Alati i radionice

Da li je pogresna ili ispravna ideja, treba mozda da napravim rezervoar za dizel gorivo, da se uradi cinkovanje kako bi bio zasticen iznutra??

To kad krene iznutra da se odvaja pa u filtere,creva ....Alu rezervoari kao na kamionima su zakon,nzm sto ih ne ubacuju u traktore fabricki.
Imam pitanje u vezi motora sa kamiona koji bi se ugradili u kombajn cisto primera radi.Znaci neki mercedes koji na kamioni pogon ventilatora hladnjaka ima sa remenice radilice,dok kod kombajna to nece da moze jer je jako nisko,kako to resiti da pogon ventilatora bude vislje ?.

Имам резервоар на једном мотокултиватору урађен са фарбом/смолом шта ли је већ, 7+ година нема трунке рђе или да отпада фарба. Дефинитивно вреди.

Ja imam par metalnih kanistera, starih preko 30 godina. Spolja zeleni a iznutra se vidi da su farbani nekom crvenom farbom. Spolja pomalo i rđa probila ali iznutra kao novi.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Kod kamiona je ventilator pogonjen sa radilice,kod kombajna to ne moze.A tek kod motora u V izbedbi oni imaju vodene pumpe sa strane,i nema gde da se ubaci uopste ventilator hladnjaka...Evo slika dole kao primer.

Drugačija je vodena pumpa.Recimo za Mercedes OM 352 postoji 4 varijacije pumpe u zavisnosti gde je motor montiran.Da li privredni, građevinski, poljoprivredni program.

Za njega je i drugi karter i zvono, mozda i jos nesto.

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Jel ne moze pogon ventilatora da se napravi nekako ?,neki nosac,lezajevi i glavcina sa osovinom za ventilator.Sigurno je neko to vec radio negde.

@Arkadije pa reci sta konkretno planiras da prepravljas...
Sto kolege vec rekose, svaki motor po tipu je u osnovi isti ali u zavisnosti od namene tako ide vodena pumpa, alternator, karter, zvono, propeler...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Da li je pogresna ili ispravna ideja, treba mozda da napravim rezervoar za dizel gorivo, da se uradi cinkovanje kako bi bio zasticen iznutra??
Написали су ти, али да поновим и ја - иде лепо са епоксидним смесама. Пре петнаестак година су људи са мото форума крпили и штитили унутрашњост резервоара са некаквом смесом којој је намена у наутици, али им је лепо радило и била је доступна по продавницама. Налију је у резервоар, па изокрећу да се разлије по зидовима и онда оцеде вишак.

Ima li nešto (neko sredstvo) da može spolja da se nanese na rezervoar. Nešto tipa ovih premaza protiv propuštanja vode koji se sad svako malo reklamiraju na netu.
Na Rakovici mi curi rezervoar, mala rupica na donjoj strani rezervoara i na njoj stalno visi kapljica goriva i usere mi traktor. Pre više godina jedan majstor mi je lemio tu rupicu, ali sad je ponovo procurila a majstor je umro odavno...

Uvrni samourezujući vijak s šesterkutnom glavom i silikonskom podloškom. Možeš ga dodatno namazati sa tekućim metalom ili silikonom za brtve (alkoholom očistiti). Ovo je jednostavan način a ima i drugih ako ti se ovaj ne sviđa.

Znam za slucaj da su varili sa CO2 aparatom mada sam vise za to da se radi autogenim brenerom uz adekvatnu zicu.
od budz varijanti dobro se pokazao poliester git. Ocisti se povrsina do metala i odmasti i samo se nanese git sa spaklom. Na kamionu drzi vec par godina.

Nazad
Vrh