Alati i radionice

A gde je Bosch? Vidim Fein, Metabo i Hitachi, ali ovog nigde:osmeh:
Od Boša imam malu brusilicu ,koja je kod mladjeg sina,bušilicu koja je kod strijeg sina i od nedavno ovu "šmirglu" koju sam kupio za 200 dinara.

Miloše ,tri fein bušilice su kupljene na limundu.

Jeste Tomo ja kako sam ga razumeo od te vage unutra pored rusa otprilike na sredini ima lik što prodaje radna odela pa izmedju njega i lika što prodaje tašne ako je to taj ili ima još neki sa odelima :osmeh: , ma naći ćemo nekako a ako zaškripi lepo pozovemo Saleta na :ppozdrav: i on pokaže gde je :ideja:

Ja imam "ruski kljuc" kineske proizvodnje koji je dosao s nasavcima 32 i 33. Kupio sam ga na preporuku jednog od boljih mehanicara za kamione u ovom kraju i to po cjeni po kakvoj se ne moze na oglasu naci ni polovan. Poslao me u trgovinu kamionskim djelovima i platio sam ga 270Kn ~35-36€ i za moje potrebe (dvaput godisnje) i vise nego dobar alat. Kad ga on koristi koji popravlja kamione i kod kuce i po terenu i svima ga preporuca, mislim da greske nema. Po oglasima u HR je polovnim cjena 50 i vise € a bez garancije ni racuna a ovaj sam kupio u trgovini s godinu dana garancije i posto sam u sustavu PDV-a izbio sam i porez ;)

Ako moze jos jednom jer se ne snalazim bas najbolje. Je li to na onom delu gde ima neka vaga za merenje?

Jeste Tomo ja kako sam ga razumeo od te vage unutra pored rusa otprilike na sredini ima lik što prodaje radna odela pa izmedju njega i lika što prodaje tašne ako je to taj ili ima još neki sa odelima :osmeh: , ma naći ćemo nekako a ako zaškripi lepo pozovemo Saleta na :ppozdrav: i on pokaže gde je :ideja:

Dodjes na vagu sa kapije i tim zadnjim redom ides samo pravo. Naidjes na tog lika (visok plav i uglavnom celav, iza njega je auto sa otvorenim gepekom) ima on i raznog drugog alata, kljuceve gedore vidije za masine za kompresore kamenje za secenje itd itd.... Burgije prodaje takodje jako dobre to ne mozes promasiti, ja samo kod njega kupujem, sada u nedelju sam uzeo set kobaltnih burgija za tvrdo busenje tj.tvrde materijale. Posle njega stoji covek koji drzi i prodaje tasne, nema tezgu, stoji pored njega. A iza tog coveka stoji taj sto prodaje radna odela. lako cete ga naci :ppozdrav:

Ma svi su isti. Eno kod kineya na Pancevackom buvljaku. Calu se nesto nije svideo i nije hteo da kupi...
Ima li ko iskustva sa elektro udarnim odvijacima? Oni sto imaju prihvat 1/2 cola. U nekim situacijama bi mi dobro dosao.
http://www.kupujemprodajem.com/Aku-...DE-Makita-19146175-oglas.htm?filter_id=642561
Evo ovako nesto. Da ga uzmem preko preduzece:osmeh:

To je generalno dobra alatka. Veoma korisna. Ako imaš para, uzmi je ali... (sada ide kritika) Ova Makita je stari model, sa starim tipom baterija (Ni-Cd ili NiMH) koji je prevaziđen. Sad svi koriste Li tehnologiju u baterijama. Druga stvar, precenjena je (previše skupa). Treća stvar, nemoj da posluješ sa Belanovićem, bezobrazni su. Četvrto, ovo je slaba mašina, za ono što ti želiš da radiš i za taj prihvat. Mislim da sve ispod 200 Nm je slabo.(normalno da više i košta). Moj mali Metabo (Powermaxx SSD) ima 105 Nm a on ima prihvat 1/4''.

Ja imam 3 komada ovih udarnih odvijaca : Bosch , Hilti i Dewalt. Sve masine sam kupio na ovaj sit . Ali sve su novije od ove makite koju si ti kolega Tomic Toma stavio i sve sam platio cini mi se od 250-300e po komadu. Ispod 450kn nema sta da trazis. I jos nesto ako nisi profesionalac ako je ne koristis svaki dan i ako je ne vuces po terenu kao ja . onda najbolje je da je kupis na struju. Ja je nemam na struju , ali na struju je vecita stvar.

Ja imam 3 komada ovih udarnih odvijaca : Bosch , Hilti i Dewalt. Sve masine sam kupio na ovaj sit . Ali sve su novije od ove makite koju si ti kolega Tomic Toma stavio i sve sam platio cini mi se od 250-300e po komadu. Ispod 450kn nema sta da trazis. I jos nesto ako nisi profesionalac ako je ne koristis svaki dan i ako je ne vuces po terenu kao ja . onda najbolje je da je kupis na struju. Ja je nemam na struju , ali na struju je vecita stvar.
Meni bi vise odgovarala Akku. Ne mogu svgde da vucem kabal. Nije za profesionalnu i svakodnevnu upotrebu. Povremeno bi je koristio oko traktora i masina. Mnogo se unapredi posao. Znam kad stavim u busilicu bit i na njega srafciger ili malu gedoricu. Ocas posla sve skinuto.
Ja vala nisam nesto ni gledao na baterije. Ima i one nove generacije sa Li-Ion baterijama, ali je i cena veca:ppozdrav:.
--------------------------------------------------------
http://www.kupujemprodajem.com/Merc...dizalice-29202350-oglas.htm?filter_id=5129250
Ove dizalice ne izgledaju lose :osmeh:

Poslednja izmena:
Prema receptu gospodina Bobe napravio sam ovu trecu da dize.Ovim putem mu se zahvaljujem. ;) Prva je ok, samo treba promjeniti ulje (htio sam dosuti ali ne znam koje je unutra). Ova srednja je u losem stanju i zanima me da li ima za kupiti u prodavnicama onaj klip sa strane, sto pumpa jer je zapekao od hrdje i pukla poluga?
e48738ef9079fc9e1860f32ac106f196.jpg

0aaee6029d01fe76500930cbe97c5f1a.jpg

Kao prvo, ne moraš da mi persiraš :osmeh:.

Isti je odgovor kao i Tomi. Na ovom odvrtaču mi se sviđa što je iz DDR-a. Kvalitet. :osmeh:
Ali koliki god da je kvalitet, sve ima svoj vek. Ipak su to lepe godine. To se odnosi i na električne alate Made in W.Germany.

Mislim da budućnost pripada akumulatorskim alatima. Tehnologija baterija se unapređuje, kapaciteti rastu. Danas postoje baterijski alati za najzahtevnije poslove (razbijanje betona, sečenje gvožda, rezanje drveta) sasvim zadovoljavajućeg kapaciteta (vremena rada). Ne kažem, dobri su i ovi odvijači sa kablom ali praktičnost aku-odvrtača ništa ne može da zameni. Rekao sam, ko jednom počne da radi sa njima, ne može da se seti kako je radio bez njih. :osmeh: (to se odnosi na iole kvalitetne mašine. Sa lošim aparatima rad postaje patnja).

Ako već tražite električni odvijač, mislim da vredi odvojiti nešto više novca za kvalitetnu mašinu (proverenih marki) pa makar bila i polovna i ne previše stara.

I za kraj, radi ilustracije evo jedan snimak (koji je dosta star, 4 godine i dosta se promenilo od tada)

Kad običan ključ ne može, nasadni može. Veoma sam zadovoljan sa ovim Proxxon-on. Ko se premišlja, svaka preporuka.

IRpjnsB.jpg

Nasadni ključevi su šestougani, ovakvog oblika:

ratsche_03.gif

Danas je cika Bobo kupio elektricni udarni odvijac ganc nov (kinez, naravno) za 50€ u kauflandu... Pise na kutiji za odvrtanje maksimalni moment 300Nm a za zavrtanje maksimalni moment 100Nm... Ako mi se ne svidja, imam rok 15 dana da ga vratim u trgovinu i dobivam povrat novca. Sumnjivo mi ovih "30 kila" za otezanje, sta to moze cinilo mi se slabo al je cjena takva da je red isprobati.

Cim sam kuci dosao nasao najveci saraf s maticom koji imam. Nasao sam neki za kljuc 30 (ne znam koja je oznaka u mm, nije ni bitno). Matica na njemu zardjala. Stavim u srafstuk a na pistolj najobicniju pijacnu gedoru 30mm da vidim sta ce prije popustiti. Odvrno je pistolj taj saraf kao od sale. Onda sam ga kljucem i cjevi zategao sto vise mogu i opet je odvrnuo bez poteskoca. Silovao sam ga nekih 15 minuta s tim sarafom i dotezanje i otezanje, gedora se ugrijala da ju nisam u ruci mogao drzati, na njoj samo onaj pijacni krom otpada al nije pukla od udaraca i vibracija. Navoj na sarafu se poceo "linjati" od trenja hrdje u matici al pistolj s lakocom savladava takve sarafe.

Za sad se cini da 50€ vrijedi, kakav je-takav je. Ima godinu dana garancije pa cemo vidjeti koliko cu ga uopce i koristiti. Kupljen je samo zato sto ga mogu u svom gradu nositi na reklamaciju i sto postuju 15 dana probni rok.

Tezak, masivan, naljepnice vec otpadaju same od sebe... Pisati o nekoj kvaliteti nema smisla, ovo je igracka naspram nekih ozbiljnih alata. Ako se ovaj pokaze dobar, kad izgori, zamjenit ce ga nesto skuplje i kvalitetnije.

4j2x6o.jpg

Ja dobio ponudu za veliki ormar iznetiz Zastave,gore su dvokrillna vrata dole ima 6 fioka.Pun uniorovog ALata sve to za 2000€ al nisam imao vremena da vadim sve i da vidim šta ima unutra.Kad nađem vremena idem da vidim šta sve ima na neviđeno sam nudio 1300€ nije hteo čovek da prihvati.A alata ima ja za polovinu ne znam ni za šta služi :haha:

Nazad
Vrh