Alati i radionice

Zar i ti sine brankoviću? :osmeh:

Ko je zainteresovan nek mi pošalje PP. Da ne spamujemo više temu.

Jel koristio neko ove elektrode njihov kvalitet me interesuje
IMG_20160323_114259.jpg

IMG_20160323_114248.jpg
Mi ih koristimo vec dve godine i boljih elektroda nisam gledao ni vario od ovih za svu pohvalu!I u komsiluku svi bravari ih koriste izbacili su iz upotrebe one jesenica totalno!Samo da i njih kinezi ne pocnu da falsiraju!

- - - - - - - - - -

Steta je jedino sto nema debljih od 3,25!

Tomo, od Jesenica je sve bolje... Gora elektroda ne postoji valjda na cijelom svijetu.

ESAB, BOHLER, OERLIKON, LINCOLN, sve dobre elektrode a jesenice im ni sluge ne mogu biti.

Osobno kupujem Lincoln elektrode i zicu za co2 aparat. Neznatno skuplje od "elektrode zagreb" a elektrode su zbilja dobre.

Bez uvrede, ali po cemu jesenice ne valjaju? Moj otac ih koristi jako dugo, a i ja. Za razne varove (od sikira i raznih alatki do varenja sasije za sumsku prikolicu) u kombinaciji sa Varstroj 160/180 MT.

Sent from my E2105 using Tapatalk

Probaj s nekom drugom elektrodom zavarivati pa se javi. Jesenicama je jedini plus sto su najjeftinije moguce elektrode koje se mogu kupiti (bar kod nas u HR)... Ovdje ih nitko ziv ne voli i u mom kraju ih nitko ne kupuje. 90% radi s "Elektroda Zagreb" elektrodama koje su naspram Jesenica kao **greška i oko. Nema nikakve veze s domoljubljem i "kupumo domace" nego jednostavno postoji bolje za jako malu razliku u cjeni.

Igrom slucaja imam u mom gradu trgovinu koja drzi LINCOLN elektrode i njih kupujem. Nikad potrositi elektrodu... Kolega mi donosio bazicne BOHLER i ESAB jednostavno nema ni prskanja, nema lupanja cekicem, sljaka se sama odize od zavara u jednom velikom komadu a s Jesenicama to nikad nisam uspio postici...

Super si objasnio, to mi je i trebalo. Kod nas su isto jeftine, zato ih i kupujem. Dosad mi te njene mane nisu smetale, ali sad me bas zanima kako druge rade, tako da cu uzeti Lincoln i Zagreb i jos neke druge ako ih bude na stanju pa cu isprobati.

Sent from my E2105 using Tapatalk

Ne znam strucno objasniti sto se desava u samom procesu zavarivanja ali znam prepoznati sto je bolje. Bar se meni pokazalo. Dok nisam nanjusio Lincoln, kupovao sam i ja EZ elektrode jer su Jesenice nevjerovatno jako prskale okolo a sljaku sam bas morao tuci da se odlijeppi.

Sve je ok sto si napiso al da se sljaka tesko odvaja si opasno promasio. Il ti aparat ne valja il ne znas da varis. Zdrobio sam dosad 300 kila jesenica i sljaka nikad nije problem. Prscu, lijepe i svasta nesto al sljaka nikad problem.

Daleko sam od profesionalnog zavarivaca ali koliko meni treba znam lijepo zavariti dva komada zeljeza i to uvijek drzi ;)

S jesenicama vjecit problem sa sljakom. a s drugim elektrodama nikad. Neka sam i pogrijesio u vezi sljake ali prskanje im ne mogu oprostiti nikako.

Nazad
Vrh