Alati i radionice

Uzeto preko limunda alat je u odličnom stanju

IMG_3166.jpg

IMG_3169.jpg
Imam kolekciju Ridgid kjuceva ali ovakav nisam jos video. Deluje zanimljivo.

Da.ima oko 150 obrtaja,i veliku snagu,pa obicno kad zaglavi burgiju,na izlasku,ne stignes da pustis prekidac,a ruke kao pletenica,i kabal oko njih..

Situacija je sledeca. Ona burgija pored busilice je za metal a ne za lepak. Onakav prihvat burgija je samo u metalostrugarskom zanatu koliko ja znam. Glodalice i slicno. Ko drugo, spora je. Ne kali burgiju. Futer se doteze samo rukom, drugacije ne moze. I desavalo mi se da zaglavim burgiju kad ce "izac" na drugu stranu i samo proklize izmedju futera i burgije. Necu da lazem prvi put mi se otela, od tad je momacki drzim i problema nemam. Doduse 8mm burgiju prekine na zdravo jer je krvnicki drzim a dio koji busim u skripu. :osmeh: Ja bolje i kvalitetnije nemam. Ova je dusu dala za moje potrebe.

Stigla masina,samo sam ga probao sa pola elektrode i cini mi se da pri 200a na displeju pali teze elektrodu od obicnog aparata,ali dosta lakse lije.

P.S. Prodavci se kunu da je ovo original,jer je bocna oznaka odstampana-ofarbana,a nije nalepnica kao kod kopija koje su 5e jeftinije. Po meni je ovo cist Kinez,a tako i mirise.

Koju pumpu preporucujete za pretakanje nafte ?? Videh par komada na kup-prodajem , pa ako neko ima nekih iskustva sa njima.

Kosuticu znas kako kazu stariji od nas ,ala varim sve se lije kada skinem sljaku ni za k**** nije . :haha:
Dobar je apartaic taj kzubr gledao sam kako kod komsije radi .

Ima Kosutic ostar pogled moze lubenicu seci, a ne da nesto krivo zasvajsuje. Kojom si elektrodom vario na 200 A ? Mozda mu malo drhti ruka pa se ne sme odma zameriti ako se raspadne posle svjsanja.

Sa 200A mora da vari 3,25 bez problema. Ali i na tarabi je pisalo 200A a ko zna koliko je stvarno.

Nek on laze na amperazi ali ako zavrsava posao, onda nema o cemu da pricamo dalje.... A danaske sve sto nije proizvedeno u kini sigurno je falsifikat!

Baš me zanima šta su napisali na toj utičnici za 220V? Ta viljuška treba da ima karakteristike 10/16A. Maksimalna struja varenja na jednoj fazi je 160A, koliko se sećam karakteristike brendiranih aparata. Za 180 i 200A mora trofazna struja. Za veće amperaže mora industrijska utičnica, nikako standardna viljuška. Na 43A, kako su tu deklarisali, pukla bi utičnica kao petarda a u osiguraču bi morao ekser da se ubaci. Ni fidova sklopka nebi izdržala, jer je i ona je za max 40A.
Jedini tačan podatak je da je stvarno jeftino :) Što se kaže, vraća iz sela. Završavaće sitne potrebe.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Treba da kupum malo pravih elektroda npr. Oerlikin ili kako se vec pisu,ove sto imam su neke Jadran i pre 2 nedelje kad je bio majstor kod mene da vari kaze kako se bas tesko pale i prekidaju u radu.

Landini radi se o proslom aparatu i kad smo promenili elektrode to je drugi aparat bio.

Nit je aparat najjeftiniji,niti su elektrode najskuplje,kostaju 300din/kg koliko i Jadran.

Nazad
Vrh