SeljakizGrada
Član
Naučili i oni posao, digli cene Sad i oni znaju šta je kvalitet, a šta nije.Nije ti to trebalo..
Ako već 'oćeš da se igraš uzmi stari Milvoki, Hilti, Boš ili Makitu da bar vratiš u život pravu mašinu...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Naučili i oni posao, digli cene Sad i oni znaju šta je kvalitet, a šta nije.Nije ti to trebalo..
Ako već 'oćeš da se igraš uzmi stari Milvoki, Hilti, Boš ili Makitu da bar vratiš u život pravu mašinu...
Ja imam jedan neka blesava plava boja težak ko tuč .Kad čovek već spomenu te startere,jel ima neko na forumu da može ili zna nekoga ko može i ima volje da izradi jedan tako da kažemo ozbiljan punjac I starter,ove kupovne igračke mi ne ulivaju poverenje ni malo.
Koji kakav čiji?Куповни су сасвим добри, користим један већ годинама без проблема. Има опције старт + буст окреће као луд и по зими.
I može da koristi kao strater?Има проверено овакав 12/24 волта. Нисам узео, није ми требао.
Meni je autoelektričar rekao samo buster, nikako starter.I može da koristi kao strater?
Iz kog razloga,zbog akumulatora ili nekog drugog razloga?Meni je autoelektričar rekao samo buster, nikako starter.
Onda nemam problem,ove mašine za koje meni treba starter imaju obično polovicno ispravan alnaser,polu mrtav akumulator i još sve ukupno par žica na celom traktoru .Zato što starter ne smannuje napon, a buster je mali akumulator i pri startovanju opada napon i ne uništava ceo sistem.
Igracka za auto (benzince) vjerojatno ok , max 80A na 12V kod starta prepolovi i to ne trajno, za traktor recimo mtz1221 koji ima starter snage oko 5kW na 24V ti treba za duze pokretanje bez akumulatora pokretac tipa ULJANIK CO2 aparat za varenje 400A po novom 500A oni stari sa trafoom , ovdje ne treba prigusnice koje postoje u aparatuОвакав, али можеш потражити и мало јачи. Код мене ради већ 5 година. Летос је покретао вентилатор кад су биле највеће врућине спојио сам га на акумулатор. Радио је данима.
Ne razumem se preterano u struju al imao sam prilike jednom da koristim starter,punjac,aparat za varenje ili sta god da je sve bio.Igracka za auto (benzince) vjerojatno ok , max 80A na 12V kod starta prepolovi i to ne trajno, za traktor recimo mtz1221 koji ima starter snage oko 5kW na 24V ti treba za duze pokretanje bez akumulatora pokretac tipa ULJANIK CO2 aparat za varenje 400A po novom 500A oni stari sa trafoom , ovdje ne treba prigusnice koje postoje u aparatu
Pretpostavimo da treba samo 3,5kW za pokretanje , prostom racunicom 150A ako napon ne padne puno ispod 24V , kako trafo ne moze da da max struju bez pada napona mora da bude jaci, pretpostavimo da "pljune" 300A.
Ukratko nista monofazno.