Alati i radionice

Да се надовежем на Матића где купити бургије за метал које нису од пластелина и пластике као овде на тржишту..?

Kupujem burgije na najlonu kod jednog rusa, vec sam ga spominjao ovde. Ekstra burgije, ja sam prezadovoljan. Cena ide 10 dinara po milimetru do 10mm. 10mm je valjda 120din 12 150din i ove vece 14 -16-18-20 su do 200din...... Sada je doneo i Kobaltne burgije za busenje tvrdji stvari, ja sam kupio set od 13komada za 10e neka se nadje, nije skupo kada zatreba a nikad se ne zna.

Zavisi koju bocu malu ili veliku, i koji kotur od 5kg ili 15kg.

Boca je ona mala od 6kg a žica je od 5kg 0,8mm.

- - - - - - - - - -

Na malom varstroju 160A je bila potrosnja zice 1kg spram gasa 1kg.Dok na ovom vecem sad od 180 A je 1kg zice 2 kg gasa otprilike. Mozda ne bas toliko ali priblizno. Sve to zavisi i od radnog pritiska i dal se hefta ili puni varovi , debljine zice . nNasteluj pritisak odgovarajuci a on ce trositi koliko trosi i to je to.Nisu svi difuzori isti pa ni potrosnja. A drugo nijedna boca nije napunjena koliko treba bar kod nas. Svud zakidaju

Pa i kod mene dođe skoro na 2kg gasa na 1kg žice.

835708d61d556473a17ae2309ac8c362.jpg

Pokušavam da napravim alat za ispravljanje cisterne iznutra. Još da nabavim reducir za hidraulično crevo pa da probam.

Je li ta American glava ide na standardnu mazalicu ili mora da ide neka posebna mazalica? Svidja mi se to resenje. Imam 3 dekalamita, ali na samo jednom je glava dobra, pa kad je stavim kako treba, niko ne mora da pridrzava glavu, ali cim malo ukosim, pusta mast sa strane.
Putine, mislim da je to taj covek sto sam postavljao link. Bas je demonstrirao neke burgije. Ne znam sta je, ali prohromski lim busi ko od sale:ppozdrav:.

Ova glava ide na standardnu mazalicu bilo koja, pogledaj donji video kaze covjek i koji je navoj na ovoj glavi...

Kolaga je cisternu vracao hidraulicnom dizalicom i komadom hrastove stafle a pod dizalicu je postavio gredu da ima sire uporiste i malo po malo ju ispravio, povario unutra od vinkla razno-razna pojacanja i nema vise da se uvija. Jednom ju je njegov otac ispravio isto dizalicom i komadima drveta ali jednom kad se "nacme" uvijek ce se uvlaciti na najmanje opterecenje. Tako im se uvukla pa je drugi put dobila ojacanja sad nikud ne mrda...

Ako neko zna gde ima d a se kupe ove glave za mazalicu, napisite ili dajte link.
Ovih standardnih sto se prodaju po radnjama sam se namenjao

Je li ta American glava ide na standardnu mazalicu ili mora da ide neka posebna mazalica? Svidja mi se to resenje. Imam 3 dekalamita, ali na samo jednom je glava dobra, pa kad je stavim kako treba, niko ne mora da pridrzava glavu, ali cim malo ukosim, pusta mast sa strane.
Putine, mislim da je to taj covek sto sam postavljao link. Bas je demonstrirao neke burgije. Ne znam sta je, ali prohromski lim busi ko od sale:ppozdrav:.
gledao sam na sajtu,ne ulivaju mi neko poverenje preko slike,kineske su.

Kupujem burgije na najlonu kod jednog rusa, vec sam ga spominjao ovde. Ekstra burgije, ja sam prezadovoljan. Cena ide 10 dinara po milimetru do 10mm. 10mm je valjda 120din 12 150din i ove vece 14 -16-18-20 su do 200din...... Sada je doneo i Kobaltne burgije za busenje tvrdji stvari, ja sam kupio set od 13komada za 10e neka se nadje, nije skupo kada zatreba a nikad se ne zna.

Vasili,Rus sa brcicima,50+ godina-cesto sa zenom bude,prodaje i rezne alate?

Nisam na vas mislio kad sam pomenuo zainteresovane. Već na jednog istaknutog forumaša :osmeh:
Sad vidim da sam se zeznuo sa objavom.

Za sve može samo za minđušara ne može. Ne volem ga :haha:

Nazad
Vrh