Alati i radionice

Promenio sam par komada sa buvljaka i sad na kraju kupio u Almexu Tols... ma nije izdrzao pola godine, laze gore nego Vucko i njegovi saborci
Maticu jel si siguran da je original ovaj Miselinko?

Jel zna neko gde se moze kupiti neki (Pistolj) manometar za duvanje guma, ali da je kvalitetan?
Ja imam ABAC koštao je poprilično u odnosu na pijačarsku robu.Dobiješ i sertifikat uz njega da je kalibrisan i koliko garantuju za preciznost istog.Skala je 0,1 bar,ima i zaštitu od povratnog udara ima funkciju oslobadjanja pritiska.Tačnost je 0.5 od pune skale.Jednom u dve godine mora da se etalonira.

Ja imam ABAC koštao je poprilično u odnosu na pijačarsku robu.Dobiješ i sertifikat uz njega da je kalibrisan i koliko garantuju za preciznost istog.Skala je 0,1 bar,ima i zaštitu od povratnog udara ima funkciju oslobadjanja pritiska.Tačnost je 0.5 od pune skale.Jednom u dve godine mora da se etalonira.
Koja je cena i gde ima da se kupi?

Ima li neko iskustva sa MILWAUKEE aku brusilicama? Gledam obrtaji samo 8500 i to mi se nikako ne svidja. Ne znam kakve su za rad? Probao sam neku kinezaru sa 8000-8500 obrtaja i mnogo mi to sporo.

Imam klasičan "pištolj" za duvanje, samo sam izbacio "originalni" manuelni manometar a naručio preko Ali-ja digitalni, i ugradio umesto "originalnog", i ovaj digitalni savršeno tačno pokazuje vrednosti...
Sb41b2906b9ff4b1b8c427b14f3784626Y.jpg

E ovo sam izostavio...
Ponesem "pištolj" sa sobom kada idem na posao (Šimanovci) pa usput stajem na benzinske pumpe koje imaju kompresor i tu proverim tačnost....
Ili napumpam sva četiri pneumatika na 2.4 bar , na jednoj pumpi kada idem kući, pa čim dođem , proverim na mom "pištolju" jel se podudaraju vrednosti...
Sutradan to uradim na sledećoj benzinskoj.... :ROFLMAO:
Tačan je u decimalu....
Jedino gde sam naišao da manometar "laže" i to onaj na benzinskoj stanici, je na novoizgrađenoj Knez Petrol u Šimanovcima....🫣

To na pumpama je lutrija.Jednom sam pumpao na Lukiolu, napumpam sva 4 reko da proverim opet onaj što je prvi bio,kad ono za 0,3 više :D Lokalna mala pumpa, laže za 0,7 ispadaju plombe kad tu napumpaš :D

Sta bi pre uzeli, felo ili wera srafcigere sa udarnom kapom? Da se spremim za crni petak

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

NIS-ove pumpe u Irigu i Rumi pokazuju isto...
U Šimanovcima na Arkom-u digitalni manometar na kompresoru pokazuje isto...
Ostali variraju , ali u malim razlikama, ništa krucijalno...
Meni je bitnije da su pneumatici napred i natrag napumpani jednako i levi i desni pneumatik...
Pogotovo napred....
Sad, po propisu je 2.4 bar, a oni su na 2.2 bar , mi je stvarno nebitno... (y)

NIS-ove pumpe u Irigu i Rumi pokazuju isto...
U Šimanovcima na Arkom-u digitalni manometar na kompresoru pokazuje isto...
Ostali variraju , ali u malim razlikama, ništa krucijalno...
Meni je bitnije da su pneumatici napred i natrag napumpani jednako i levi i desni pneumatik...
Pogotovo napred....
Sad, po propisu je 2.4 bar, a oni su na 2.2 bar , mi je stvarno nebitno... (y)
0.2 ukrade manometar, još toliko razlika u temperaturi i eto lošeg pritiska i pojedinih guma, a gume sve skuplje i skuplje

Nazad
Vrh