Ne stigoh danas da slikam starudiju, išao sam u nabavku drva, i zaboravih, ali se i vratih kasno, ako zaboravim i sutra, verujte mi na reč, da zaista imam tih "brendiranih" u delovima za izvoz i razočaran sam u taj "novopečeni" kvalitet...
SLAŽEM SE sa svima koji kažu da je
NEKADA bio kvalitet,
ali danas neeeee.....
Ova bogami mala me oduševila, naravno da nema snage ni obrtaja koliko bi trebalo, ali zaista obavi SVE poverene joj zadatke, od sečenja, brušenja, skidanja rđe i stare farbe čeličnom četkom, i ne posustaje...
Juče sam je upregao da čistim anlaser od naslaga raznih farbi, čeličnom četkom, i izgleda mi da ima čak i taj "famozni" mek(h)i start, stara to nije imala, i po meni, nisam ništa propustio...
Onu staru Einhell sam kupio kada mi je naprasno crkla Black&Decker, od 700W, pa rekoh bilo koju samo da završim posao, samo što sam rasturio špediter i u delovima ga uvukao u dvorište, jer sam ga rasturao na ulici, lakše mi posle počistiti smeće, i upravo tada crče, pa sam za par dana, kada sam išao za Rumu, NAMERNO, kupio tu Einhell od 500W za probu, i SAMO nek završi započeto rasturanje, a ona odradila i još više i zaista me iznenadila...
E, zbog (radi) toga sam rešio da NE KUPUJEM više "izvikane marke", jer (više) zaista ne opravdavaju uloženo-dobijeno, i za taj (toliki) novac, da vrate kroz pouzdanost i dugotrajnost u radu...
Naravno, i kod mene u ovome mome (malenom) selu, pa ima ljudi koji kupuju samo "firmirano i brendirano", jedino mi je krivo što ranije nisam napustio taj "klub" i probao nešto drugo...
Posle kupovine brusilice 2010. kupim i aparat za varenje Einhell, da zameni čuvenog Rada Končara, koga sam nasledio od rahmetli babe, i već triput ga vraćao iz mrtvih viklovanjem...
Eno ga, aparat za varenje tipa Einhell i dalje vari, i meni i uslužno, šta kome zatreba, nijednom se nije pregrejao, čak ni na letošnjim vrućinama, a radilo se po čitavo popodne, samo sam menjao strujni, napojni kabal, to im je izgleda na svim uređajima VELIKI MUINUS, dakle, da prvo crkne ili prekidač ili kabal...
Naravno, mišljenja su podeljena (i ovde, kao i drugde), ali ako ne probate ove "low cost" el. alate, nećete znati šta ste propustili...
Pa nek traje i 5 godina, za te pare, PO MENI, vredi...