Alati i radionice

Grundig TV ima takve na zvučnicima. Auto zvučnici imaju jednu manju jednu veću. Ima ih na buvljacima kod ovih što prodaju te sitnice.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Danasnji pazar.

Burgije polovne od 1mm do 3mm.

x4wDl

Fen za kosu nov. :haha:

hbKrP

6983af2f8d8f4b75b99ec25023fe4a42.jpg

Има ли се купити готова спојница (брза спојка), лево је црево од компресора а десно пиштољ за дување гума са манометром? Претраживао сам свагде и нисам могао наћи. Оба мушка дела су различита. Размишљам да ли се могло набити неко црево без куповине спојке па да учврстим шелнама. Није то јак компресор... мањи је.. за дување гума.

Na crijevu bi trebala bit zenska spojnica. Kakva je na kompresoru? Ako je ko na pistolju onda na crijevu isijeci te i nabaci standardne.

Levo bi trebalo da je PH spojka treba ti SH, ....
Решио сам проблем.. састављено спојком. Е сад хтео бих да купим црево са спојкама. Занима ме како се рачуна величина спојке да бих могао да наручим? Да ли се мери пречник рупе на женској спојки или како то друго?

https://www.aliexpress.com/item/9Me..._9&btsid=e1c46929-2e65-4a70-9f30-714c03644ff3

Standardi za vazduh su 1/2 ; 3/8 i 1/4
Sad nisam siguran, mislim da se meri unutrašnji prečnik creva, tj protočni deo. Ne znam kako se kod spojke utvrdjuje. Ako imaš već spojku a ti izmeri i dobićeš približno tačno kad pretvoriš u colove. Ne verujem da možeš izmeriti ženski deo jer tu gde se spaja ima dosta veći prečnik. Mislim da je tačnije da meriš muški unutrašnji prečnik. Kod vode sam siguran da se meri protočni deo. Npr cev za vodu 1" je unutra 25,4mm a spolja 34mm.
I ja sam te spojke pazario u Woby House a video sam potpuno iste i na buvljaku kod nekih Bugara. Cena je slična. Nešto je malo jeftinije a nešto isto kao u prodavnici. 1/4" se mnogo ređe sreće i takvi nastavci ima samo u Woby House

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da li neko zna sa kojom elektrodom uspesno zavariti ovaj kljuc?
idf0pf.jpg
Da li mogu ove obicne elektrode kao sto su jadran rutilen,obicni crveni jadran,esab ili E dur 600. To imam kod kuce a u gradu nzm sta ima u ponudi a sutra moram da zavrsim taj posao a ne mogu ako ne modifikujem kljuc.
Inace moram da presecem kljuc i produzim ga da bude kao cevasti.

Hoće da prska prilikom varenja valjda zbog hroma ali uhvati var i drži.Imam nekih modifikovanih ključeva a vareni su co2 aparatom.

Nazad
Vrh