Alati i radionice

Imam dva takva, do duse u rifuzi su

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Uzeo sam ovaj pneumataki odvijac, pa me zanima cemu sluzi plastična bočica koja se dobija u kompletu? Bočica je prazna. Kod Parkside iz Lidla sam video da se dobije u slicnoj bočici ulje koje se sipa u odvijac pre upotrebe.
Da li i ovde treba negde pre upotrebe usuti ulje ili ne?

pichost

Ха, исцурило...

Да, сунеш коју кап у улаз за ваздух на пиштољу и окренеш га да не искапље назад.

За периодичност подмазивања на пиштољу не знам, али то има сигурно негде у мануалу написано.

Ako na njemu nema otvor namenjen za ulje onda u rupu od prikljucka vazduha, par kapi pre koriscenja, ali ne valja ni preterati onda ne radi dobro

Poslednja izmena:
Које уље је добро, имам 100- тинак милилитара уља из компресора од замрзивача дали оно ваља?

Послато са RMX3624 помоћу Тапатока

I ja sam procitao negde da moze to ulje.
Mada ja tu ne bih birao preterano, par kapi ulja onog koje se ima.
Recimo za spric kanticu koristim sae30 i verovatno bih to kanuo u alat.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Које уље је добро, имам 100- тинак милилитара уља из компресора од замрзивача дали оно ваља?

Ako često koristiš onda imaš namenska, univerzalna gradacija je 68/100.Imaš i druge gradacije ako koristiš zimi ide 32/46.Ta ulja su neemulgujuca i odbijaju vlagu.

Ako ne koristiš često i intenzivno, obično mašinsko ulje završi posao.

Није ми толико битно, ово ми се нашло на истом месту као и пиштољ, а и у погодној бочици. Пробаћу па шта буде.

Ово уље је тако фино.штета дасе баци.
Паста за шлајфовање вентила из старих залиха има око 60година.
Оригинал ,, Амерички "
77055ff3ce2fe4449cbd6becaee7cb5d.jpg

Poslednja izmena:
Ja sam jednom cistio tavan supe i nasao ulje ina neko u limenci ,zatvoreni I skoro ga trazio , nema ga nigdje , a bilo zanimljivo , nije skoro nista ni korozije na pakovanju . Znam da je neki cudan viskozitet koji sad neide, ako nadjem slikacu

Mislim da će se brzo razgrabiti po radnjama. Stricu u Nemačkoj je stigao odvijač već, kod njih je fino što može da se poruči alat sa sajta, ne mora da se čeka kao kod nas da izbaci u rafove.

Nazad
Vrh