Alati i radionice

Ne moraš. Trebalo bi na glavi da piše protok.
Bitno je da li on može da isprati tvoje potrebe a ne da se pali posle par sekundi nekog izduvavanja. Menjaj ulje redovno i čisti filtere.

8700 dinara a kupio sam preko sajta Od Igle do Lokomotive - nakon gledanja upravo tog snimka koji si postavio. :)

Radim kao električar u jednoj hladnjači ali po potrebi priskačem u pomoć i kolegama bravarima i stolarima tako da mi treba svakakav alat (ne, firma nema kvalitetno opremljenu radionicu. Ništa čudno u zemlji Srbiji). Ovim klještima sam uspeo da privremeno odložim kupovinu seta okastih ključeva koji košta duplo više (Matador-ov. Imam takve vilaste ključeve pa neću da rasparujem. Drugi razlog je što među kolegama niko nema takve pa ne postoji šansa da nam se alati pomešaju).

Uzeo sam i Wiha izolovane šrafcigere sa suženom izolacijom pri vrhu da bi mi bilo lakše kad se bakćem sa osiguračima, kontaktorima itd. Na prethodnim sam morao da oljuštim izolaciju da bi im vrh mogao stati u rupu. Ovako sam miran:

Još jedna stvarčica koja mnogo olakšava posao:

U "unibau"si mogao za mnogo manje para da kupis ta klesta...ja sam 2 kom velike za seger,takodje knipex platio oko 4000din.

Ne verujem da bih prošao mnogo jeftinije zato što ova klešta i na e-bayu koštaju oko 60-70 dolara. Knipex seger klešta i na Od Igle do Lokomotive isto koštaju oko 2000 dinara.

Atlas Copco sta god da napravi je vrhunsko. Ako sam dobro procitao, CP je u vlasnistvu Atlas Copca. A dobre su i cene. Akku udarni odvijac 3/4 oko 500e! Pneumatski nesto jeftiniji.

Atlas Copco je čak i skuplji ali milina za rad sa njihovim pneumatskim alatom.Nema vibracija i buke kao na PRC alatima.

ponesto iz moje male radionice:cao::cao:

dsc00431.jpg

dsc00432.jpg

dsc00433.jpg
dsc00434.jpg

Atlas Copco je čak i skuplji ali milina za rad sa njihovim pneumatskim alatom.Nema vibracija i buke kao na PRC alatima.
Znam sta je Atlas:osmeh:. Imam nesto njihovog elektro alata i to je kooperacija sa AEGom. Takodje, prave i odlicne masine (busilice) za busenje bunara, kamenoloma i geoloska istrazivanja.
Hocu da opremam radionicu, ali ne stizem sa vremenom, no polako se raspitujem za pneumatske alate. Ko ce sve srafove odvrtati rucno:ppozdrav:.

Drugari imate li neki savet za skidanje rdje sa kljuceva i alata...
Citao sam neke savete tipa sirce ili crni luk ili komina.... ali me zanimaju vasa iskustva...
imam par kljuceva dobrih ali blago zardjalih... mada nije to ni prava rdja nego potamneli... i nekima se ni brojevi vise ne vide pa bih to da uradim...

Npr.. primetio sam kolegu kiraja koji kao i ja kupuje alat i na pijacama.... i onda par slika kasnije kao novi...

Nazad
Vrh