Alati i radionice

Ja sam imao slican simptom sa mojom brusilicom kad su cetkice bile gotove,tj upalim je,uzmem srafciger i blago kuckam gde su cetkice,i ona dobija na brzini :D.Sad cu promenjene cetkice,i odma poleti cim je ukljucim.Ovo su samo moja nagadjanja,otvori je i pogledaj sta je u pitanju,ima li neka zica da je nagorela,jel su cetkice,rotor,itd..

И неке нове брусилице крећу од лаганог па онда убрзавају. Све је то то брусилице и произвођача.

Pogledao sam na brzaka, jedna četkica je potrošena. Detaljnije rasklapanje i čišćenje kad dospem, a onda će mi trebati novi saveti... :osmeh:

Jel može predlog gde da kupim te četkice?

Poslednja izmena:
Kolika zajebancija novčano može da bude popravka STIHIL MS260 ja mislim da je u pitanju,problem je ne podmazuje lanac,a nude mi je za smešne pare.

MOže biti da je stradala pumpa a može biti i nešto banalno kao npr. da je puklo crijevo kojim se ulje vodi ili da se pohabao pogon pumpe, to je obično mali plastični zupčanik kod novijih manjih testera. Ja sam imao sličan problem na McCulloh testeri, ima jako kratko gumeno crijevo koje spaja pumpu i rezervoar i ono je napuklo i pumpa nije vukla ulje. Ne znam kako je kod MS260 ali čak ako je i pumpa, vjerovatno nije skupo.

Kolika zajebancija novčano može da bude popravka STIHIL MS260 ja mislim da je u pitanju,problem je ne podmazuje lanac,a nude mi je za smešne pare.

Stara boljka 026/ms260 je uljna pumpa koja oslabi, a i fabricki je poddimenzionisana. Pisao sam dosta o problematici bas tih uljnih pumpi u temi o Motornim testerama.
Ms260 je odlicna testera koja se lako odrzava i delova ce biti jos dugo. Ako je dobijas za smesne(pa i manje smesne) pare, obavezno uzmi.
Kupi u radnji novu uljnu pumpu, ali obavezno podesljivu, jer one imaju veci protok i to je bingo testera.
To je testera koju sam nekada rado frizirao, i koja uz neke modifikacije lako izvuce i preko 4ks. Uz lanac od 28z i lancanik sa 8zuba, jednostavno prolazi kroz drvo kao kroz sir.

Da li je neko kvario ovakav moment ključ ,da li neko ima šemu ili neku sliku da vidim kako izgleda iznutra? Ne vraća ga u početni položaj.Na oko izgleda dobro ,sav je od aluminijuma.

Malo se ponovio:

344ayhw.jpg

Jel ima kuglicu odozgo u rupi gde se crevo zavrce?

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Mims, koliko si platio ovu lampu i imaš li neki link? Kako sija u mraku? :osmeh:
Ima li magnet na poleđini?

Brankoviću, dobra mazalica. Da bi je u potpunosti iskoristio treba ti dobra glava mazalice :osmeh:

Ima magnete na dva mesta. Dve lampe i crveno prepćuće svetlo, ima punjač na 220 i 12v. Lepo sija, 23xx din woby house.

Da li je neko kvario ovakav moment ključ ,da li neko ima šemu ili neku sliku da vidim kako izgleda iznutra? Ne vraća ga u početni položaj.Na oko izgleda dobro ,sav je od aluminijuma.
Rasturio sam ga ,pronašao uzrok zašto ne vraća ali nisam imao vremena da ga sastavim.

Ovo je bio uzrok zastoja,oprugica nije vraćala pipak ,pošto je imao korozije.

Sada funkcioniše.

Mslim da ću ga sutra sastaviti .Koliko sam video ovaj moment ključ nema mogućnost štelovanja.Pre izvesnog vremena se prodavao isti ovakav ključ ,sa istim "kvarom " .

Nedavno sam kupio ovu čegrtaljku ,ne znajući da je ona za ovakav ključ.

Poslednja izmena:
Kako mislite nema mogucnost stelovanja?
Takav ima mehanicarr sto mi odrzava kamione. Godinama ga koristi. Samo sto bi njemu trebao i jaci kljuc jer radi sa velikim motorima i vecim srafovima.

Koju mast da stavim u glavu male brusilice? Je l' može LPD, pošto nju imam? Ako treba neka druga recite mi kakva pa da pokušam da je nabavim jer bi trebalo namazati još dve ćaletove brusilice. Jedna od njih je bila svojevremeno u servisu (rotor je bio otišao) pa pretpostavljam da je tamo dobila mast, dok druga nije nikad mazana a negde je iz sedamdesetih-osamdesetih.

Nazad
Vrh