Alati i radionice

Treba mi za prckanje...:osmeh:

Nemam potrebe za jacim aparatom,a ovaj ima zadovoljavajuce karakteristike,bar za mene...

Mislim da kompresor od 24lit ne moze da radi sa hvlp njemu trebs puno vazduha tako mu i ime kaze. Pre ce odgovarati neki sa pijace ili nesto iz womax-a i tome slicno da diznom oko 1.8 - 2 mm.

Za vomax-ov pištolj je sigurno dovoljan 14 litarski, i ja sa njim radim, samo mu je potrebna pripremna grupa, jer ovim kineskim kompresorima je regulacija pritiska prilično gruba, pa je pritisak čas veći čas manji...

KaIzi mi.myto tacan model iz womaxa jer ih ima od 1300- 7500 din. Naravno kupicu i predgrupu. Ne treba meni da farbam auto ali plug, drljacu, spremac, prikolicu za kultivator itd. Cisto da ne kupujem farbu u spreju planiram nabavku pistolja za farbanje.

Čini mi se da si slabo upućen u to šta ustvari znači oznaka "hvlp". Ponovo se raspitaj.
Da sam na tvom mestu i sa tim kompresorom smanjio bih željene veličine dizne daleko ispod 1.8. Nekih 1.3 bi ti bilo taman. Ne nanosiš guste tečnosti pa da ti trebaju tolike dizne.
Možda ako radiš tektiranje vozila od dole onda bi ti trebale takve dizne.
Ovo ti je moja preporuka za te jeftine varijante. Bolji je od kojekakvih vilidžera i vomaks pištolja a i cena mu je pristojna. U pitanju su poljski Geka pištolji
profesionalni-pistolj-za-farbanje-hvlp.jpg

Nesko nista se oko toga ne razumem ali dibidus. Znaci geka i 1.3 dizna. Neka to bude za pocetak pa ako mi se svidi mozda nekad kupim nesto ozbiljnije.

radio sam sa dosta pistolja...od profesionalnih do amaterskih..ofarbao,zafarbao,uspricao svasta nesto...
od profesionalnih pistolja sam koristio satu i devilbiss jel sam jedno vreme radio autolimariju...
pomenuste womax...ja koristim tip mp400 mogu reci da saam prezadovoljan sa njim...svasta se uradilo nije ni stucnuo...koristim ga od 2011...sa 1.5 diznom
razlika izmedju womaxa mp400(za ostale tipove neznam) i ovih ostalih pijacara je u tome sto womax ima zaprivne plasticne prstenove a ostali obicne gumice..te je womax izdrzljiviji...no resenje je preuzeto sa devillbis pistolja..cija je womax kopija....
cena mu je u radni bila oko 4000-4200 din....

evo koja slika

image hosting

upload image online free

adult photo sharing

images upload

bio je neki tip iz nisa..prodavao je farbarske alate...ako pronadjem broj postavicu ovde...uzeo sam skupljac vlage sto se montira na pistolj....tako da predgrupa nije potrebna....sam pistolj ima regulaciju protoka vazduha
skupljac je pozeljan...meni se desilo dok sam radio haubu od auta u 3 zavrsnom sloju mi je pljucnuo par kapi vode po sredini haube...kad se radi neki srednji auto u skupljacu se skupi nesto manje od pola deci vode

Hvala brkin sonta! Znaci takav pistolj radi sa malim kompresorom od 24lit? Nasao sam coveka na kupujemprodajem i Nisa i xena mu je 3400 ako se ne varam.

Nabavio sam jednau dizalicu moćnu,ima jedno zanimljivo rešenje razdvoji ovu polugu kad treba prazan lanac podići il spustiti nabrzaka.
ljpky9c.jpg

HEciiPt.jpg

XIXQ1MA.jpg

Ponovio sam se :)

Kupio sam i predgrupu za odvajanje vlage. Eto sad mogu da majstorisem :)

koliko si platio? Moj sogor vec duze vreme radi sa najeftinijim pistoljem od 600rsd i kaze dovoljan je pritisak od 3bara pa nadalje.

Pistolj je MP400 3700 din, a predgrupa sa prikljuccima koji ne idu sa filterom oko 2100 din. Sve kupljeno u wobihouse

- - - - - - - - - -

Malo sam farbao i jako sam zadovoljan, bar za sada. I farba koju sam koristio je bila gusta ko djavo. Ovih dana cu kupiti kilo sveze farbe i razredjivac pa polako da se igram. Toliko za sada. Kad budem imao jos piranja eto me opet!

Oprao sam ga razredjivacem za poliuretanske boje, vrlo jak razredjivac. Cist je ko suza. Sreca pa sam imao taj, inace sam vec poceo da se hvatam za glavu :) sve sam rassrafio i lepo oprao.

sto kaze kole samo dobro pranje i nesme da ostane prljav...eto vidis kakav je moj posle 4-5 godina...a ofarbo je motora,traktora,prikolica,auta,a branika,krila i vrata tog bas neznam.....

staro farbarsko pravilo je posle farbanja litra nitra treba za pranje

pitao si za kompesor...sa tim od 24l farbam sitnariju a kad treba nesto vece onda od 100 ili za auto kad se ceo radi onda kod drugara u komori ali je kompresor oko 300litara
taj mp400 sa 24l kompresorom salije haubu od auta bez problema...koliko trosi malo vazduha

Nabavio sam jednau dizalicu moćnu,ima jedno zanimljivo rešenje razdvoji ovu polugu kad treba prazan lanac podići il spustiti nabrzaka.
Ima moj drug slicnu i isto ima tu funkciju za razdvajanje i brzo spustanje-podizanje lanca. Mnogo korisna stvar. Kad sam skidao cizmu od URSUS-a bas mi je bila od pomoci.

Radi sa 24lit bez problema, sto se tice pritiska, samo ce kompresir riknuti jer radi non stop :) ma meni je ovo sto sam danas video fantazija.

Nazad
Vrh