Alati i radionice

Drustvo, hteo bih da kupim neki strug, koristio bih uglavnom za poljoprivredu sta mi treba da pravim i to tako jos usput sta se nadje.
Da li imate da mi preporucite neki odredjen model ili proizvodjaca ili neki strug konkretno da se prodaje...? Ne bih ipak da kupim neki mali strug, imam neku zamisao da bude radna duzina oko 3 metra kada vec kupujem strug i da moze da prolazi bar 80mm u glavu za obradu ili kako se to strucno naziva, kao i to da moze da reze navoj.
Gledao sam na internetu cena ima raznih ali dosta se strugova vrti sa cenom izmedju 2000 i 3000e, e sada to naravno nije presudno. Ali sta kupiti...? Pa ako moze neka pomoc ili savet, sve je dobro doslo? :ppozdrav:

Danas kupio ovaj magnet.Nekad vredi mnooogo vise od 150 dinara,koliko sam ga platio :osmeh:

Apsolutno. Zimus mi u noćnom oranju ispadne osigurač od reverzera i ostane traktor u rikvercu. Uz pomoć ovog magneta sam ga izvukao kroz dekl i namestio posle.

Milane, ti opasno poceo skupljati KNIPEX alat...

To su odlična klješta. Da, koštaju, ali vrede jer su veoma zahvalna za upotrebu. Mada sam ova nabavio veoma povoljno (jedna će biti poklon prijatelju).

Imam i jedna zakrivljena (45°) špic-klešta i još jedne špicangle treba da mi stignu (samo sa novijim, mekim dvobojnim ručkama).

Hitno mi treba pomoc!! Interesuje me da li iko na forumu zna kako se ovaj sat prikopcava? A da po mogucnosti nije na dzek??
xpryJeU.jpg

obFi7ZH.jpg

Drustvo, hteo bih da kupim neki strug, koristio bih uglavnom za poljoprivredu sta mi treba da pravim i to tako jos usput sta se nadje.
Da li imate da mi preporucite neki odredjen model ili proizvodjaca ili neki strug konkretno da se prodaje...? Ne bih ipak da kupim neki mali strug, imam neku zamisao da bude radna duzina oko 3 metra kada vec kupujem strug i da moze da prolazi bar 80mm u glavu za obradu ili kako se to strucno naziva, kao i to da moze da reze navoj.
Gledao sam na internetu cena ima raznih ali dosta se strugova vrti sa cenom izmedju 2000 i 3000e, e sada to naravno nije presudno. Ali sta kupiti...? Pa ako moze neka pomoc ili savet, sve je dobro doslo? :ppozdrav:

3 metra sa tim otvorom tesko ces naci ispod 6000,stariji strugovi nemaju veci otvor od 60.a ovi noviji sa takvim otvorom slabo se i prodaju,i ako se prodaju cena je paprena...

Hitno mi treba pomoc!! Interesuje me da li iko na forumu zna kako se ovaj sat prikopcava? A da po mogucnosti nije na dzek??

obFi7ZH.jpg
ovo sivo okruglo je kondenzator , to je elektrolitski kondenzator i ima oznake polova (plus i minus) .
Prati po štampi njegov plus i minus prema pinovima ..eto ti rješenja .

naravno za to moraš odvojiti štampu od kučišta
također na taj način prati vodiče prema žaruljici , vjerojatno se ona mora spojiti na poziciju

Nisam te bas razumeo da li ti treba za svoje potrebe ili za uslugu ali u svakom slucaju i od 2m ti zacrsava posao.Ja imam ''PRVOMAJSKU'' NILES od 2m radne duzine sa prolazom kroz vreteno fi 60mm pun norton i nisam naisao na posao koji nisam mogao da odradim.Mnog
o je bitnija visina tj precnik koji moze da se obradi nego duzina od 3m.

ovo sivo okruglo je kondenzator , to je elektrolitski kondenzator i ima oznake polova (plus i minus) .
Prati po štampi njegov plus i minus prema pinovima ..eto ti rješenja .

naravno za to moraš odvojiti štampu od kučišta
također na taj način prati vodiče prema žaruljici , vjerojatno se ona mora spojiti na poziciju
a brate slabo se u to razumijem ... :(

Beta ključevi sa krckalicom. Veličine od 8-19mm.

Komplet je polovan ali je u odličnom stanju. Nedostaje ključ 10 (ako neko ima nek se javi) i ključ 13 je zamenjen.

Beta je profesionalni italijanski proizvođač alata, možda ne toliko poznat. Ja sam ovaj komplet nabavio za 29 evra. Ima i kod nas da se uzme ali je preskup... Beta set kombinovanih ključeva sa krckalicom 142/SC9I

Poslednja izmena:
To ti je odlično samo nemoj ništa teško jeli odvijati.
I durati će inače ja imam tri kompleta različitih marki.
Zakon za raditi brz si.

Idemo dalje sa ključevima. Matador, okasto - okasti. :osmeh:

Iako imam dosta ovakvih ključeva, za 400 dinara nisam hteo da ih ispustim. U odličnom su stanju, idu od 8-9 do 20-22. Sad imam okaste ključeve svih veličina, sem 36. Ovde imam i 2 komada 20-22, pa ako nekome treba ili hoće da se menja, neka se javi...

Da, vidi se na unutrašnjoj strani, kao da nije ni radio ništa - a ima i preko 25 godina jer na nekima piše W.Germany.
Nema viška ali teško da će mi trebati 3-4 ključa 20-22. Kao što sam imao i 24-26. A zanimljivo da imam okastih 10 jedan ili nijedan. Čak ni sa krcalicom :osmeh:

25jjh3l.jpg

muj2au.jpg

Imam i ja konja za trku s Milanom ;) Mislio sam da je ovo djedu svastika donesla iz Svicarske ali se ispostavilo kad sam jucer baku pitao da je to djed nasao u jarku dok se valjda ja jos nisam ni rodio. Baka kaze: "Al su to fina ostra klijesta, zicu i eksere sjeku ko luda i stalno ostra." Oni su oduvijek mislili da su to kovacka klijesta za orezivanje kopita cim imaju tako dugacke rucke da bude lakse sjeci al ja mislim da su to bas "klijesta za oko kuce"...

EDIT: Sad bas progooglao ovaj model i kaze klijesta za vezivanje zivce u betonazi. mal profil za lakse omotavanje zice za fiksiranje armaturne zice a dugacke rucke za lakse presjecanje zice.

Nazad
Vrh