Alati i radionice

Treba mi pomoć, moram da menjam krajeve poluga na traktoru jedna kugla mi je ispala, pa ne znam koje elektrode da kupim da zavarim nove krajeve?

Kad bih se tamo popeo istog momenta bi se brečio dole. Dovoljno mi je da pogledam nekog na visini pa da mi se zavrti u glavi...

Uljanik je i danas brodogradiliste u Puli. Radio sam tamo 2 god. Pravili teretne prekookeanske brodove. Npr Uljanikov elektro aparat koji stoji na metalnim paletama pored broda je bio 600A, i sa razvucenim kablom od 100 metara vari elektrodu desetku kao od sale. Aparati da se sa njima vari od jutra do sutra

Послато са SM-J320FN уз помоћ Тапатока

Taj uljanik je ostar pravo, ali je za kratke operacije. Pregrije se na trecoj eventualno cetvrtoj 3.25 elektrodi.
Ne znam brate kakav ''ULJANIK'' imas i koje snage,koje godine prizvodnje(da nije neki fals) ali to mi deluje malo(mnogo neverovatno).Mislim na to da se pregreva,pre svega to su aparati koji su pravljeni da rade 24h bez prestanka ako su adekvantne snage.Imam ''ULJANIK'' i pisem iz iskustva.On pre svega
nema klasicne citaj zicane namotaje vec ''flahove'' i nemoguce je da se pregreju.Pravljeni su tako da se menjaju majstori a oni se ne gase.Imam i MIG/MAG Uljanikov i kao sto Kiraj pise trafo i donji deo je Uljanikov a dodavac zice i elektronika su svedski ''ESAB'' takodje sa ucinkom 100%.Inace aparat je LDA400.

Ne znam brate kakav ''ULJANIK'' imas i koje snage,koje godine prizvodnje(da nije neki fals) ali to mi deluje malo(mnogo neverovatno).Mislim na to da se pregreva,pre svega to su aparati koji su pravljeni da rade 24h bez prestanka ako su adekvantne snage.Imam ''ULJANIK'' i pisem iz iskustva.On pre svega
nema klasicne citaj zicane namotaje vec ''flahove'' i nemoguce je da se pregreju.Pravljeni su tako da se menjaju majstori a oni se ne gase.Imam i MIG/MAG Uljanikov i kao sto Kiraj pise trafo i donji deo je Uljanikov a dodavac zice i elektronika su svedski ''ESAB'' takodje sa ucinkom 100%.Inace aparat je LDA400.

Pisemo o amaterskom aparaticu od 140A koji je spakovan u malu plasticnu kutiju. O cemu ti pises to je profi.

Ovaj aparat bi sa 2.5 elektrodom mogo radit da se negasi,dok mu je 3.2 elektroda na knap.Kad sprzis do 10 tih debljih osjetis na mrezici gdje se hladi da se ugrijo.Ja nikad i ne pripremim da mi treba odjednom vise a i nije moj pa ga ne forsiram

Ako neko zna, dal i postoje jos manje zenske zabice od ovih na slici?
Levo je ona standardna, a desno manja, medjutim plekici na koje dodju zabice su toliko uski , da mi treba zabica koja je duplo manja od ove desno, da li tako nesto postoji i gde da trazim?

Postoje manje. Ja ih nabavljam u wurthu

24dc11190eebe631dc1199b861612851.jpg

Nazad
Vrh