Alati i radionice

Da li ima neki aparat koji moze i CO2 i elektrodu?
I koliko kosta tako nesto?

Treba da kupum malo pravih elektroda npr. Oerlikin ili kako se vec pisu,ove sto imam su neke Jadran i pre 2 nedelje kad je bio majstor kod mene da vari kaze kako se bas tesko pale i prekidaju u radu.

Probaj da osusis elektrode u rerni, na 140-150 stepeni jedno pola sata- sat, pa onda probaj da varis sa njima!

Da bi se takav jedan uređaj mogao popraviti, treba ozbiljna podrška proizvođača. Nije više tranzistor što je bio. B-silicijum a A-germanijum, nadji ekvivalent i menjaj. To je sad velika nauka. Teško je popraviti Bosch,gde je sve precizno a kamoli taj koji u osnovi ima netačne podatke. Imao sam prilike da otvaram ove kvalitetne. Brend name se poprave u 20% slučajeva bez podrške proizvođača.
Vilager i Einhell su npr brand. Ovaj Kzubr, Straus i šta se sve nudi na KP su divče iz kine koji kod nas uđu preko Kosova pa niz livadu do Novog Pazara :)
Ja sam npr kupio nekog kineza, CO2 160A, u Woby house, koji je kobajagi nemac. Platio sam ga tada oko 250€. Sve što piše na njemu je istinito i nije prenaduvano. U kini se na primer proizvode Gorenje bojleri pa i Varex aparati, ali zna se kako.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dejja...valjal cemu vilager marka.....htio sam kupim aparat za varenje od 160 ampera i ima dvije godine garancije.Takav ovdje kosta 90 evra....
Sad trenutno koristim stricev aparat marke ..uljanik...valjda nisam pogrijesio u nazivu..i na 125 ampera sa elektrodom 3.2 nema peckanja a na 140 ampera koliki mu je maksimum elektrodu doslovno rastopi.Moram da naglasim da sam na pedeset metar od trafo stanice

Moj komšija ima vilager CO2 već 7-8godina. U startu mu nije valjala Elektronika za izvlačenje žice. Bila neka fabrička greška. Zamenili su mu to istog dana kad ga je odneo u KG u servisu i više nije imao problema.
Kod običnih apatara nema tu neke nauke. Trafo i vozi. Za svoje potrebe dovoljan je i Vilager. Za to su ga i projektovali. Prednost mu je ta garancija od 2god i postojanje servisa koji sigurno ima sve delove za njega. Profesionalci koji vare po 8h dnevno moraju i od vrhunskih marki da izaberu bolje.

Sad videh šta je Uljanik. To je nekad bilo čuveno brodogradilište i verujem da imaju veliko iskustvo oko varenja. Da li su iskoristili samo ime ili i iskustvo, ne znam. Vidim da su napisali da imaju 55god tradicije. Ako je tako onda su daleko iznad Vilagera.

Uljanik au poprilicno poznati aparati iz doba stare jugoslavike. Imao sam prilike da vidim par tih stena sto trafo, sto rotacionih i to bukvalno guta elektrode kao radi. Zuji,teska klesta,debeli kablovi al zato przi samo tako.

Sto se mene tice, od kineza bih uzimao samo WTL

Ja imam neki walmer, valjda je i on kinez. Navodno je 180 A mada sve zaboravljam da izmerim amperazu. U principu sam zadovoljan sem sa klestima koja mi otpadaju vec 4-5 puta. Mislim da cu da mu kupim kvalitetne kablove i to je to. Elektrode kupujem koje stignem, a 3,2 varim sa amperazom od 110 A pa sve do 150 A. Zavisi sta varim i lije samo tako. Probao ga i profi varioc i nije mu naso manu. Platio sam ga prosle godine nesto vise od 200 evra.

Dejja...valjal cemu vilager marka.....htio sam kupim aparat za varenje od 160 ampera i ima dvije godine garancije.Takav ovdje kosta 90 evra....
Sad trenutno koristim stricev aparat marke ..uljanik...valjda nisam pogrijesio u nazivu..i na 125 ampera sa elektrodom 3.2 nema peckanja a na 140 ampera koliki mu je maksimum elektrodu doslovno rastopi.Moram da naglasim da sam na pedeset metar od trafo stanice

Zuto plasticno kuciste a sprijeda lim? Amperazu stimas preko grebenaste sklopke?

Da...zuti plasticni oklop...Ja imo 2 neka njemacka UNION...i nije radilo ono za iskljucenje kad se zagrije i crkli samo tak....Kako dosli tako osli..dobio ih od poznanika koji ih nije koristio godinama a moj mali ejnhel rodak ispusti i vise nece

Чини ми се да би могао да вари 24 сата 365 дана.

db4f4b97be74214075518efe1fa42442.jpg

Da...zuti plasticni oklop...Ja imo 2 neka njemacka UNION...i nije radilo ono za iskljucenje kad se zagrije i crkli samo tak....Kako dosli tako osli..dobio ih od poznanika koji ih nije koristio godinama a moj mali ejnhel rodak ispusti i vise nece

Taj uljanik je ostar pravo, ali je za kratke operacije. Pregrije se na trecoj eventualno cetvrtoj 3.25 elektrodi.

Nazad
Vrh