Ja koristim taj gas,poznat je i pod nazivom ferolajn
[h=3]Ferroline C18 [/h]
[h=3]Ferroline C18 [/h]
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nabavljam samo sta mi trebaKardan kod tebe cesto ta nova godina
Kanda si to kontra napisao@Mirko
Ja koristim CO2 82% Ar 18%
8-10lit/min. Citao sam i ja Zokijevi postovi i jos po par drugih foruma i tako primenio kod sebe. I var mnogo mi lepse deluje i ne prsti tolko kada varim.
Da o Zoranu se radi,veliki strucnjak i voljan da pomogne kad god mi je pomoc bila potrebna i veliko hvala na tome.Isto tako ima i sav potreban potrosni materijal i alat u prodaji,od njega par godina u nazad kupujem zicu po njegovom savetu i uvek je sve ok.Radi li se o g.Zoranu Stojanovicu? Ja sam bar njegov tekst u vezi zavarivanja citao.Svakako veliki strucnjaci.
Da izvinjavam se sad sam video sta sam napisao,upravo kontra 82%Ar i 18%CO2, hvala pozdrav.Kanda si to kontra napisao
Ne.nikako ali procitaj moj post 8648 tamo pise ''zavisno od materijala ce izabrati elektrodu''Ako se predhodni post odnosio na mene, povela se polemika cime je bolje, ja nisam rekao da drugacije ne valja, nego sam rekao da je po mom misljenju tako bolje. Koliko se secam prica je krenula od poluge za MTZ a ne od poluge za IMT, a koje su toliko razlicite da ih ne moze ni uporedjivati.
Kojom farbom si farbao strug, da li si isao spric hit pre sive?
Tacno naopako napisao. hvala na info, sada cu da korigujemKanda si to kontra napisao
Nabavljam samo sta mi treba
Ja koristim Argon 82% CO2 18%
8-10lit/min. Citao sam i ja Zokijevi postovi i jos po par drugih foruma i tako primenio kod sebe. I var mnogo mi lepse deluje i ne prsti tolko kada varim.
Hvala Mityoo na savet, bas cu da probam kako ce da bude.Jedina mana je sto je vise nego duplo skuplji od cistog CO2 i brze se isprazni boca za jednu trecinu. Ako hoces kvalitetan var ne spustaj ispod 13-14lit/min. Naoko var izgleda lep ali rendgenska ispitivanja pokazuju da se ispod 16lit/min povecava rizik od prodiranja O (oksigen) u zavar.
trosim na 15 kg zice jednu veliku boca ferolajnaJedina mana je sto je vise nego duplo skuplji od cistog CO2 i brze se isprazni boca za jednu trecinu. Ako hoces kvalitetan var ne spustaj ispod 13-14lit/min. Naoko var izgleda lep ali rendgenska ispitivanja pokazuju da se ispod 16lit/min povecava rizik od prodiranja O (oksigen) u zavar.
Ja na jednu bocu CO2 sprzim 2 - 2,5 kotura zice...trosim na 15 kg zice jednu veliku boca ferolajna
Ja sam sa takvim radio u Potisje-Ada, jako zahvalni aparati, jako dobri dodavaci, najbolje iskoristenje ima sa zicom 1mm.Vario sam i ja plocevinu od 18mm sa Co2,oborio ivice skoro do nule i posle sekao popreko preko vara da vidim sta se desava,dosta dobro izgleda koliko okom moze da se vidi ali ipak nekako sam sigurniji u elektrodu kad su deblje stvari u pitanju.Inace imam ''ULJANIK LDA 400'' sa ESAB-ovim dodavacem zice.
Ja mislio na 30kgPrva stvar sta znaci velika boca ?
5
7
10
15
30kg
Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока