Alati i radionice

@banePA Ovako to izgleda.
A ovi fabricki ''clean'' burneri ,citava filozofija njixova je koliko vidim da ubrizgava ulje tanjim mlazom zajedno sa vazduhom,prethodno zagreje to ulje posebnim grejacem kao na bojleru i slicno ,to sve lepo sagoreva,zagreva samu pec ,a zatim poseban ventilator gura vreo vazduh iz te peci u prostoriju.

Poslednja izmena:
A ima i ovakvih ,bez prinudnog vazduha u pec,tj gorionik.Nzm jel ovo bolje,sagorevanje je slabije,nema extra vazduha,hladniji je plamen ,ali dimnjak pravi vakum i povlaci vazduh kroz pec,tj ako on radi kako treba,nista od dimnih gasova ne zavrsava u prostoriji koja se greje.Dok kod peci koje imaju prinudno ubacivanje vazduha,tu jeste bolje sagorevanje,ali kontam deo dimnih gasova mozda zavrsava u prostoriji,valjda ....

A ima i ovakvih ,bez prinudnog vazduha u pec,tj gorionik.Nzm jel ovo bolje,sagorevanje je slabije,nema extra vazduha,hladniji je plamen ,ali dimnjak pravi vakum i povlaci vazduh kroz pec,tj ako on radi kako treba,nista od dimnih gasova ne zavrsava u prostoriji koja se greje.Dok kod peci koje imaju prinudno ubacivanje vazduha,tu jeste bolje sagorevanje,ali kontam deo dimnih gasova mozda zavrsava u prostoriji,valjda ....
Da li si siguran da nitko u tvom susjedstvu nije naoruzan , onda pravi takvu pec 8-) , zimi ce im padati neizgoreno ulje po kucama zbog niske temperature izgaranja.

Ja imam kineska pa zavrsavaju posao, sta fali knipexsu?

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ne fali nista, ali ta ne znam sta rade dobro , skidanje izolacije, postoje daleko bolje izvedbe za to , a i krimpovanje nesto kao presana kineska za krimpovanje.

Bolje da nisi... Al aj neću da ti kvarim volju. Može da posluži za nešto.

Mislim, mozda ja grešim. Reci mi za šta koristiš klešta ovog tipa?
Nista se ne sekiraj... 😁
Presuju neizolovane stopice cak i bolje od proslih! Savrseno uranjaju stopicu i u zicu i u izolaciju (sto stara bas i nisu najbolje). Samo veceras sam 50tak komada upresovao bez greske.
Za izolovane konektore takodje imam posebna klesta samo za to kao i posebnu presu samo za hilzne.
Gledao polovna i svuda cene oko 2000. Kada sam video da su nova 2750, odmah sam porucio

Ajde slikaj te stopice što si presovao.
Nisam nešto oduševljen ovakvom vrstom klešta,bez obzira što su ovo Knipex.Kojeg inače izuzetno cenim.Pričam samo za ovaj model.

Ja imam sa istim rasporedom, ali Geko (kineska). Krimpuju dobro. Jako dobro dođu kad treba staviti stopicu u skučenom prostoru...

Ja kupio kao ova ali stariji model , koristena sa linije sklapanja auta, po 5E kupio samo 2 komada , da sam znao da su tako dobra kupio bi citavoj ulici :ROFLMAO: , za skidanje licnastih zica , mislim da nema bolje.

Nisam oduševljen zato što stvarno za skidanje izolacije imaš mnogo bolja klešta,za skraćivanje vijaka nisu baš najsrećnije rešenje(naročito za 5mm) a i za stopice postoje specijalizovana klešta koja mnogo bolje presuju.
Ovakva su samo za nuždu i ako je nešto na brzinu da se odradi.
Ovo iznad što je grabik postavio su prava,profesionalna.

Za sve postoji bolje, ali kad sve to treba negde nositi onda posle nošenja češeš tabane bez saginjanja... :haha:

Nazad
Vrh