Bosonoga
Član
Mogu da se zavare, ali sa ovakvim Co2 aparatićem od 450 A.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Akumulacija toplote. Pržio si elektrodu jednu za drugom a drugi dan si malko popustio tempo jer si verovatno završavao.Nesko posto si se raspisao o varenju imao bi jedno pitanje za tebe kad smo vec kod toga. Sta bi moglo da bude kad sam kupio nove kablove za aparat i klesta i stipaljku za masu da pri varenju ceo komad pocrveni? Zagreje se tako kao da sam ga grejao u kovacku vatru, a amperaza mi standardna kao i uvek. Var lep i nije izgoreno kao da je prejaka amperaza. Vec sledeceg dana kad sam nastavio sa varenjem nije vise bilo tog usijavanja. Vari i dalje lepo, elektroda se lepo topi i topi materijal dobro, amperaza ista kao i pre toga. Medjutim tog usijavanja i po 10 cm sa strana od vara vise nema.
Tu si u pravu, ja sam komentarisao pisanje da je bolje obicnom elektrodom (6013) nego sa Co2.Naravno da moze da se zavari i co2 aparatom,samo kod elektrode moze da bira materijal koji dodaje a kod co2 aparata ne(znam da ima i zica za mig-mag za te stvari ali verujte stvarno nije jeftina i laka za nabavku).ovim hocu samo da obrazlozim moje misljenje
Nije filozofija ali ocigledno da se na forumu prihvata misljenje samo par ljudiNisam strucnjak ali za poluge nije neka veca filozofija potrebna....moze elektrolucni - IMT-ove na primer su debele-izvadis koren i bolje od 6013 ne treba a ove tanje isto obori ivice i kupi ako nemas par inox 29\9 elektroda.
Ako se predhodni post odnosio na mene, povela se polemika cime je bolje, ja nisam rekao da drugacije ne valja, nego sam rekao da je po mom misljenju tako bolje. Koliko se secam prica je krenula od poluge za MTZ a ne od poluge za IMT, a koje su toliko razlicite da ih ne moze ni uporedjivati.