Alati i radionice

Kardan kod tebe cesto ta nova godina:osmeh:
Nabavljam samo sta mi treba

@Momosaric
140 USD na akciju bio. Plus postarina preko Ebay'a.

@Mirko
Ja koristim Argon 82% CO2 18%
8-10lit/min. Citao sam i ja Zokijevi postovi i jos po par drugih foruma i tako primenio kod sebe. I var mnogo mi lepse deluje i ne prsti tolko kada varim.

Poslednja izmena:
Radi li se o g.Zoranu Stojanovicu? Ja sam bar njegov tekst u vezi zavarivanja citao.Svakako veliki strucnjaci.

Poslednja izmena:
Radi li se o g.Zoranu Stojanovicu? Ja sam bar njegov tekst u vezi zavarivanja citao.Svakako veliki strucnjaci.
Da o Zoranu se radi,veliki strucnjak i voljan da pomogne kad god mi je pomoc bila potrebna i veliko hvala na tome.Isto tako ima i sav potreban potrosni materijal i alat u prodaji,od njega par godina u nazad kupujem zicu po njegovom savetu i uvek je sve ​ok.

- - - - - - - - - -

Kanda si to kontra napisao :ppozdrav:
Da izvinjavam se sad sam video sta sam napisao,upravo kontra 82%Ar i 18%CO2, hvala pozdrav.

Ako se predhodni post odnosio na mene, povela se polemika cime je bolje, ja nisam rekao da drugacije ne valja, nego sam rekao da je po mom misljenju tako bolje. Koliko se secam prica je krenula od poluge za MTZ a ne od poluge za IMT, a koje su toliko razlicite da ih ne moze ni uporedjivati.
Ne.nikako ali procitaj moj post 8648 tamo pise ''zavisno od materijala ce izabrati elektrodu''

Nabavljam samo sta mi treba

Ja koristim Argon 82% CO2 18%
8-10lit/min. Citao sam i ja Zokijevi postovi i jos po par drugih foruma i tako primenio kod sebe. I var mnogo mi lepse deluje i ne prsti tolko kada varim.

Jedina mana je sto je vise nego duplo skuplji od cistog CO2 i brze se isprazni boca za jednu trecinu. Ako hoces kvalitetan var ne spustaj ispod 13-14lit/min. Naoko var izgleda lep ali rendgenska ispitivanja pokazuju da se ispod 16lit/min povecava rizik od prodiranja O (oksigen) u zavar.

Jedina mana je sto je vise nego duplo skuplji od cistog CO2 i brze se isprazni boca za jednu trecinu. Ako hoces kvalitetan var ne spustaj ispod 13-14lit/min. Naoko var izgleda lep ali rendgenska ispitivanja pokazuju da se ispod 16lit/min povecava rizik od prodiranja O (oksigen) u zavar.
Hvala Mityoo na savet, bas cu da probam kako ce da bude.
Koristio sam formulu:Debeljina zice u mm x 10 =lit/min

Skuplji jeste ali kad moze da se dodje do njega preko dugara sto ima dobar popust i nije bas mnogo velika razlika.

Do 3mm sam koristio co2 a preko toga elektrodu. Mozda se varam ali nekako mi tako sigurnije.
Ozbiljne stvari dajem profesionalcu da vari, jer nebi da zajebem nesto iz ne znanja.

Vario sam i ja plocevinu od 18mm sa Co2,oborio ivice skoro do nule i posle sekao popreko preko vara da vidim sta se desava,dosta dobro izgleda koliko okom moze da se vidi ali ipak nekako sam sigurniji u elektrodu kad su deblje stvari u pitanju.Inace imam ''ULJANIK LDA 400'' sa ESAB-ovim dodavacem zice.

trosim na 15 kg zice jednu veliku boca ferolajna

Ja to deljem sa Co2 250A i 1mm zicom,vari plocevinu samo puca,cist var nema sljaka gde da udje,ne pregrejava materijal,var je ljut i brate teraj koliko ima zice.

Esab origo mig 510 sam imao sansu da kupim za relativno male pare ali za moje skromne amaterske potrebe i predobar aparat...

Na mom Mesery kad pojacavam amperazu na sklopki ide brze i zica al tolko brze,da npr.na najjace 7 moram smanjitk brzinu zice. Na 2 moram pojacat brzinu u odnos na 7.

trosim na 15 kg zice jednu veliku boca ferolajna
Ja na jednu bocu CO2 sprzim 2 - 2,5 kotura zice...

- - - - - - - - - -

Vario sam i ja plocevinu od 18mm sa Co2,oborio ivice skoro do nule i posle sekao popreko preko vara da vidim sta se desava,dosta dobro izgleda koliko okom moze da se vidi ali ipak nekako sam sigurniji u elektrodu kad su deblje stvari u pitanju.Inace imam ''ULJANIK LDA 400'' sa ESAB-ovim dodavacem zice.
Ja sam sa takvim radio u Potisje-Ada, jako zahvalni aparati, jako dobri dodavaci, najbolje iskoristenje ima sa zicom 1mm.

Kolege jel tu kolicinu gasa trosite napolju ili u radionici,ja sa velikom bocom ako sam konstantno napolju izguram oko 20-22kg zice debljine 1mm,sa 1,2mm mogu za nijansu vise

Prva stvar sta znaci velika boca ?
5
7
10
15
30kg

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh