Alati i radionice

Jel ima neko ideju šta bi moglo biti?
Udarni odvijač iz Linde.
Kad se stavi baterija, pritisne taster svetli lampa i ako se drži taster treperi 200nm nebitno koja snaga je postavljena, kad se pusti taster možeš da prebacuješ snagu a lampica nastavi da svetli neko vreme...? Naravno odvijač ne daje znakove života.
Kupio zbog kofera ali i odvijač deluje kao da nije izandjan...
Moze biti da je do elektronike prekidaca,iste simptome sam imao na svom udarnom odvijacu Vilager vpl 5220.Kad pritisnem prekidac samo upali svetlo i treperi ne pokrece motor.Doduse kod mene je Brushless motor bez cetkica.Zamenjena elektronika u garanciji i zasad radi odlicno.

Koji Loctite tacno od ovih crvenih bi bio najbolji za navoje,treba mi da zavari fakticni sraf,gde jedino zagrevanjem bi ga ponovo mogao skidati.Nzm sto su tako zakoplikovali ima sigurno 5+ crvenih Loctite pod razlicitim brojevima,zar nije to sve moglo pod 1,eventualno 2 produkta da bude i mir ....Moze i neki drugi brend ne mora Loctite,samo da je jak.

Ne nalazim na netu nigde 272 loctite da ima.Evo nesto na netu sto sam nasao,po ovome spram 270-271 ,272 samo je otporaniji na vislje temperature,meni to nije bitno.

Loctite 262 : Medium/high strength, thixotropic methacrylate-based threadlocking adhesive which fluoresces under UV light to allow monitoring.
Loctite 263 :Dual cure, acrylic dimethacrylate ester fluorescent threadlocker designed for the permanent locking and sealing of threaded fasteners.
Loctite 270 : Threadlocking Adhesive – high strength. Permanent locking. Suitable for all metal threaded assemblies.
Loctite 271 :High strength, low viscosity, red, methacrylate-based threadlocking adhesive which fluoresces under UV light to allow monitoring.
Loctite 272 : Red, high strength, medium viscosity, methacrylate-based threadlocking adhesive with high temperature resistance.
Loctite 277 : Red, high strength, high viscosity methacrylate-based threadlocking adhesive, suited to large threads. Fluoresces to allow monitoring.
Loctite 290 : Medium/high strength, wicking grade threadlocking adhesive that is ideal for locking preassembled fasteners.

Kakvi su ovi Lolifil lol,jel neko ove koristio ?.Naziv oglasa je pogresan,lepak je visoke cvrstoce kao sto pise dole u opisu.

Imas na saitu lagertona katalog na srpskom koji za sta sluzi, kod svakog imas do kog precnika navoja se koristi. Taman i vidi cene i da li imaju na stanju. Mada nisu jeftini...

Za cene znam da je loctite skup ko zlato.Na you tube gledam neke testove tih lepkova za navoje ,i neki jeftini brendovi su radili dobar posao kad je u pitanju permanentno lepljenje,tj samo toplota posle pomaze da bi se odvio vijak.
Evo bas citam taj katalog,bas korisna stvar,a inace jeb... ih loctite i njixovi proizvodi,ko kaze da ih nisu zakomplikovali.Prvo na njixovoj stranici citam da su zeleni srednje cvrstove,crveni su najjaci.A gle sad ovo ,komedija :ROFLMAO: ....ne znaju ni oni sami sta proizvode i za koje namene,mnogo su zakomplikovali.

Pre par da kažemo godina kad se većina tih hemija počela pojavljivati malo ozbiljnije kod nas uzmem najobicniji neki manolov crveni lepak,zalepim maticu na sekundarnom vratilu na rusu,ubijem je momacki pištoljem.
Dva sata kasnije se ustanovi da moram da izvadim vratilo napolje jer smo napravili neki propust,dva sata sam se mlatio sa tom maticom,prvo probao pištoljem kad sto je i zavrnuto,bez uspeha,pa onda u nekoliko navrata grejano onim map gasom malim isto tako bez uspeha,epilog sečenje matice u komade,zanimljivo je da kad sam na kraju odvio maticu ostaci lepka u navoju se bukvalno krpom obrisali sa navoja a bilo je stegnuto kao plastika tvrda.

Čini ti se da su zakomplikovali.
Kada treba da te ne izda i sigurno drži nije skup.
Za neke manje bitne namene imaš poljske lepkove u petinu cene.
Ja sam koristio i neke druge nemačke manje poznate proizvođače za polovinu cene, i rade pos'o.
Za navrtke konusnog zupčanika ove osovine sam nedavno koristio baš 272.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
9af4c4b8a336cd8e8300d14ed027e932.jpg

Poslednja izmena:
Mannol je bas jeftiniji, koristio sam i njihov hermetik, ulje 20w50 za starog klasa i nije bilo problema. Neka firma iz KS ih prodaje pa posto ovde prolaze kada voze nekom dostave i da ne naplate, skroz korektni.

I sad je jeftin,lepak ne verujem da je više od 700,800 din a tad je bio nesto bas dzabalesku.
Koristio sam u x navrata i njihove klinere,odvijaće koje kakve,neki tečni metal sam jednom prilikom koristio i sve to radi posao sasvim korektno,nisam primetio razliku neku specijalnu,cak sta vise mislim da se kliner drastično sporije trošio od virtovog.

Brine me sad po hladnom da koristim te lepkove od drugih brendova za navoje,dok Loctite npr ima neki prajmer,ovaj dole na linku,koji sluzi za primenu na temperaturama ispod 5 c,negde pise ispod 15c ,nije bitno.A sto se tice lepka dvoumim se izmedju 272 i 276 :p.Nzm jel bi ovaj prajmer radio posao sa drugim brendovima,npr Permatex brend koji uopste nije neka kinezarija ,on crveni za navoje je dosta jeftiniji od Loctite-a koji je za 50 ml oko 4.5-5k din bese.

Za do par srafova nije problem kupovati najskuplje,ali meni treba za 16 kom, m22 ili 24 srafova ,koji se zavrcu u rupu sa navojem dubine 35mm,za neke osovine....Mislim da bocica od 50ml ne bi bila dovoljna,nisam siguran ...
Ovaj Hoftof navodno nemacki,jeftiniji puno od Loctite ,ali mi nije jasno sta misle u upustvu gde pise zategnuti rucno nakon 5-15 min ?.

Koristio sam onaj skupi loctite za prirubnice dekle itd, ali max razmak materijala koji treba da dihtuje ne smije biti veci od 0,2mm , nanosi se u mikro sloju i moze da stoji tako neograniceno vrijeme ,ne stvrdnjava , tek kad se stegne onda pocne da "radi" .
Za sve te "lepkove" treba procitati uputsvo i drzati se proizvodjackih direktiva, mora biti odmasceno , koliko sme max da bude materijal od materijala itd. i roka trajanja odnosno u kakvim uslovima se cuva i vremena i temperature da postigne 100% svrstoce.

Nazad
Vrh