Alati i radionice

Kod mene nije adapter vec se cela glava menja. Nema setanja, stavlja se brzo stezna glava za obicne burgije(metal, drvo).

Da li je neko montirao na bušilicu sa sds prihvatom adapter i steznu glavu za obične burgije? Kakva su iskustva i šta odabrati?
Imao ja dobio u nekom setu više se ni ne sećam kojem, stajalo godinama trebao da probušim nešto sa 4ok nisam mogao da nadjem SDS setim se tog futera uzmem običnu burgiju, krenuo da bušim,sve super dok nije udarilo u tvrdo i krenuo čekić, raspao se venac koji steže brugiju,pukao na 2 mesta.

A futer bio od metala, poprilično težak.Tako da nije bez razloga na jače mašine od 4+J stavljen SDS

Kod mene nije adapter vec se cela glava menja. Nema setanja, stavlja se brzo stezna glava za obicne burgije(metal, drvo).
То је друга прича, знам да бош и метабо имају те моделе са лако измјењивом главом. Својевремено сам планирао узети нешто слично, поготово кад носим алат на терен да имам 2 у 1, али кад је дошло вријеме за куповину финансије и тренутне потребе су пресудиле да се узме већа класична ударна.

Nisam viđao to. Jel imaš neki link da vidim kako izgleda. Nešto mi ne deluje da će biti efikasno. SDS i jeste napravljen zbog boljeg prenosa čekićanja. Ne znam kako bi zamena glave funkcionisala?

Obicne mehanicke makita busilice sa vibracijom se kod busenja sa vibracijom ako se malo opterete taj mehanizam pokvari i vise i kad se iskljuci vibracija ostaje stalno ukljucena, mora da se mjenja citav prijenos sto je neisplativo , na netu ima snimaka da jednostavno izbace taj dio van i nema vise busilica vibraciju.

Platio na aliexpresu 211E sa postarinom za MR 13A ostras svrdla ,treba da stigne iz EU , nema carine. Ostao samo ovaj model do 13mm , 13B rasprodali , nesto skuplji ali dolazi sa dva diska za ostrenje , ovaj model 13A samo sa jednim, ova dva modela se razlikuju jedan ima tkz. split point a drugi web thining a model 13D ima obe funkcije.

Nazad
Vrh