Ja često radim ugradnju ili modifikaciju jastuka na šasije i kojekakve druge modifikacije.
Većina modifikacija, dodataka ili prepravki na šasijama su odavno standardizovane i jasno je propisano šta se na šasiji sme raditi, kako se ojačava, kako produžuje, kojim materijalom itd, itd.
Vozilo koje učestvuje u javnom saobraćaju mora ispunjavati bezbednosne norme, radi drugih koji učestvuju u saobraćaju i nije dozvoljeno da budu nebezbedni radi ovih slobodnih umetnika konstruktora.. U suprotnom svi na obuku kod Pakistani Truck-era
, studiranje mašinstva motornih vozila je bullsheet..
Ja najčešće koristim savijene L profile 140x80, debljine 8, 10 ili 12 mm u kvalitetu s355 ili ti po srpski Č.0563, zavisno šta radim.
E sad ako je divlja varijanta, gde planiraš da se poigraš po ličnom osećaju, ipak ti ne preporučujem da koristiš limovinu preko 12mm, jer sve preko te debljine ima tendenciju da puca pri savijanju..
U gornjoj i donjoj zoni šasije(horizontale) nije dozvoljeno varenje ili bušenje. Otvori za vezu profila na šasiji moraju biti udaljeni minimalno 40mm. Vijci za vezu su M12 ili M16, 10.9 i samoosiguravajuće navrtke.
Što se tiče naplate posla, jedini pošten način je po utrošenim satima. Svoju satnicu znaš. Brza laka zarada nije dugotrajan model poslovanja, iako je firma strana i lovatorska..
Napisah dug literarni rad za forumski nivo, ali u vidu sam imao da ponekada posle havarije vozila koje su pojedini stručnjaci radili znaju da se sjate i neki sudski veštaci, a oni gledaju isključivo standarde i mere ovo što gore napisah( jer drugo neznaju)..