Alati i radionice

Za do par srafova nije problem kupovati najskuplje,ali meni treba za 16 kom, m22 ili 24 srafova ,koji se zavrcu u rupu sa navojem dubine 35mm,za neke osovine....Mislim da bocica od 50ml ne bi bila dovoljna,nisam siguran ...
Ovaj Hoftof navodno nemacki,jeftiniji puno od Loctite ,ali mi nije jasno sta misle u upustvu gde pise zategnuti rucno nakon 5-15 min ?.
Vjerovatno da ne koristis udarni odvijac nego kljucem.

Probao ovaj ''loctite'',na iste srafove koje trebam osigurati samo na manjem komadu u koji sam urezao navoj iste dubine i iz istog materijala kao na masini gde ce ici ti srafovi.Stegao rucno onako jace,ali ne u fulu ,ostavio na sobnoj temperaturi 1 dan i posle probao da odvijem sraf,nema sanse,koristio i vecu polugu na kljucu,ne ide.Lupao ga posle cekicem iz svih uglova,ostetio glavu srafa cak toliko da sam morao turpijom i glodalicom na busilici da doterujem sraf da bi mogao kljuc da nasedne ,i opet nije bilo sanse da se odvije,i udarni odvijac takodje je koriscen.Sad sam napravio isti ogled ali cu ostaviti u radionici taj sraf jedno 3-4 dana ,i opet posle cu raditi isti test pa ako prodje,videcu ,mozda koristim ovaj lepak ...

Nazad
Vrh