Alati i radionice

Sa većim pritiskom raste i potrošnja boje. Probaj malo da smanjiš količinu farbe regulišući hod igle. Da izbegneš hrapavost i ostale nedostatke, gledaj da sve bude spremno a ne da 4 sekunde mešaš farbu pa da je potom odmah sipaš u pištolj i farbaš. Nije svaki razređivač za sve.
Uostalom, kupi farbe pa farbaj. Najbolje ćeš sam osetiti kako i šta.

Pa ja sam rekao da se farba pretvori u prah, pa leti svuda po dvoristu/radionici kad je veci pritisak... samim tim je i potrosnja veca...
Polako, navikne se na taj rad, i na tu diznu, ne moras o'ma menjati istu :ppozdrav:

Ok ja sam muckao farbu pa odmah u pistolj :) prva farba koju sam probao je braon, vidi sa na tim istim vratima i ona se nije slivala mi malo. Verovatno sam narokao mnogi razredjivaca a i proizvodjac je ubi boze.

Malo kasnim.... Dizalica bila 5500 sa dostavom,juče je ovaj strug od tri tone svukla sa kamiona i pokidala dva lanca usput(naravno ne njen nego dva druga koja smo vezali). Bio je mrak pa su slike malo mutne.
KmA5Rwq.jpg

LCekTKa.jpg
F9htqkY.jpg

Ne znam da li se uz nove bušilice dobijaju rezevne četkice.Mene je prijatno iznenadilo ovakvo rešenje kod Feina

Mozda nije za temu,ali mozda mi mozete pomoci...
hocu da betoniram pod radionice/garaze povrsina je 4x12m,za sad ima temelj okolo,zidove,prozore vrata i pokrivena ali dugo tako stoji i ceka betonsi pod...
e sad pitanja...
*koja debljina betona i koji kvalitet...(razmisljao sam 15cm i prethodno podloga sljunak, nekih 300kg cementa po m3)
*Koja armatura(razmisljao sam 15x15 obostrano nosiva 8mm rebrasta)
da li je ovo dovoljno,jer razmisljam ako jednog dana skupim za strug da tu dodje ili neka druga veca masina pa da ne bi bilo problema
*Treba li ostavljati proreze(zbog skupljanja i sirenja betona na temperaturi) da nebi pucao....
prorezi mi ne odgovaraju ali ukoliko je potrebno stavio bi ih....
Kod komsije,metalostrugara nema proreza uopste a veca je povrsina pa razmisljam da mozda nisu potrebni ako je natkriven prostor....

Nadji negde tablice sa tezinama za cevi i profile i onda racunaj koliko bi te kostalo to sto ti treba. Cene su za cevi i profile, bar ja sto sam nalazio od 84 rsd/kg pa navise.

Evo ja sad probao i može, samo kad popunjavas prvi deo nemoj da ides na login, vec dole levo registrujem se i nema problema

Nazad
Vrh