Alati i radionice

ok, ako nije onda nije.

Ako neko kupuje kompresor neka pogleda slike gore od Carl Kaeser kompresora, one cijevi na izlazu iz glava ima rebra zbog sto boljeg hladjenja , takodje ima ventilator ispred glava i tih rebrastih cijevi radi sto efikasnijeg odvoda topline sa istih , te cijevi se vise griju i od samih glava.

Takodje onaj rucni rad nema elisu za hladjenje kompresorske glave , takodje i cijev koja izlazi nema veliku povrsinu da se hladi , automatski ne moze da radi toliko dugo bez prestanka kao prvi.

Vecinom i najveci problem kineskih je stednja i ako jos nema adekvatno hladjenje kompresorske glave nece ici daleko:)

Preterujete i to debelo,ja koristim mali kompresor 25 Litara,marke colossus (kinez da ne može biti veći) ,koristim ga već 7 godina,ofarbao je minimum 20 kapija, 30 poljoprivredni mašina,od toga pola su prikolice i berači,naduvao bezbroj guma.I dana danas radi,jedino što mi je otišlo,jeste gumena membrana na vazdušnoj sklopki, čak i sklopku nisam hteo da kupujem novu nego samo zamenuo mebranu,i teraj,ovo za pregrevanje stoji ali i tu ima caka, jedino kada je napolju 40 stepeni treba da se prave pauze. U svim drugim uslovima radi on i po par sati bez prestanka,a sve što je trebalo da uradim jeste da uspem više ulja u "karter" nego što je preporučeno, ulje ga bolje hladi i kompresor radi i na duže staze bez problema.Slažem se da su hobi i da nisu za profesionalnu upotrebu ali da može da se odradi sa njim ozbilnog posla pa i da se zaradi može itekako.

Vidis kod jednog kolege koji radi to isto ko i ti ima nekoliko neispravnih takvih kineskih kompresora u garazi.

Vidis kod jednog kolege koji radi to isto ko i ti ima nekoliko neispravnih takvih kineskih kompresora u garazi.

Treba znati raditi sa alatima,to je bila poenta moga posta,ima dosta ljudi koji bi i nakovanj pokvarili,takođe za ovaj gore pomenuti gude "kineski" ali od 25 litara, ima slučaj gde je profesionalni lakirer farbao zastavu kamion i odradio posao samo tako čak ga je i majstor pohvalio,ovo znam jer je kompresor bio od moga druga kome je i kamion farban,a razlog zbog kojeg je majstor koristio njega je bio taj da je kamion bio na terenu i nije bio u voznom stanju ( majstor nije mogao da vuče svoj profesionalni iz garaže) pa da je odlučio da proba sa ovim i posao odradio na nivou,samo je normalno koristio svoj profesionalni pištolj.

Nisam toliko bogat da kupujem kineski bofleraj,alat treba mene da služi,a ne ja alat

- - - - - - - - - -

Apropo,kod mene je kompresor uvek upaljen,24h dnevno,365dana u godini,nikad se ne gasi

Zanimljiv radapciger.U telu ima oprugu ,kada se "nategne " krakovi se rašire .Kada se otpusti ,krakovi se skupe.

dscf4253.jpg

dscf4241.jpg

Takodje imam Elektromaschinen 6 god. Proizveden u Sloveniji po Nemackoj licenci. Boca je 25l a pritisak je nastelovan na 8bari. Ako ima praznjenje prilikom farbanja i sl odrzava stalni pritisak od 4 bara. Gume bez problema pumpa koriscen je za farbanje prikolice, traktora i jos nekih sitnih masina. Radi bez greske i svakome ko planira kupovinu novog kompresora zapremine 25l toplo preporucujem ovu marku. Kompresor je isti kao na slici.

E245_8_24.jpg

Jedno moje iskustvo sa "kineskom" robom. Kupovao nesto ima dosta godina, kod prodavaca nije bilo struje i demonstrira mi ispravnost uredjaja sa agregatom, neki benzinac mislim 5,5ks. Pokrenuo uredjaj na kojemu je motor od 1,1kW trofazni, start je bez opterecenja tog 3 faznog motora. To je radilo bez problema i ja odlucim kupicu i ja agregat. Malo se propitam ali nikad niko nije probao da starta 3 fazni motor ili agregat nema trofaznu struju.

Naletim ja tako na nekog tipa koji je dovukao iz njemacke "dobar" "njemacki" agregat.
Agregat zapakovan 6,5ks , 4 taktni benzinac, 15 litara rezervoar, pitam ja njega da li bi mogao da pokrene 1kW trofazni motor , tvrdi on ma kako nece to je svabo. Uzmem ja to nije bilo bas ni previse skupo, ima 3 faznu struju. Dodjem kuci , naspem jos goriva , kad ono trt , ne moze da pokrene onaj 1Kw motor , gasi se agregat . Probaj nekoliko puta , vidim ja da ako nastavim krepace ili motor ili generator. Probaj ja brusilicu od 700W , ajde to nekako pokrene ali i to drz gace :). Na kraju moze da pokrece maksimum motor monofazni od 550W.

Provjerim ja marku kad ono na internetu nadjem cistokrvni kinez , a njemacko ime stavili na proizvod, zabranjena prodaja u njemackoj zbog nekih sigurnosnih razloga jer u radu postoji opasnost da ako se prospe po njemu benzin da bukne zbog auspuha. Takodje da su mu stavili jace osigurace od dozvoljenog.

A poenta price je ona engleska "nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari".

kad vec spominjete te kineske kompresore od 25l ima li gde da se kupe membrane za njih,na mom popusta vazduh,membrana ne valja a nisam uspeo nigde naci da kupim
I meni treba membrana jer je pre neki dan pukla. U krajnjem slucaju ceo deo je 1400 rsd a trebalo je u S. mitrovici da nabave delove za repariranje samo neznam dal su dobili

Nazad
Vrh