Alati i radionice

Osmi aku alat villager fuse.
Ooo.. kolega fanboy!

Krasno sam kamena nakrckao sa takvom čekić bušilicom (VLP 0320)..

DSC04136.jpg

(za sada samo za to korišćenja)

Neka i tebe služi.

Poslednja izmena:
Nije to bezveze. Npr , na slicnu foru je tzv egzoskelet . Recimo Kineska vojska uvodi nesto slicno za svoju pjesadiju. Kosntrukcijska odjeca , da tako kazem , tako da recimo covjek koji nosi teret od npr 30kg , koristi svoju snagu , energiju ,samo da taj teret podigne , i nesto malo da ga nosi , a zadrzanje , ne opterecuje ledja,kicmu ,misice , nego se teret preko tog skeleta oslanja na povrsinu ,zemlju.
Uvode Kinezi zvanično ili rade na razvitku? Odavno se razvijaju egzoskeleti za vojsku i još ga niko nije uveo u upotrebu. Čak i da neko uvede ubeđen sam da nećemo viđati čete opremljene ovim skalamerijama. Možda za neka usko specijalna dejstva.
Koristi ga Tom Kruz u onom filmu kad se bori protiv vanzemaljaca. :)

Nije to nesto komplikovano ,u osnovi. Fora je samo da ti ramena budu oslonjena na fleksibilni podupirac ,do zemlje . Da kicma ne drzi teret. To je otprilike razlika da vrecu od recimo 30kg dignes na rame i nosis 500m ili u drugom slucaju da imas pored sebe stalak na tockicima ,dignes teret na taj stalak i onda ga pomjeras 500m , to je ta razlika.
To sto koristi Tom Kruz , u filmu ,je nesto drugo. To je kao robotizovano odijelo. Ovo sto kinezi pokazuju , nema nikakav aktivni dio , pogon , to je samo plasticni stalak koji ide od cizama ,do ramena , iza ledja , i ima zglobove tamo kod stopala,koljena ,kukova i td

Poslednja izmena:
Uvode Kinezi zvanično ili rade na razvitku? Odavno se razvijaju egzoskeleti za vojsku i još ga niko nije uveo u upotrebu. Čak i da neko uvede ubeđen sam da nećemo viđati čete opremljene ovim skalamerijama. Možda za neka usko specijalna dejstva.
Koristi ga Tom Kruz u onom filmu kad se bori protiv vanzemaljaca. :)
niste ni svesni gde je Kina danas!
takvi uredjaji se danas mogu iznajmiti na velikom broju turistickih odredista a sve u cilju olaksavanja kretanja turistima. zamisli turistu iz amerike kada hoce da pesaci kineskim zidom!?? danas iznajme to cudo i neverovatno lako obidju sve sto ih interesuje. ovo je javno dostupno za svega par dolara a mogu misliti dokle se stiglo sa onim u tajnosti.
nacu negde linkove turista koji su to koristili da vidite sa kojom jednostavnoscu su kinezi to resili

Za pogon male pumpe za vodu , 12v ,200w ,pored akumulatora , sta bi jos trebalo i koliko bi kostalo ,solarni panel ,punjac , i to , da radi solarno a kad nema sunca na akumulator?

Jel zna neko ko se vise razume u ovo ,kuglicni lezaj ,nzm oznaku,znam da je bese oko fi 130mm spoljni precnik,moracu jos proveriti ,trebam nositi kod strugara da pravi neko kuciste za njega i sad spram te spoljne dimenzije lezaja,koliko manja treba biti rupa u kucistu da se ne okrece u istoj a opet da ne stisne lezaj pa da se greje ?.

Pa nisam siguran jel zna bas hehe,nema mnogo iskustva,pa reko da pitam ovde bolje.Imao sam problem sa nekim lezajevima na masini gde je neki drugi strugar malo tesnije odradio,i nisu bili c3 lezajevi ,bilo problema sa grejanjem,posle stavio c3 i bilo je bolje,ali tek je problem bio resen kad je ponovo strugar jos malo doradio povrsine .....
@MOMOSARIC 6312 ako se ne varam.
Malo sam citao na netu vise o ovome,kao zavisi koji prsten lezaja je fiksni,koji se okrece,taj koji je fiksni moze imati sto bi rekli lose fit ,a prsten koji se okrece treba imati interference fit,nzm kako se kaze na sprskom ...
Kod mene osovina se okrece ,znaci unutrasnji prsten treba biti na interference a spoljni je u kucistu ,moze biti lose fit,valjda.

Pogotovo ako je DPI ležaj (verujem da ne kupuješ to đubre al ne smeta napomenuti). Mislim da su jedino oni posvađani sa standardima pa im često mera zna biti u minusu odnosno u plusu (D, d).

Obzirom da neki strugari i nemaju subitore u kompletu mernog alata nema ni smisla zahtevati im H7.
Preporučujem za takve poslove malo bolju(čitaj skuplju) radionicu. U suprotnom, pravićeš dva(tri) puta..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

U danasnjoj akciji mi pukao kran,ruka na bageru . Primijetio kad sam stigo kuci . Nisam slikao ali recimo slicno kao na ovoj slici. Sa jedne strane pukotina ,sa druge ,gornje i donje ne . Ima jos gore kraca pukotina po savu izmedju ploca gdje sam oznacio linijom.
Probao bih sam da zavarim .
Plan je sledeci : posto pukotina nije mnogo krivudava pokusao bih brusilicom da isjecem konus do dna , prilicno sire od pukotine . Recimi po 1cm min od pukotine sa obe strane . Autogeno nemam. Onda bih napravio plocice za dno , zavario zicu za tu plocicu , ubacio je unutra ,drzeci zicu i privario , da to bude dno za varenje . Vario bih co2 . Mozda bi prvi var u dnu isao elektrodom , rosfrajnom. Zasto rosfrajnom ? Zato sto sam cuo da su dobre za to i radio par puta ako je nesto bitno ,kao npr ruda od prikolice ,prvi korjeni var sa njima i dobro je bilo. Kasnije bi nalivao co2 zicom.
Mozda tzv fleku uopste nebih ni isao , neznam jos .
Sta mislite ?
Kako bi vi ?

Nazad
Vrh