Alati i radionice

Igracke takozvani CO2 aparati nemaju uticnicu u koju ide pistolj i kabal za varenje, neki imaju ventil pa mogu da vare za zastitnim plinom ali opet su samo igracke , ovi sa plinom za neku limariju mozda

aparati za co2 varenje imaju tu uticnicu za pistolj i svi mogu da rade sa plinom ili ne rade , ako rade sa punjenom zicom trebaju ti valjcici za pogon punjene zice koji imaju poluokrugle utore , odnosno ta zica je meksa pa trebaju drugaciji valjcici za pogon nego za punu zicu.
A kod vecine mozes da mjenjas te valjcice , oni se i trose uostalom.
Verujem da se uz aparat dobijaju i jedni i drugi ili postoji opcija da se jedni dokupe.

Nisam mislio zbog servisa vec odem dam pare i nosim aparat,takvu trgovinu najviše volim.
Bosove odvijaće sam platio,rok isporuke 2 radna dana a ja ih čekao 12 jer su mi prodali uređaje koje nisu imali na stanju.
Sto se HUGONG aparata tice ja sam trazio da ga posalju u najblizu radnju da mogu da odem i pogledam i odlucim da li cu da kupim. Tako je i bilo, stigo u radnju za 2-3 dana, pogledao malo i kupio. Naravno platio sam tek tad kad sam odlucio da ga kupujem.Dolaze uz njega razni tockici za zice i jos neke stvarcice.

Sto se HUGONG aparata tice ja sam trazio da ga posalju u najblizu radnju da mogu da odem i pogledam i odlucim da li cu da kupim. Tako je i bilo, stigo u radnju za 2-3 dana, pogledao malo i kupio. Naravno platio sam tek tad kad sam odlucio da ga kupujem.Dolaze uz njega razni tockici za zice i jos neke stvarcice.
To je jedini vid trgovine koji volim,vidim sta kupujem,platim i nosim kuci.

Druga godina sa hugong 200lcd . Jesam pocetnik ali nijednu zamjerku nemam . Mozda jedino : minus klijesta slaba ,kao da su dodana neka jeftina djeluje . Staviti ozbilhnija . Plus kabal i klijesta za elektrode nedodje , nabavio posebno , ali ni ne upotrebljavam skoro nikad . Za rad na visini , nabavio crijevo za gas 10m i aparat ide na viljuskar ,skelu ,stagod , a boca stoji tamo negdje , isto ako se radi u dvoristu , aparat ide van a boca stoji na mjestu. Zica moze i 1mm ali cini mi se da nije to to , bolje radi sa 0.8.
Preporuke

Ja sam pre Hugong-a vario samo sa elektrodom ,odavno varim sa elektrodom.Kad sam ovaj co2 kupio tad sam i prvi put u zivotu drzao u ruke taj tip pistolja i kabla,koji su mi odmah bili nekako teski,pa mi smetala soba,ne vidim kao kod elektrode iz svih uglova tacno ono sto varim ,ali prvi var pre skoro godinu dana i poslednji pre neki dan sto sam nesto vario,su skroz isti.Nebitno sto nikad nisam vario co2 pre,to njegovo automatsko podesavanje po debljini materijala je jako dobro,i varovi su uvek,za moje potrebe,odlicni.Druga je stvar ako varis nesto prljavo,masno i zardjalo,promasis debljinu materijala,ili ne znas da odredis brzinu zavarivanja,ne moze aparat tu mnogo da pomogne,neke osnove se moraju znati normalno.I mislim da ko zna dobro elektrodom da vari,co2 je maciji kasalj.
Zato i ja ,ako novci nisu problem,bih itekako preporucio aparat koji ima taj synergy option ,tj gde on sve podesava,ti biras samo tip materijala koji varis,debljinu istog,tip gasa,debljinu zice.

To je jedini vid trgovine koji volim,vidim sta kupujem,platim i nosim kuci.
Vari sa obicnom zicom i ponesi bocu,nemoguce je da nemas mesta u vozilu za bocu od pp aparata.
Evo ti predlog za brzu spojku,i ja sam terenac pa sve vucem sa sobom :ppozdrav:
Obicna brza spojka za kompresorsko crevo,ova kombinacija je 2 metra a imam i produzetak creva do 15 metara
83e0cb2ba850c395354c11352bbd3119.jpg
a1b1ac8ffdc07263a4c55201820f737c.jpg

Poslednja izmena:
Vari sa obicnom zicom i ponesi bocu,nemoguce je da nemas mesta u vozilu za bocu od pp aparata.
Evo ti predlog za brzu spojku,i ja sam terenac pa sve vucem sa sobom :ppozdrav:
Ma kakvo crno varenje po terenu 😃,meni treba aparat da imam kuci da kad otpadne sarka na vratima od svinjca i pukne lopata da ne moram da molim nikog da dodje da zavari nista vise,ozbiljne poslove rade majstori.

Ma kakvo crno varenje po terenu 😃,meni treba aparat da imam kuci da kad otpadne sarka na vratima od svinjca i pukne lopata da ne moram da molim nikog da dodje da zavari nista vise,ozbiljne poslove rade majstori.
Nerazumem poentu varenja sa punjenom zicom,zar nemas "sljaku" kao da si vario sa elektrodom?

Nerazumem poentu varenja sa punjenom zicom,zar nemas "sljaku" kao da si vario sa elektrodom?
Koliko sam uspeo da vidim iz ovog ogromnog iskustva od 3,5 kotura žice od 400g apsolutno nikakve sljake nema,salu na stranu probali su drugari koji se bave bravarijom da vare sa ovom lidlovom igračkom ove klasicne kutije od 2,3mm i kažu da vari skoro pa odlicno,jedino sto malo više "prska" pa onih tačkica ima malo vise oko vara.
A jedina poenta punjene žice kod mene je jednostavnost korišćenja tj nema boce u kojoj može da mi nestane gasa bas jednom od ta dva puta godišnje kad mi treba i ako je jos aparat kao onaj hugong sto su kolege postavile sto sam steluje sve milina božija.

Sigurno da je bolji,pa niste svi vi koji se time bavite ludi pa vucete bocu sa sobom zato što vam je dosadno samo u mom slučaju to su tolike smejurije od poslova da to dodje apsolutno nebitno.

Да ти само знаш колико све те "смејурије од послова" мени решавају ствари у животу.

Da li ima neka prodavnica stafovske robe gde prodaju siroke platne, spoljasnji fi ~11cm, unutrasnji fi, tj rupa 5cm? U vs nalazim samo sa rupom do 3cm.

Da li neko zna gde se na IMT 539 ispušta voda? Znam da postoje tri mesta, ali ne znam gde se nalaze?

Nazad
Vrh