Alati i radionice

Stigla nova mazalica pneumatska

IMG_20150928_164731.jpg

Vodovodne PE cevi su,nekukaju da im je hladno :osmeh:,ima preko 100m,sa 15priključaka kojekude
Reci mi jer šta misliš jer bi mogla vazdusna instalacija delimicno da bude ukopana i u zemlji? sigurno bi se voda taložila na najnizoj tački, koje su ti debljine cevi 20 ili 25 mm, i koliko ti gubi pritisak na tom poslednjom prikljucku koji je 100metara od kompresora ako sam dobro shvatio, pozz.

Nema sta gubiti pritisak jer je i cjevovod kao jos jedno bure na kompresoru... Ko nije lijen nek izracuna koliki je volumen cjevi u duljini od 100m i doci cete do zanimljive "litraze" tolikog komada cjevi ;)

Gubitak pritiska jos i nekako na 100m fleksibilnog crijeva ali na krutu cjev, zanemarljivo...

Reci mi jer šta misliš jer bi mogla vazdusna instalacija delimicno da bude ukopana i u zemlji? sigurno bi se voda taložila na najnizoj tački, koje su ti debljine cevi 20 ili 25 mm, i koliko ti gubi pritisak na tom poslednjom prikljucku koji je 100metara od kompresora ako sam dobro shvatio, pozz.
Ima cevovoda 100m,al nije najdalje 100m od kompresora :osmeh:
PE fi 20,deo instalacije rađen 2008.,pa se po potrebi nadograđuje

Da li ima , da se kupio deo ,ne znam kako se zove,koji dodje na kraju "tvrde ručice" .

dscf4181.jpg

dscf4182.jpg

Ja sam pravio od produžetka taj deo. Samo obrusiš niklovanje i sa kvalitetnom burgijom na stonoj bušilici se da izbušiti.

čini mi se da može od kardanskog produžetka za nasadne ključeve. Toga bar ima po vašarima koliko hoćeš. Ako može, rastaviš i uklopiš

Ja sam pravio od produžetka taj deo. Samo obrusiš niklovanje i sa kvalitetnom burgijom na stonoj bušilici se da izbušiti.
Planiram isto tako da uradim.Juče sam našao kratak produžetak koji ću skratiti i probati da probušim.
Kardanski produžetak ne može .

- - - - - - - - - -

Uradio .
dscf4185.jpg

dscf4187.jpg

dscf4192.jpg

Ostatak od kratkog podužetka, izgleda kao jači šrafciger.

dscf4194.jpg

Nazad
Vrh