Alati i radionice

Danas je stigo i Hilti.

j6pd2w.jpg
ra0mll.jpg

Vrlo je moguce je da su zupcanici potroseni malo su zaobljeni na vrhu ,postoji manji otpor pri okretanju brzo se zaustavi kad je iskljucim. Pregrevanje je pocelo pre nego sto sam bilo sta dirao na masini.Kako mi sada izgleda bolje da skupim koju nalepnicu sa nis-a i da uzmem Bosch nego da ulazem u staru.
----------------------------------------------------------------
Dihtung je na mestu.

Ne znam od čega prave te nove Bošove .Juče sam držao u ruci jednu bušilicu od 450 W.Izuzetno je lagana .Jesu to amaterske mašine ali ..........

ja posjedujem zelenu BOSCH brisilicu oko 1500W nsm tacno siguran. mislim da joj ima jedno 30ak godina. i dan danas bez kvara. samo cetkice jednom mijenjane jer su se potrosile.

Novi zeleni Bosch kako stvari stoje i ko ga proizvodi spada u "polu hobi" alat. :osmeh:
Sto rece kolega Landini, imam brusilicu malu 650w zeleni Bosch proizvedena pre 30 god i dan danas radi bez problema. Tada se alat nije delio na profi, polu profi i hobi, vec je sve bilo originalno i kvalitetno i pravljeno da traje.

Ovako nešto i miran si za duže vrijeme, MK prihvat dakle koristi industrijske burgije, toga može da se nadje povoljno polovno iz jugoslovenske proizvodnje u vrlo visokom kvalitetu

http://www.olx.ba/artikal/18381674/bosch-1103-busilica/

Ja imam nešto slično, marke Baier sa 1050W i samo 250 obrtaja. Kupio sam je za samo 30E jer nije imala prihvat tj. steznu glavu a odgovarajuću za nju je gotovo nemoguće naći čak i u inostranstvu. Poznanik koji ima veliku radionicu mi je napravio steznu glavu sa MK1-MK2-MK3 adapterima za džabe (bio mi dužan uslugu) tako da sam dobio funkcionalnu mašinu za samo 30E. Kod ovakvih bušilica treba se paziti zaglavljivanja jer onda lomii ruke, ja sam mojoj napravio ručku dužine oko 50-60cm i opet me strah kad bušim rupe veće od 12mm a ona inače može da buši do 24 ili 28mm čini mi se, ne vidi se na pločici dobro. Ova Bosch sa oglasa gore je u istoj klasi samo je još bolja jer ima na sebi ugradjen originalni prihvat pa ti mogu preporučiti da tražiš takvo nešto (Bosch ili još bolje Fein, njima nema ravnih), polovno iz uvoza naravno jer su bušilice u toj klasi nove nenormalno skupe.

Evo moje

262tzxj.jpg
[/IMG]

Vec sam pisao o zelenom bosch brusilici... Tetak radi u njemackoj kod jednog autolimara. Covjek kupio zelenu bosch brusilicu (model 115-701) i nesto samo malo brusio s njom i poceo je lezaj zaribavati i covjek ju spakira u original kofer njezin i kaze mom tetku da baci u smece... Balkanac ko balkanac, "daleko je to od smeca" i ponese ju sebi u Srbiju i kad sam ju vidio svidjela mi se i ostavi ju meni. Odnesem ju majstoru jednom, covjek zamjeni lezaj (iako na zelenom bosch alatu nije zemisljeno da se mogu lezajevi uopce mjenjati) i brusilica radi. Koristim ju samo sa "smirgl sajbom" za fina brusenja i nista drugo. Dokle ce durati, ne znam al dok ide-ide ja sam zadovoljan.

Po pitanju kvaliteta i izdrzljivosti me iznenadio Einhell crveno sivi (neki ERGO modeli s gumiranim ruckama) Imam busilicu koja ne odustaje ma sto god da joj radim. Mozda se meni potrefilo, nemam pojma...

Stari zeleni originalni bosh jeste amaterski alat ali sluzi jako dugo. Imam jos uvek prvu brusilicu od 550w koja je izbrusila i isekla na tone gvozdja. Pozajmim jednom drugaru i on je isatari sekuci crep. Od prasine crepa sve je izbruseno unutra nje i otkinut namotaj statora koji se nemoze okrpiti. Brusilice radjene u turskoj i madjarskoj i kini kao zeleni ili plavi bosh je vrlo losijeg kvaliteta.A bas taj crveno sivi enhel kod mene se uopste nije dobro pokazao.Uzeo sam komplet jednom brusilica, busilica i slajferica i jedino busilica jos uvek radi a svasta je prezivela za 10 god . Ove druge dve su otkazale ni posle pola godine i to buknule odjednom bez opterecivanja uopste sto je vrlo cudno za alat od 1000w. Cak zuti prvi enhel koji sam imao se mnogo bolje pokazao. Tako da tu nema pravila uopste sta se kod koga desava. Jedina koja mi se brusilica pokazala je neka pijacarska austijska koja je kod mene vec 15 god. Sve najgore sto je bilo za rad je ona radila i jos uvek radi ali samo lezajeve, zupcanike i cetkice takoreci jede za dorucak

Nazad
Vrh