Alati i radionice

Bio sam danas u prodavnici tehničke robe i vidim one male boce sa MAP gasom i brenere za njih. Pitam prodavca pošto je brener, kaže bez upaljača je 2800 a sa upaljačem je 3200, al' kao uglavnom svi kupuju bez upaljača.
Je l' ima neka fora zašto je tako, ne verujem da je 400 din razlike tolika prepreka, možda se ti upaljači kvare, il' možda postoji neki drugi problem? Rešio sam da kupim jedan komplet (bocu + brener), al' ne znam koji brener da uzmem? Pa ako neko može da da savet, ja do sad nisam koristio te male boce sa MAP gasom...

Ako je to ovako nesto,znam jednog u selu ko to koristi,mogu ga pitati sutra mozda jel ima sa upaljacem ili bez i kako je zadovoljan.Mada raspituje se za autogeno dosta,mozda i nije nesto zadovoljan sa tim,nzm.To je za nesto malo da zagrejes par puta i verujem to je to,prazna boca.Jbg za 5k din kroz autogeno,tj 3k kiseonik velika boca,2k plin u boci ,ja imam da secem i grejem tone gvozdja.Ovo ispadne mnogo skupo,ali ako ti treba za ponekad,onda je valjda ok,ali ja nikad ne volim da nesto sto gori ima gorionik odma na samom rezervoaru,tj boci.....

Bio sam danas u prodavnici tehničke robe i vidim one male boce sa MAP gasom i brenere za njih. Pitam prodavca pošto je brener, kaže bez upaljača je 2800 a sa upaljačem je 3200, al' kao uglavnom svi kupuju bez upaljača.
Je l' ima neka fora zašto je tako, ne verujem da je 400 din razlike tolika prepreka, možda se ti upaljači kvare, il' možda postoji neki drugi problem? Rešio sam da kupim jedan komplet (bocu + brener), al' ne znam koji brener da uzmem? Pa ako neko može da da savet, ja do sad nisam koristio te male boce sa MAP gasom...
Kupi sa upaljačem ništa se ne kvari, bez upaljača ako kupiš, kad ti se bude ugasio, a ugasiće se hiljadu puta moraćeš da se zezaš sa paljenjem. Kad ima upaljač samo klikneš i nasataviš sa radom.Imam sa upaljačem i crevom, treca godina radi i pali uvek. Imaš ih i na Temu. Sa crevom i bez.
https://share.temu.com/Ssgvs37xepA

Imam 3 ili 4 godine i jedno 5-6 punjenja potroseno , u sezoni grijanja minimum jedanput dnevno palim.
Svakakvih gluposti sam se naslusao i otisao i kupio jedan "na dugme", u radnji , mislim da su bili od skupljih.
Ne pusta , pali na dugme , jednom sam nesto zagrijavao potrosio skoro citavo punjenje.

Zavisi sta kupis , koju kvalitetu od toga zavisi da li valja ili ne kao i sve.

Koristim i sa upaljacem i bez njega i nisam primetio nikakvu prednost ovog bez upaljaca.

Isto imam bez upaljača,plaćen 2500 din.
Za Map gas,treba mi za bakarne cevi.
Zadovoljan sam s njim,onaj sa upaljačem je bio 3500 din. i nekako mi bila velika razlika.

Upaljač je zakon! Obavezno sa upaljačem ne da vredi tih 400 din nego vredi 1400! Ja sam ranije koristio bez. Posle uzeo sa skapirao koliko je dobra, zgodna i korisna stvar (pogotovo ako si nepušač i nemaš upaljač sa sobom sve vreme). Na kraju se pokvario brener, a upaljač eno ga još radi na drugome, Već blizu 10 god.

Ima na Temu sa upaljačem 2900din

izgleda isto kao Cstoline koji inače košta 8000 din naravno ne mogu da se porede ali i ovaj kinez završava sve poslove za hobistu.

Планирам да купум шлицерицу за зидове па ме интересује има ли је ко од форумаша и каква су искуства. На шта обратити пажњу, које функције су пожељне или обавезне?

Видим да се продају два типа, један попут ручног циркулара (само са два диска), а други попут угаоне брусилице. Који је бољи и лакши за рад?

Nemoj te ko brusilica. Deluju komplikovanije za korišćenje. Nisam ih viđao uživo, ali ove što vidim da neke nemaju dodatak za usisivač. Jako bitna stvar za ovaj alat. Prašiće i sa usisivačem ali mnogo manje. Bez je nekad nemoguće koristiti koliko zapraši sobu pa moraš da staneš da se slegne prašina!

Zanima me misljenje, da li je ok uzeti materijal 4732.4 , za izradu brezona zadnjeg tocka na 577? matice su fabricke vecina ok, ali brezoni skraceni itd... da li da ih pravim ili je pametnije uzeti nove srafove? ceo sraf je 300din, materijal 100 sa sve postarinom, a izrada moja 0din :ppozdrav: ..

Nazad
Vrh