Alati i radionice

@Srdjan7 sta ti sve spada u duboke nastavke? Napisi sta si uzeo sve uz njega.

Mi smo uzeli gedoru 24, 27, 30 i 32. Imamo ga oko 3 godine. Mocna sprava...

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

To je ceo "co2" aparat. Donji deo je aparat a gornji deo je dodavač žice.
Moćna mašina. Ne znam tačno cenu al mi neki osećaj govori da nije uopšte mala.

Navodno ako je zica 0.8 protog plina na 8 ako je zica 1 onda protok plina na 10. Ne znam u cemu se mjeri, valjda kubicnih centimetara u minuti il kako vec...

Dal se radi o cistom CO2 ili o feromiksu vjerovatno da ima razlike u kolicini plina. Visak ne smeta ali kad ga fali to je i te kako problem. kod mene se cuje sasvim malo kako "sisti" plin iz pistolja a kod kolege koji nema manometar nego je podeseno "od oka" curi li ga curi...

Na malom varstroju 160A je bila potrosnja zice 1kg spram gasa 1kg.Dok na ovom vecem sad od 180 A je 1kg zice 2 kg gasa otprilike. Mozda ne bas toliko ali priblizno. Sve to zavisi i od radnog pritiska i dal se hefta ili puni varovi , debljine zice . nNasteluj pritisak odgovarajuci a on ce trositi koliko trosi i to je to.Nisu svi difuzori isti pa ni potrosnja. A drugo nijedna boca nije napunjena koliko treba bar kod nas. Svud zakidaju

Protok gasa bi trebao da bude po školski oko 16 litara u minuti, ali efikasno može variti kvalitetne varove i sa 8 litara u minuti(u optimalnim uslovima rada) A odnos žica - gas jako može da varira i od zadatih parametara (amperaža, brzina dotura žice, brzina protoka gasa) Ja uglavnom radim sa protokom gasa oko 8-10 litara u minuti bez obzira na prepust, dotur i amperažu...

- - - - - - - - - -

Još da dodam, što je veći prepust to bi trebalo da je veći dotok gasa jer je veće i rastojanje od vrha dizne(a samim tim i šobe) do mesta topljenja materijala, te je zbog povećanog rastura gasa potrebna veća količina da bi zaštita bila adekvatna...

Nazad
Vrh