Alati i radionice

Mi ih zovemo armiracka klesta. A klesta sa slicnim oblikom, ali sirim radnim telom i kracom drskom zovemo kovacka klesta. Tih armirackih imam 2 komada a negde imam i ta kovacka:osmeh:

Imam ih ja 3 komada (mala, srednja i velika) imao otac i cetvrta najveca, ali neki postenjacina ukrao :(
Super klijesta, do skoro su mogla sjeci malo deblje eksere, ali otupila.

Nedavno je bilo priče o nezgodama i zaštitnoj opremi. Ovo su antifoni koje sam pazario - Peltor Optime II.

Pošto imam i zaštitni šumarski komplet od iste marke, ovi antifoni mogu i tu da se prebace. Bitni su samo nosači koji su isti. Uskoro će mi stići i zaštitni šlem sa vizirom od pleksiglasa, za sada su tu antifoni. Veoma su kvaliteni, lagani, imaju ventilacione kanale i meke, gumene oslonce oko ušiju (mogu da se zamene).

Ovo je serija Optime antifona. Od žutih (Optime I) do crvenih (Optime III - sa najvećom zaštitom).

Jedan par ovih crvenih antifona je višak, greškom je naručen i biće na prodaju. Ako je neko zainteresovan neka se javi.

Kupio sam glavu za kompresor P.Petoletka iz serije koja je fabrički predviđena da radi na 2100 obrtaja/min. Koliko je pametno poslušati fabriku? Znam da kompresori rade na manjem broju obrtaja pa zato i pitam. :)

07112008_001_zpszrgczkre.jpg

Kupljeno od jednog kockara za smesne pare alat je bio glanc nov neupotrebljen kad sam ga uzeo,covek je tada radio kao civil pri vojsci iznosio brdo novog alata odande.Sve je Unior

Kupio sam glavu za kompresor P.Petoletka iz serije koja je fabrički predviđena da radi na 2100 obrtaja/min. Koliko je pametno poslušati fabriku? Znam da kompresori rade na manjem broju obrtaja pa zato i pitam. :)
Mislim da je to malo mnogo obrtaja,ja imam dobojski jednoklipni i vrti se na otp.900-1000 o/min.Doduse oni su malo sporiji ali mislim da ako imas trofazni motor od cca.1440 o/min i napravis odnos remenica 1:1 da ce biti sasvim u redu.Ako nista drugo bar ce duze trajati,ako ti bas ne znaci da brzo gura vazduh.A i u tom slucaju stavis bocu vece zapremine i resio si problem.

Mislim da je to malo mnogo obrtaja,ja imam dobojski jednoklipni i vrti se na otp.900-1000 o/min.Doduse oni su malo sporiji ali mislim da ako imas trofazni motor od cca.1440 o/min i napravis odnos remenica 1:1 da ce biti sasvim u redu.Ako nista drugo bar ce duze trajati,ako ti bas ne znaci da brzo gura vazduh.A i u tom slucaju stavis bocu vece zapremine i resio si problem.
I ja mislim da je to mnogo, u stvari sam je uzeo da mogu peskariti.

Nekoliko probojaca i sekača SDS Max prihvata. 40cm dužine. Korišćeni su ali u solidnom stanju.

Ako nekom od forumaša treba, može i na poklon, zamenu, prodaju... Meni ne treba toliko.

Motor moze da vrti 750 o/min,900 o/min,1400 o/min i 2800 o/min.
Ja imam dvoklipni petoletkin kompresor.
Kod mene je motor 2800 o/min i na njemu remenica precnika 8 cm a remenica na kompresoru precnika 20cm.

Gde mogu da se nađu povoljno kvalitetne burgije osim na najlonu, ta varijanta mi je mnogo komplikovana?

Cekaj vikend pa cu ti ja kupiti jedan vikend posle setve sad,jer iz tog razloga i ja moram do Najlona a nikako na red. Sad je opusten studentski tempo.:osmeh:

Nazad
Vrh