Да,теорије са интернета су веома релевантне око квалитета алата.
Zavisi od koga dolaze. Naravno da ne treba verovati svakoj gluposti koju čuješ na netu , ali vremonom čovek nauči da razdvoji žito od kukolja tako da znanje sa inerneta i te kako može biti relevantno. Ljudi imaju kanale za testiranje alta. Posvećuju svoj život tome, od doga žive. Takvi likovi mi deluju više relevantni nego neki ne znam majstor Pera koji možda jeste dobar majstor, možda je imao destak alata odredjenog tipa (da kažemo udarni odvijač), ali je negovo znanje na tu temu je ipak ograničeno.
Naravno treba jako voditi računa da ti ljudi koje gledaš na netu nisu možda sponzorisani od strane odredjenog brenda koji eto kao slučajno hvale do savršenstva. Pomenuti Milvoki ima običaj da radi to. Ipak ako znaš šta, kako i gde da gledaš internet je neverovatna riznica znanja koja se ne može porediti ni sa čim drugi. Narvno postoji gomila gluposti, al ko što rekoh treba znati razdeliti.
Ја имам 6 комада,између осталог и ударни одвијач,
Imaš 6 Makita uredjaja?Šta konkretno? Pa napiši ti svoja iskustva. Ja ko što rekoh pojima nemam za drugo, ali znam ponešto o udarnim odvijačima.
Бош је тренутно 10х боља опција за куповину.
Misliš na udarni? Ne znam koliko si pratio šta sam pisao ovde, ali i ja sam to nešto skoro isto napisao. I obrazložio zašto. Možda se ne bih složio da je 10x bolji ali da je bolja opcija od Milvokia to svakako.
Али се увек зачудим кад прочитам овде изјаве људи који нису ни прошли крај алата а пишу о њему као да су одрадили са истим бога оца.
Ja nikad nisam pričao ili dovodio ljude u zabludu da sam nešto probao što nisam. To o čemu pričam znam i ne moram da imam ne znam kakvo lično iskustvo. Realno ... i nije relno očekivati da neko ima tiliko iskustava sa jednom vrstom alata kako bi mogao da daje neka objektivna mišljenja. (ako izuzmemo ljude koji se profesionalno bave razvojem ili popravkom specifičnog alata, ali mišljenja takvih ljudi je jako teško naći)
Ako je neko kroz 15 g karijere prošao kroz 15+ odvijača... Iskreno ne bih se konsultovao sa takvim čovekom oko kupovine istog alata.
Daleko od toga da "nisam prošao kraj alata", ali ne mogu ni da se pohvalim da imam nešto preterano mnogo iskustva. Što ne znači da nemam znanje da pričam o tome! Mnogi ljudi i dan danas u 2024. podaštavaju bilo kakvo znanje koje dolazi sa interneta i cene samo praktično.
Slažem se naravno da je praktično znanje nezamenjivo za neke stvari, ali ne implementirati i odbacivati svo to ogromno internet znanje koje je dostupno svima je po meni malo u najmanju ruku bez veze.