Alati i radionice

Pa gde ces ti te poslove da radis? Nempj se ljutis 😁
Pet dana da rastavljas beloruske odlivke a onda da uzmes da varis. Dobro da nisi uzeo elektroniku da lemis

Sad bih da kupim neki cestit co2 aparat da budem miran neko vreme sa njim pa bih opet gledao da radim sa punjenom žicom jer mi dodje daleko jednostavnije za ono što meni treba.
Sta kupiti,koji aparat ?
Moja preporuka

Ako je ovo jeftino mogu da vam preporučim i skuplje (Još kvalitetnije) aparate.

Poslednja izmena:
Eee taj mi treba 😃.
E sad jos mozda gluplje pitanje jer se stvarno slabo razumem u te oznake i skraćenice koje kakve,jel moze samo punjenu žicu ili moze i kombinacija sa gasom?
Neko je pisao da su to različiti aparati.

Eee taj mi treba 😃.
E sad jos mozda gluplje pitanje jer se stvarno slabo razumem u te oznake i skraćenice koje kakve,jel moze samo punjenu žicu ili moze i kombinacija sa gasom?
Širok rand žica i elektroda omogućava rad sa različitim materijalima

Napredna tehnologija IGBT invertera nove generacije

Višestruki procesi sa MIG (GMAV), MMA (SMAV) i Lift TIG (GTAV)

Idealno za zavarivanje ugljeničnih čelika, niskolegiranih čelika, nerđajućih čelika

Odlično zavarivanje čelika, nerđajućeg čelika, aluminijuma i žica sa punjenim jezgrom.

Režim zavarivanja, 2T/4T i izbor tačkastog zavarivanja.

Tehničke karakteristike:
Napon: 230 V / 50 Hz
Max. priključna moć: 7,04 kVa
Napon praznog hoda: 68 V
Područje zavarivanja: MIG 30-180A / MMA 30-150A / TIG 20-180A

Postupak zavarivanja: MIG/MAG - REL - TIG

U prevodu podržava sve vrste žica.

Širok rand žica i elektroda omogućava rad sa različitim materijalima

Napredna tehnologija IGBT invertera nove generacije

Višestruki procesi sa MIG (GMAV), MMA (SMAV) i Lift TIG (GTAV)

Idealno za zavarivanje ugljeničnih čelika, niskolegiranih čelika, nerđajućih čelika

Odlično zavarivanje čelika, nerđajućeg čelika, aluminijuma i žica sa punjenim jezgrom.

Režim zavarivanja, 2T/4T i izbor tačkastog zavarivanja.

Tehničke karakteristike:
Napon: 230 V / 50 Hz
Max. priključna moć: 7,04 kVa
Napon praznog hoda: 68 V
Područje zavarivanja: MIG 30-180A / MMA 30-150A / TIG 20-180A

Postupak zavarivanja: MIG/MAG - REL - TIG
Sačuvaj boze,ništa razumeo nisam 😀😀😀😀😀.
Salu na stranu kao što sam pisao već treba mi za bas hobi poslove 3. puta godišnje al bih uzeo nesto sto znam da ce da traje a i kad stane da neko to može i da popravi a ne da ga odma bacam u smeće.

Kod ovoga ti moras da podesavas napon i brzinu žice. Kod 200 LCD postoji ta "sinergy" opcija ili po srpski automatsko podesavanje gde odaberes deblijnu materijala a sve ostalo podesava aparat i to vrlo dobro radi kod mene vec nekih 4-5godina. Moja preporuka ide za automatiku.

Nećete pogrešiti ako baš izaberete HUGONG (Nemam plaćenu reklamu za taj brend :osmeh: ::svaka cast:::bravo::haha:)
Po savetima iz ove teme već imam hugong inverter onaj elektro klasičan al sam nažalost operisan od zavarivanja elektrodom,prvo pokušavao sa nekim Končar aparatom iz 60 i neke i nije bilo šanse,zaključak je bio da aparat ne valja,odme i kupim hugong inverter,dva dana zezanja i opet zaključak da je aparat loš,sve dok nije došao drugar i pokazao mi i da končar radi odlično a huging ubija 😪😪

Kod ovoga ti moras da podesavas napon i brzinu žice. Kod 200 LCD postoji ta "sinergy" opcija ili po srpski automatsko podesavanje gde odaberes deblijnu materijala a sve ostalo podesava aparat i to vrlo dobro radi kod mene vec nekih 4-5godina. Moja preporuka ide za automatiku.
Verujem da za mene koji pojma nemam da bi to bilo jako korisno.
Jel zna neko jel ima u BG ili okolini da se ode i kupi hugong da se ne poručuje online i to?

Sačuvaj boze,ništa razumeo nisam 😀😀😀😀😀.
Salu na stranu kao što sam pisao već treba mi za bas hobi poslove 3. puta godišnje al bih uzeo nesto sto znam da ce da traje a i kad stane da neko to može i da popravi a ne da ga odma bacam u smeće.
Imate svakako servis (Samo teško da će ti aparati da zakažu popravku).

Eee taj mi treba 😃.

Igracke takozvani CO2 aparati nemaju uticnicu u koju ide pistolj i kabal za varenje, neki imaju ventil pa mogu da vare za zastitnim plinom ali opet su samo igracke , ovi sa plinom za neku limariju mozda

aparati za co2 varenje imaju tu uticnicu za pistolj i svi mogu da rade sa plinom ili ne rade , ako rade sa punjenom zicom trebaju ti valjcici za pogon punjene zice koji imaju poluokrugle utore , odnosno ta zica je meksa pa trebaju drugaciji valjcici za pogon nego za punu zicu.
A kod vecine mozes da mjenjas te valjcice , oni se i trose uostalom.

Ako ti je taj mali hugong 160 višak,za pola cene od novog ja ga odmah kupujem od tebe
Ako se ne varam cena novog kad sam ga kupovao bila je 15000 i nesto sitno preko,kod mene potrošio cele 3 elektrode 2,5 i mozda 2,3 od 3 i kusur debljine i od tad nije izvadjen iz kutije pa sigurno jedno godinu dana bar al neka ga,ako zatreba nekom ko zna da vari.

Nebitno gde ga kupis,moze i mora da ga servisira svaki ovlašćeni servis. Ja sam moj narucio iz Valjeva kad sam ga kupovao.
Nisam mislio zbog servisa vec odem dam pare i nosim aparat,takvu trgovinu najviše volim.
Bosove odvijaće sam platio,rok isporuke 2 radna dana a ja ih čekao 12 jer su mi prodali uređaje koje nisu imali na stanju.

Nazad
Vrh