Alati i radionice

Da li neko zna da li se na motorima elektricnih alata moze menjati posebno kolektor ili mora ceo rotor novi?raspao mi se na bosh ubodnoj.

Meni su objasnili da zbog kolektora mora da se premota ceo rotor.To važi za male rotore ,tipa bušilice ,brusilice ...Momentalno mi je jedan rotor na viklovanje ,baš zbog istrošenosti kolektora.To je rotor od ove mašine.Radi ima snagu ali varniči.

Nedavno sam na limundu licitirao Fein šauber.Bio je ne ispitan(barem je tako pisalo u opisu ) ,bez kaba.Licitirao sam ga zbog delova ,pošto imam nekoliko mašina koje imaju ovakav motor.

Kada sam stavio kabal mašina je radila ali je na jednoj četkici više varničila.Rastavio sam je ,

,malo šmirglo rotor ,sve spojeve na prekidaču izprskao sa wd-om,ponovo sastavi.Radi kao "singerica"

I ja sam jedan ovakav sauber sad kupio u rumi razbijen,za 400din. A imam dve ovakve busilice pa sam na jednu montirao komplet glavu i napravio sauber,sviđaju mi se sto su male zgodne i dovoljno jake. samo nemam ovaj ulozak sto ide orginalni dal ima negde da se nabavi il da nesto pravim?

Evo nesto na brzinu, na jesen planiram da poslozim alat mnogo bolje...
fJIaXNl.jpg

- - - - - - - - - -

Akumulatorska busilica-odvijac...stara je 2 godine, prezadovoljan sam, placena je oko 50e.

FrPJv4F.jpg

Pre neki dan prelazio u Bijeljinu preko Pavlovica mosta ,menjaju ogradu i kod majstora sve Kzubr aparati.
Da su losi ne bi ih valjda firme uzimale.:sta:

Koju plazmu bi mi preporučio neko od članova ko je imao iskustva, da sece do 10mm precizno?
Gledao sam Jasic od 60A, i ne svidja mi se kako sece, i traži cist materijal, verovatno zato što je kontaktna.
Kakve su ove bez kontaktne, dal i one traže čist materijal?

Jel imate neku preporuku za malo kvalitetniju štek lampu a da ima neku normalnu cenu? Imam onu žutu kinesku, stalno crkavaju sijalice a i bojim se da će me opaliti struja jedan dan...

Nazad
Vrh