање за које кажу да их подмирује и 400 литара у минути.

Kolko košta ta zaje#ancija?
Vidim da je sa 2 glave od 50l oko 200€ tako da je ovaj verovatno oko 350. Takodje stavljaju te glave u svim mogućim kombinacijma na boce raznih veličina. Jel zna neko kakve su te glave? Mbranske deluje mi. Nije, Klipni je, bezuljini. Sad vidim. Izgleda da su ljudi zadovoljni kako rade slične kineske glave tog tipa. Stvarno su tihi i dosta brzo pune. Što me čudi pošto se moj bezuljni Kinez dere ko djavo i treba mu večnost da naduva.
Još mi dodje da kupim, kad bi našao samo glavu. Ima za 100€ sa jednom takvom glavom i bocom od 15l. Možda uzmem taj pa ga prebacim na moju bocu.(25l)

Poslednja izmena:
Zaista, kakav je to bezobrazluk, bas sam omrzo kineze zbog toga.
I ono sto mogu da naprave da valja, nece...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

U Lidlu sam bio svega 2 puta i zakljucio da je skupo, nista kvalitetno nema.
@dusanboss imas na kp isto neke kineske glave, ima sa jednom, dve tri... biras.. ja razmisljam da porucim sebi, imam motor kod drugara 2.2kw monofazni, trazio sam Dobojca sa dve glave ali nema ih.
Skoro nadjem kod jednog poznanika, kaze cova sinko ima kod mene, 450e.
Reko neka, duvacu rucnom pumpom.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

U Lidlu sam bio svega 2 puta i zakljucio da je skupo, nista kvalitetno nema.
@dusanboss imas na kp isto neke kineske glave, ima sa jednom, dve tri... biras.. ja razmisljam da porucim sebi, imam motor kod drugara 2.2kw monofazni, trazio sam Dobojca sa dve glave ali nema ih.
Skoro nadjem kod jednog poznanika, kaze cova sinko ima kod mene, 450e.
Reko neka, duvacu rucnom pumpom.
Imam ovakvu glavu https://www.facebook.com/commerce/products/1613120605388426/. Mogao bi lep komresor da se napravi od nje samo ima malo cimanja da se zatvori taj deo što ide na kamion i ne znam kako bi funkcionisalo da se preradi da podmazivanje bude na "bućku" umesto pumpe. Ili da se ubaci pumpa.
Napravio sam od druge glave ovaj kompresor. Ovde još u nije završen.

Zadovoljan sam bio radom (dok je radio :)) iako je motor od 1,5kW slab za njega i dobro bi mu došlo malo više obrtaja na glavi. Na kraju mi je pregoreo motor, ne zato što je bio slab već je puštao vazduh na brzoj spojki, ćele zaboravio da ga ugasi, ja imao vremena za zaštitu da ugratim ... I tako sad se patim sa tim kinezom koji sporije napuni 25 litara nego ovaj 60 a pritom se dere ja mislim duplo jače.

Ako se neko pita, da to je boca od bojlera atestirana na 6 bara. :). Nije nigde zardjala, nisam ništa vario na njoj i sklopka mi je gasila na 7 bara. Takodje ja sam je atestirao (probao) na nešto preko 10 bara. Ali ne radite to kod kuće svakako. Mada mi sigurnije deluje ta boca nego neka stara, kompresorska koju ne mogu da vidim kakva je iznutra ,a plus je od tankog materijala.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh