Alati i radionice

Uglavnom radimo na 3-3,5 bara (ako je previsok pritisak pravi prasinu, pa farba leti svuda, ako je manji od 2,5-3 atm., onda "pljune"...). Pistolj je najobicniji (mislim da je womax...). To sam zaboravio da napisem u prethodnom postu.

Dobro je. Ne sme da ostane prljav.

A super da si to dokučio zbilja pohvalno.

- - - - - - - - - -

Čini mi se da si slabo upućen u to šta ustvari znači oznaka "hvlp". Ponovo se raspitaj.
Da sam na tvom mestu i sa tim kompresorom smanjio bih željene veličine dizne daleko ispod 1.8. Nekih 1.3 bi ti bilo taman. Ne nanosiš guste tečnosti pa da ti trebaju tolike dizne.
Možda ako radiš tektiranje vozila od dole onda bi ti trebale takve dizne.
Ovo ti je moja preporuka za te jeftine varijante. Bolji je od kojekakvih vilidžera i vomaks pištolja a i cena mu je pristojna. U pitanju su poljski Geka pištolji
profesionalni-pistolj-za-farbanje-hvlp.jpg

Ovakvu ja imam solidna za traktore i tako moja ima 1,4 diznu a za sve ostalo bolje farba se kod rođe u komori s satom ovo je njena kopija mislim da kina radi

danas napravio produzne kabele od 35 i druge od 5o prečnika
duzina 5 metara,moze da se prebaci preko dva kamiona
stipaljke od mase za varenje,nece vise da me zezaju kineski produzni kabeli :haha:
slike.php
[/URL][/IMG]

Poslednja izmena:
danas napravio produzne kabele od 35 i druge od 5o prečnika
duzina 5 metara,moze da se prebacipreko dva kamiona
stipaljke od mase za varenje,nece vise da me zezaju kineski produzni kabeli :haha:
slike.php
[/URL][/IMG]
E vala ti kineski nisu ni za sta. Vidis debeo kabal, kad ono zica od 4-8 "kvadrata", samo izolacija debela:haha:. A ni stipaljke nisu Bog zna kakve.
Na kraju i ja moram napraviti tako sa klemom od mase za varenje a kablova negde vec imam:ppozdrav:

od 35 kvadrata sa stipaljkama za varenje je izaslo 5ooo a od 5o su izasli 8ooo

U prodavnicama koje su specijalizovane za prodaju ležajeva.Imaš ih u kvalitetu kao i manje kvalitetnih.

Ako ti je kvalitetna brusilica nemoj da stavljas jeftine lezaje. Meni je tako majstor stavio Codex-ove lezajeve i brusilica nije sastavila 20 minuta. Lezaj je blokirao i od trzaja se ostetila osovina tako da sam morao da bacim brusilicu.

Ako ti je kvalitetna brusilica nemoj da stavljas jeftine lezaje. Meni je tako majstor stavio Codex-ove lezajeve i brusilica nije sastavila 20 minuta. Lezaj je blokirao i od trzaja se ostetila osovina tako da sam morao da bacim brusilicu.
Sama brusilica je pred izdisajem a i nije neka marka Eltos (braca bugari napravili pre 20+ godina).Nasao sam neke sa metalnom zaptivkom videcemo koliko ce da rade,hvala na pomoci.

Sama brusilica je pred izdisajem a i nije neka marka Eltos (braca bugari napravili pre 20+ godina).Nasao sam neke sa metalnom zaptivkom videcemo koliko ce da rade,hvala na pomoci.

Ako nije kasno, imaš tu blizu malinjaka, kad ideš iz Jakova ka Ledinama sa leve strane posle onih pumpi, ima čovek sve a i hoće da kaže koji su kakvoga kvaliteta.

Ajd da pitam majstora u vezi farbanja. Danas sam se opet malo igrao sa farbanjem i sve manje vise ok lepo izgleda kad ono posle minuta pocne farba da se sliva :) gde sam pogresio?

Na svakoj limenci piše optimalna temperatura i gustina farbe,naravno treba i adekvatan učvršćivač :ppozdrav:
hoće da procuri i ako nisi koristio temeljnu ili neki prajmer

Ajd da pitam majstora u vezi farbanja. Danas sam se opet malo igrao sa farbanjem i sve manje vise ok lepo izgleda kad ono posle minuta pocne farba da se sliva :) gde sam pogresio?
Nemoj postavljati pitanja ako te ne zanima odgovor. Valjda ti je sad jasno koja je razlika u promerima dizni. Da si poslušao pa uzeo 1.3...
Al dobro! Sad znaš.
Sliva ti se jer si dugo držao uperen mlaz u jednu tačku a sa diznom 1.5 je delić sekunde dosta pa da dobiješ slivanje boje. Nije ništa strašno pošto si početnik. Nemoj da te to sekira. S vremenom će ti se ruka opustiti pa slivova neće biti.

Farbao sam neka vrata, onako bezveze iz dosade i radiznalosti. Farba je uljana beohemik, razredio sam je oko 15-20 %. Nisam drzao na jednom mestu nego gavsetao levo desno, gore dole. I odjednom pocne da klizi, na horizontalnoj povrsini sam dobio jako lepu ravnu povrsini i od toga meni bolje ne treba, bar za sada. Druga stvra je kada uradim ono prvo prskanje taj sloj je sam hrapav i u kapima, podseca na grubu smirglu pa kako dodje sledeci sloj povrsina se izjednacava do lepe ravne povrsine i opet pocne da klizi na dole :) probacu sa kracim pauzama. Vreme je bilo vlazno i hladno, danas popodne sam radio. Verovatno i dobrim delom utice. Velicina dizne nije problem, lako se kupi manja, toga bar ima. Imam i slike samo da iz okacim pa da vidite.

- - - - - - - - - -

Pritisak 3-3.5 bara povecao sam ga i na 4. Ima neke razlike ali jos ne mogu da skontam sta dobijam vecim a sta manjim pritiskom.[img=http://s28.postimg.org/l8to1g6u1/P60204_160035.jpg]

[img=http://s28.postimg.org/sarlnnaft/P60204_160124.jpg]

[img=http://s28.postimg.org/d9yhxv6hl/P60204_160132.jpg]

[img=http://s28.postimg.org/gs5wgihzt/P60204_160141.jpg]

Farbao sam neka vrata, onako bezveze iz dosade i radiznalosti. Farba je uljana beohemik, razredio sam je oko 15-20 %. Nisam drzao na jednom mestu nego gavsetao levo desno, gore dole. I odjednom pocne da klizi, na horizontalnoj povrsini sam dobio jako lepu ravnu povrsini i od toga meni bolje ne treba, bar za sada. Druga stvra je kada uradim ono prvo prskanje taj sloj je sam hrapav i u kapima, podseca na grubu smirglu pa kako dodje sledeci sloj povrsina se izjednacava do lepe ravne povrsine i opet pocne da klizi na dole :) probacu sa kracim pauzama. Vreme je bilo vlazno i hladno, danas popodne sam radio. Verovatno i dobrim delom utice. Velicina dizne nije problem, lako se kupi manja, toga bar ima. Imam i slike samo da iz okacim pa da vidite.
stavi tako hrapavo,uljana će da se razlije kasnije
manju diznu ćes teško da pronadješ,obicno stoji na pištolju kad je kupiš :haha:

Nazad
Vrh